Φιλ Τζάκσον: "Μπορεί καλύτερα από τον Τζόρνταν ο ΛεΜπρον"

Ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στο ΝΒΑ, Φιλ Τζάκσον, ο άνθρωπος, υπό την τεχνική καθοδήγηση του οποίου ο Τζόρνταν κέρδισε όλους τους τίτλους της καριέρας του, θεωρεί πως ο ΛεΜπρον, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος από τον MJ.

Φιλ Τζάκσον: "Μπορεί καλύτερα από τον Τζόρνταν ο ΛεΜπρον"
jordan.jpg

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών στο ΝΒΑ, ο Φιλ Τζάκσον, με συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, με αφορμή την έναρξη του ΝΒΑ, υποστήριξε πως ο άσος των Χιτ ΛεΜπρον Τζέιμς έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει τον σπουδαίο Μάικλ Τζόρνταν.

"Εκτός από σέντερ, θέση στην οποία δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να παίξει, ο ΛεΜπρον μπορεί να αγωνιστεί με άνεση στις θέσεις, 1,2,3 και 4. Αυτό είναι κάτι το μοναδικό. Ο Μάικλ Τζόρνταν μπορούσε να παίξει σε τρεις θέσεις και σε όλες ήταν εξαιρετικός. Στο ποστ όμως, δεν τα κατάφερνε τόσο καλά όσο σήμερα ο Τζέιμς", δήλωσε ο θρύλος των πάγκων, βάζοντας "φωτιά" τον κόσμο του αμερικανικού πρωταθλήματος, καθώς είναι η πρώτη φορά που αμφισβητεί ευθέως τον κορυφαίο -κατά γενική ομολογία- παίκτη, που πέρασε ποτέ από τα παρκέ.

"Ο Τζόρνταν βέβαια κατέκτησε 6 τίτλους, ενώ ο ΛεΜπρον έχει μόλις έναν για την ώρα. Είναι ηγέτης, έχει την αύρα της επιτυχίας και αν παραμείνει υγιής, εκτιμώ ότι θα καταφέρει ενδεχομένως να ξεπεράσει τον Τζόρνταν", είπε καταλήγοντας ο Φιλ Τζάκσον.

Πριν από λίγες ημέρες πάντως και ο σπουδαίος φόργουορντ και μέλος της Dream Team του 1992, Τσαρλς Μπάρκλεϊ δήλωσε ότι ο Λεμπρον Τζέιμς είναι καλύτερος του Μάικλ Τζόρνταν. "Πίστευα ότι ποτέ δεν θα έκανα τη σύγκριση όμως αυτός ο τύπος (ΛεΜπρον) τα κάνει όλα. Μόνο που ο Τζέιμς είναι πιο ψηλός, πιο γρήγορος και πιο δυνατός", τόνισε ο Μπάρκλεϊ.

Οι δύο παίκτες δεν έχουν πάρει θέση ακόμη, όμως ο Μάικλ Τζόρνταν έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές τέτοιες... "επιθέσεις" παρελθόν έχοντας αντίπαλους στον τίτλο για τον καλύτερο όλων των εποχών τους Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ και Κόμπε Μπράιαντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK