Αντρέ Ιγκουοντάλα: Ο MVP των τελικών

Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα παρέλαβε τον τίτλο του MVP των τελικών του NBA, μετά και την τελευταία εκπληκτική εμφάνιση του κόντρα στους Καβαλίερς, που έφερε τους Γουόριορς πρωταθλητές 2015.

Αντρέ Ιγκουοντάλα: Ο MVP των τελικών

Τίτλους τέλους για τη φετινή σεζόν στο NBA, με τους Γουόριορς να πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλου του φαβορί έναντι των Καβαλίερς, παίρνοντας την πολυπόθητη 4η νίκη που τους έφερε στην κορυφή, έπειτα από 40 χρόνια. Ο MVP της regular season και αστέρι της ομάδας, Στίφεν Κάρι είχε καταλυτική παρουσία και στους τελικούς, ωστόσο πολυτιμότερος παίκτης, αναδείχθηκε ο Αντρέ Ιγκουοντάλα.

Ο 31χρόνος shooting guard ολοκλήρωσε τον 6ο τελικό με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ συνολικά στους τελικούς είχε 16.6 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και μόλις 1 λάθος κατά μέσο όρο, ενώ σούταρε με 49.2% στα τρίποντα. Οι εκπληκτικές επιδόσεις του, ήταν ο λόγος για αυτή τη σπουδαία ατομική διάκριση του.

Δείτε VIDEO με τις καλύτερες ενέργειες του από τη νίκη-πρωταθλήματος των Γουόριορς:

Η κόντρα με τον Λεμπρόν

Ο Ιγκουοντάλα είχε επωμιστεί το μαρκάρισμα του Λεμπρόν Τζέιμς σε όλη τη διάρκεια των τελικών, με τον "Βασιλιά" να "σπάει" τα κοντέρ, έχοντας απίστευτα στατιστικά, καταρρίπτωντας μάλιστα ένα τρομερό ρεκόρ.

Οι δυο τους πάντως, εκτός από το παρκέ, συναγωνίστηκαν και στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του MVP, με τον άσο των Γουόριορς να συγκεντρώνει 7 ψήφους, έναντι 4 του Λεμπρόν. Έντεκα διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από τα Μέσα των ΗΠΑ είχαν επιλεχθεί ώστε να αναδείξουν τον πολυτιμότερο παίκτη των τελικών, με τον Ιγκουοντάλα να παίρνει τα ηνία.

Η λίστα με τους 11 δημοσιογράφους:

Διαβάστε ακόμα:

Πρωταθλητές 2015 οι Γουόριορς

Η "χρυσή Βίβλος" του ΝΒΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK