Αλλάζει το σύστημα των τελικών στο NBA

Αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014 στο NBA, με το σύστημα των τελικών να αλλάζει μετά από 29 χρόνια και η σειρά να μεταβάλλεται από 2-3-2 σε 2-2-1-1-1.

Jun 13, 2013; San Antonio, TX, USA; Detailed view of the NBA Finals logo and a basketball prior to game four of the 2013 NBA Finals between the Miami Heat and the San Antonio Spurs at the AT&T Center. Mandatory Credit: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports
Jun 13, 2013; San Antonio, TX, USA; Detailed view of the NBA Finals logo and a basketball prior to game four of the 2013 NBA Finals between the Miami Heat and the San Antonio Spurs at the AT&T Center. Mandatory Credit: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports USA TODAY SPORTS

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2014 στο NBA, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού ψήφισε υπέρ της επαναφοράς του 2-2-1-1-1 στους τελικούς και σε περίπτωση που και η απόφαση του Συμβουλίου των Ιδιοκτητών είναι ίδια τότε το σύστημα που ισχύει στους τελικούς θα επιστρέψει σε αυτό που εφαρμοζόταν πριν από 29 χρόνια.

Το μέχρι πρότινος "format" επέτρεπε στην ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας να φιλοξενεί τα δύο πρώτα παιχνίδια, στη συνέχεια ακολουθούσαν τρία σε εκείνη με το μειονέκτημα, ενώ η σειρά επέστρεφε στην ομάδα με το αβαντάζ στα δύο τελευταία ματς μέχρι κάποια από τις δύο να φτάσει στις τέσσερις νίκες.

Ωστόσο, το 2-3-2 αναμένεται να μετατραπεί σε 2-2-1-1-1, δηλαδή η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα θα φιλοξενεί τα δύο πρώτα ματς, εκείνη με το μειονέκτημα τα δύο επόμενα και στη συνέχεια τα παιχνίδια θα πραγματοποιούνται εναλλάξ στις δύο έδρες καθώς το προηγούμενο σύστημα θεωρήθηκε άδικο.

Οι λόγοι που συντέλεσαν στην αλλαγή ήταν κυρίως οι τηλεοπτικοί σκοποί και το μάρκετινγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK