Άμυνα που "τσακίζει" Κάρι: Ούτε ανάσα...

Ο Στέφεν Κάρι ήταν κακός στα δύο ματς στην Οκλαχόμα Σίτι και η απάντηση βρίσκεται όχι τόσο στα στατιστικά όσο στην άμυνα της Θάντερ.

Άμυνα που "τσακίζει" Κάρι: Ούτε ανάσα...
Κάρι Θάντερ άμυνα Γουόριορς

Στους τελικούς της Δύσης έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Το μπρέικ στο Όκλαντ, οι δύο νίκες στην Οκλαχόμα Σίτι και το 3-1 επί των πρωταθλητών Γουόριορς έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες και πλέον η Θάντερ απέχει ελάχιστα από την επιστροφή της στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2012 - τότε που έχασε 4-1 από το Μαϊάμι.

Ο τρισδιάστατος Ράσελ Γουέστμπρουκ και ο απολαυστικός Κέβιν Ντουράντ είναι οι μπροστάρηδες όλης αυτής της τεράστιας προσπάθειας. Την ίδια στιγμή όμως η άμυνα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Ιδίως στους αγώνες που διεξήχθησαν Κυριακή και Τρίτη στο "Chesapeake Energy Arena", η τακτική της ομάδας του Μπίλι Ντόνοβαν στα μετόπισθεν "αφόπλισε" τον Στέφεν Κάρι, με αποτέλεσμα η λειτουργία των "πολεμιστών" να μπλοκάρει.

Ο MVP του πρωταθλήματος είχε 24 και 19 πόντους σε τρίτο και τέταρτο ματς αντίστοιχα. Φαινομενικά δεν είναι λίγοι για τέτοιας σημασίας παιχνίδια. Προήλθαν ωστόσο με 13/37 σουτ (6/20, 7/17) εκ των οποίων 5/21 τρίποντα (2/10, 3/11)! Επίσης ο Κάρι έδωσε μονάχα 8 τελικές σε αυτά τα δύο παιχνίδια, επίδοση που αποτυπώνει την αδυναμία της ομάδας του Στιβ Κερ να έχει εύκολο σκορ.

Ο κόουτς Ντόνοβαν ήξερε ότι ο Κάρι ορίζει τη μοίρα της ομάδας του, ίσως και του ζευγαριού, ήξερε ότι όσο καλός κι αν είναι ο Κλέι Τόμπσον μόνος δεν μπορεί ν' αποκλείσει τη Θάντερ. Γι' αυτό και έδωσε εντολή για εξοντωτικό μαν του μαν στον σούπερ σταρ των Γουόριορς και βοήθειες κάθε φορά που προσπαθούσε να ξεφύγει έτσι ώστε να αποτρέπεται κάθε πάσα προς αυτόν, να του απαγορεύεται οτιδήποτε εύκολο όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Το video με τον Ράντι Φόι να τον ακολουθεί παντού και τον Στίβεν Άνταμς με τον Αντρέ Ρόμπερσον να του κλείνουν το δρόμο απλώνοντας χέρια-πόδια σε κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού είναι η πιο πειστική αποτύπωση του πλάνου του σταφ της Θάντερ.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τα κατάλοιπα του τραυματισμού για να γίνει αντιληπτό γιατί ο Κάρι δεν είναι... ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Βήμα" πρόκρισης η Θάντερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK