Ζήσης: "Δεν κάναμε τίποτα ακόμη"

Ο ένας εκ των τριών σωματοφυλάκων της Εθνικής, ο Νίκος Ζήσης μίλησε επί παντός επιστητού και εξήγησε τα αυτονόητα: πως ο υπερ – ενθουσιασμός δεν ταιριάζει στην Εθνική, ότι θα παλεύει πάντα για να κερδίσει. Α! Και πως θα μείνει στη Σιένα...

Ζήσης: "Δεν κάναμε τίποτα ακόμη"

Ο Σαλονικιός γκαρντ μίλησε στο Sentrafm κι έδωσε τις εκτιμήσεις του για:

Την ως τώρα εικόνα της Εθνικής ομάδας στα φιλικά παιχνίδια: Είναι φιλικά παιχνίδια. Προσφέρονται ως δείγματα γραφής για τον προπονητή. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την ομοιογένεια. Είμαστε μακριά αν νομίζουμε πως έχουμε κάνει κάτι κερδίζοντας σημαντικούς αντιπάλους. Είμαστε νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Τα επίσημα παιχνίδια ξεκινούν σε δέκα ημέρες και εκεί πρέπει να δείξουμε τι δουλειά έχουμε κάνει στον ένα μήνα που είμαστε μαζί και αν είμαστε έτοιμοι.

Τα νέα στοιχεία της ομάδας: Υπάρχει ενθουσιασμός. Είμαστε μια νέα ομάδα. Πολλά παιδιά αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών. Αποτελεί μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι σ' αυτή, πόσο μάλλον για νεαρούς παίκτες. Αγωνιστικά μπορούμε να πούμε πως είμαστε ομάδα, ξέρουμε τι ζητάμε στο γήπεδο. Ο προπονητής βοηθά τρομερά σ' αυτό. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και όσο περνά ο καιρός φαίνεται αυτό. Η ομάδα δείχνει πως γίνεται συνέχεια καλύτερη.

Το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: Είναι πολύ δύσκολο. Κοιτάμε 31 Αυγούστου να είμαστε έτοιμοι απέναντι στη Βοσνία. Παίζουμε με Βοσνία και Φινλανδία όπως φαίνεται στην αρχή και είναι κομβικοί αγώνες γιατί θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Λίγα παιδιά έχουν την εμπειρία ενός Ευρωμπάσκετ με συνεχόμενα παιχνίδια και ψυχολογικές μεταπτώσεις. Είμαστε αισιόδοξοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει, θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στη Λιθουανία, έχουμε ακόμα μια εβδομάδα προετοιμασίας στην Αθήνα.

Το «βάρος» των τριών παλιών παικτών της Εθνικής: Είναι σίγουρα δουλειά και των τριών «παλιών» (σ.σ. Μπουρούσης, Ζήσης, Φώτσης). Ο κάθε παίκτης που έρχεται στην Εθνική Ανδρών έχει το σχετικό τρακ. Μας αρέσει πολύ που είμαστε στην ομάδα αυτή, που είναι μια παρέα και περνάμε καλά. Οι τρεις μας δώσαμε στα παιδιά να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, δεν θέλουμε να αισθανθούν δέος, αλλά να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι αυτή ήταν η δουλειά μας.

Τα αγωνιστικά ατού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: Η ποιότητα που έχουμε στους ψηλούς είναι μεγάλη. Είναι σημαντικό που γύρισε ο Καλάθης, το λέω αυτό και για τα άλλα παιδιά. Τον Σλούκα, τον Ξανθόπουλο, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου, τον Μπράμος και τον Βασιλειάδη. Στον ένα μήνα που είμαστε μαζί όλα τα παιδιά δείχνουν, όχι μόνο πως αξίζουν να είναι στην ομάδα, αλλά και πως η ποιότητα τους είναι για αυτό το επίπεδο.

Τον Κώστα Κουφό: Είναι πολύ βελτιωμένος ο Κώστας. Δεν είναι τυχαίο πως βγήκε στον πρώτο γύρο των ντραφτ του ΝΒΑ. Το πιο σημαντικό γι' αυτόν είναι να βρει το χώρο και το χρόνο να δείξει αυτό που μπορεί μέσα στο γήπεδο.

Το στόχο της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ: Είναι φοβερό το κίνητρο να αγωνίζεσαι στην Εθνική. Θεωρώ πως αυτή η ομάδα θα δείχνει σε κάθε αγώνα πως δεν παίζει τυχαία, αλλά θα προσπαθεί να παίζει και καλό μπάσκετ. Θα είμαστε μια ομάδα που θα δείχνει ξεκάθαρα τι θέλει μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθεί να κερδίζει όλους τους αγώνες.

Το πού θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική σεζόν: Θεωρώ πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, απ' ότι φαίνεται θα μείνω εκεί που είμαι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK