Έχασε τη μάχη ο Μέισον, πέθανε στα 48

Το αμερικάνικο μπάσκετ δεν σταματάει να μετράει απώλειες μέσα στο 2015, καθώς έφυγε από τη ζωή και ο Άντονι Μέισον.

Έχασε τη μάχη ο Μέισον, πέθανε στα 48

Η καρδιά του 48χρονου παλαίμαχου φόργουορντ δεν άντεξε. Έδωσε μάχη διασωληνωμένος για δύο εβδομάδες, αλλά δεν την κέρδισε.

Αντίθετα δηλαδή με ό,τι έκανε στη 14χρονη καριέρα του στα παρκέ του ΝΒΑ. Τότε, το 1995, που ως μέλος των Νιου Γιορκ Νικς αναδείχθηκε έκτος καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Ένα χρόνο πριν είχε διεκδικήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, αλλά οι Ρόκετς του Ολάζουον κατέκτησαν τον τίτλο στον έβδομο τελικό, παρά το 3-2 των Νεοϋορκέζων.

Ήταν μαζί με τον Τσαρλς Όκλεϊ οι σκληροί της ομάδας του Πατ Ράιλι, δουλεύοντας ως εργάτες δίπλα στον Γιούιν, τον Σταρκς και τον Χάρπερ.

Έγινε από τον Ράιλι ένας εκπληκτικά αποτελεσματικός πόιντ φόργουορντ που κάλυπτε υπό συνθήκες και τις πέντε θέσεις. Στους τελικούς του '94 είχε αναλάβει και το μαρκάρισμα του Ολάζουον που έλεγε ότι "το βράδυ κοιτούσα κάτω από το κρεβάτι μήπως βρίσκεται κι εδώ ο Μέισον".

Έπαιξε επίσης στους Νετς, στους Νάγκετς, στους Χόρνετς, στους Χιτ και στους Μπακς, τελειώνοντας την καριέρα του με 10.9 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ. Πριν κερδίσει τη θέση του στο κορυφαίο πρωτάθλημα είχε παίξει στην Ευρώπη, μέχρι και στη Βενεζουέλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK