Ζορίστηκε η Ρεάλ, αλλά έκανε το 2-0

Πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το 97-88 νίκησε η Ρεάλ τη Βαλένθια στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά της ACB.

Ζορίστηκε η Ρεάλ, αλλά έκανε το 2-0
Ρεάλ Βαλένθια

Με ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο και επιμέρους σκορ 14-8 η Ρεάλ απέφυγε την παγίδα που πήγε να της στήσει η Βαλένθια. Νίκησε 97-88 στη Μαδρίτη, έκανε το 2-0 και πηγαίνει στο Λεβάντε για να τελειώσει πρόωρα τη σειρά παίρνοντας την πρόκριση στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος.

Σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό οι "πορτοκαλί" βρήκαν πολλές περισσότερες λύσεις και παρά το εις βάρος τους 19-8 ισοφάρισαν 30-30 και δεν άφησαν τους Μαδριλένους να ξεφύγουν περισσότερο από το 62-57.

Στο 33' οι πρωταθλητές έκαναν μια προσπάθεια να πάρουν αποστάσεις, όταν ο Αγιόν "έγραψε" το 72-66, ωστόσο η κατάσταση παρέμεινε ρευστή. Μάλιστα με τρίποντο του Ντιό η Βαλένθια πλησίασε στους τρεις (83-80) και απείλησε.

Το τάιμ άουτ του Πάμπλο Λάσο έφερε το καλάθι του Νοσιόνι, μόνο όμως πάνω στο τρίποντο του Γιουλ για το 90-84 μπόρεσε η Ρεάλ να χτίσει τη νίκη της. Ο Σούρνα είχε 1/2 βολές και το δεύτερο σερί τρίποντο του Ισπανού γκαρντ ξεδιάλυνε την κατάσταση.

Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο απογοητεύτηκαν, αλλά δεν είχαν και χρόνο ν' ανατρέψουν τα διαμορφωμένα δεδομένα, παραδίδοντας το πνεύμα τους.

Ο Γιουλ είχε συνολικά 19 πόντους με 5/9 πίσω από τα 6μ75, ενώ Αγιόν, Κάρολ και Ρέγες ήταν επίσης διψήφιοι. Ο Ντούμπλιεβιτς των 19 πόντων και των 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της Βαλένθια, ο Ντιό βοήθησε περισσότερο στο φινάλε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK