Η μεγάλη επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε τη μεγάλη απόφαση και επέστρεψε στους Καβαλίερς του Κλίβελαντ μετά από τέσσερα χρόνια και δύο τίτλους ΝΒΑ στους Μαϊάμι Χιτ.

Η μεγάλη επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς

Μ' ένα άρθρο 952 λέξεων στο Sports Illustrated o τέσσερις φορές NBA MVP εξηγεί την απόφασή του να επιστρέψει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Η μεγάλη επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς

" Προτού οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί για το που θα έπαιζα μπάσκετ, ήμουν ένα παιδί στο Βορειοανατολικό Οχάιο. Εκεί ήταν που περπάτησα. Εκεί ήταν που έτρεξα. Εκεί ήταν που έκλαψα. Εκεί ήταν που μάτωσα. Κρατάει ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου. Οι άνθρωποι με είδαν να μεγαλώνω εκεί. Ορισμένες φορές νιώθω σαν να είμαι γιος τους. Το πάθος τους μπορεί να είναι συντριπτικό. Αλλά με οδηγεί. Θέλω να τους δώσω ελπίδα όποτε μπορώ. Θέλω να τους εμπνεύσω όποτε μπορώ. Η σχέση μου με το Βορειοανατολικό Οχάιο είναι σπουδαιότερη από το μπάσκετ. Δεν το είχα αντιληφθεί τέσσερα χρόνια πριν. Τώρα το ξέρω", έγραψε χαρακτηριστικά στην πρώτη παράγραφο του κειμένου του.

Και συνέχισε: " Θυμάστε όταν καθόμουν εκεί στο Boys & Girls Club το 2010; Σκεφτόμουν, αυτό είναι πραγματικά σκληρό. Μπορούσα να το αισθανθώ. Άφηνα κάτι για το οποίο είχα ξοδέψει πολύ χρόνο για να το δημιουργήσω. Αν έπρεπε να τα κάνω όλα ξανά, είναι ξεκάθαρο ότι θα ενεργούσα διαφορετικά, αλλά πάλι θα έφευγα. Το Μαϊάμι για εμένα υπήρξε περίπου για εμένα ό,τι το κολέγιο για άλλα παιδιά. Αυτά τα τέσσερα χρόνια με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό που είμαι. Έγινα ένας καλύτερος παίκτης και ένας καλύτερος άνθρωπος. Έμαθα από ένα σύλλογο ότι είμαι εκεί που ήθελα να είμαι. Πάντα θα θυμάμαι το Μαϊάμι σαν το δεύτερο σπίτι μου. Χωρίς τις εμπειρίες που είχα εκεί, δεν θα ήμουν ικανός να κάνω ό,τι κάνω σήμερα.

Πήγα στο Μαϊάμι λόγω του D-Wade (Ντουέιν Ουέιντ) και του CB (Κρις Μπος). Κάναμε θυσίες να κρατήσουμε τον UD (Ουντόνις Χάσλεμ). Λάτρεψα που έγινε ο μεγάλος αδερφός του Ρίο (Μάριο Τσάλμερς). Πίστεψα ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι μαγικό αν ήμασταν μαζί. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Το πιο δύσκολο πράγμα που αφήνω είναι αυτό που δημιούργησα με αυτά τα παιδιά. Έχω μιλήσει με κάποια από αυτά και θα μιλήσω και με τα άλλα. Τίποτε δεν θα αλλάξει ποτέ αυτά που καταφέραμε. Είμαστε αδέρφια για μια ζωή. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Μίκι Άρισον και τον Πατ Ράιλι που μου χάρισαν αυτά τα τρομερά τέσσερα χρόνια.

Γράφω αυτό το κείμενο επειδή θέλω μια ευκαιρία να εξηγηθώ χωρίς διακοπή. Δεν θέλω κάποιος να σκεφτεί: αυτός και ο Έρικ Σπέλστρα δεν τα πήγαιναν καλά. Αυτός και ο Ράιλι δεν τα πήγαιναν καλά. Οι Χιτ δεν μπορούσαν να τους κάνουν να βρουν. Αυτό είναι απόλυτα ψευδές.

Δεν θα παραθέσω συνέντευξη Τύπου ή κάποια συγκέντρωση. Μετά από αυτό, είναι ώρα να πιάσω δουλειά.

Όταν έφυγα από το Κλίβελαντ, ήμουν σε μια αποστολή. Αναζητούσα πρωτάθλημα και κατέκτησα δύο. Αλλά το Μαϊάμι πάντα ήξερε αυτό το συναίσθημα. Η πόλη μας δεν το έχει νιώσει για μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο διάστημα. Στόχος μου είναι ακόμη να κατακτήσουμε χωρίς αμφιβολία όσους τίτλους είναι δυνατόν. Αλλά αυτό που είναι το σημαντικότερο όλων για εμένα είναι να φέρω ένα τρόπαιο πίσω στο Βορειοανατολικό Οχάιο.

Πάντα πίστευα ότι θα επέστρεφα στο Κλίβελαντ και θα κλείσω την καριέρα μου εκεί. Απλώς δεν ήξερα το πότε. Μετά τη σεζόν το να μείνω ελεύθερος δεν ήταν καν μια σκέψη. Αλλά έχω δυο γιους και η σύζυγός μου, η Σαβάνα, είναι έγκυος σ' ένα κορίτσι. Άρχισα να σκέφτομαι πώς θα ήταν να μεγάλωνα την οικογένεια μου στην πόλη καταγωγής μου. Κοίταξα σε άλλες ομάδες, αλλά δεν θα έφευγα από το Μαϊάμι για πουθενά αλλού εκτός από το Κλίβελαντ. Όσο περισσότερος χρόνος περνούσε, τόσο περισσότερο ένιωθα ότι ήταν το σωστό. Αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο.

Για να κάνω αυτό το βήμα χρειαζόμουν την υποστήριξη της γυναίκας και της μητέρας μου, που έχουν τη δυνατότητα να είναι πολύ δυνατές. Το γράμμα από τον Νταν Τζίλμπερτ, οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Κλίβελαντ, οι εμφανίσεις που κάηκαν, το να βλέπουν όλα αυτά ήταν σκληρό γι' αυτές. Τα αισθήματά μου ήταν ανάμικτα. Ήταν εύκολο να πω: 'εντάξει, δεν θέλω να συνεργαστώ ποτέ ξανά με αυτούς τους ανθρώπους'. Αλλά μετά σκέφτεσαι την άλλη πλευρά. Τι θα είχε συμβεί αν ήμουν ένα παιδί που είχε πρότυπο έναν αθλητή και αυτός ο αθλητής μ' έκανε να θέλω να κάνω καλύτερη τη ζωή μου και μετά αυτός έφευγε; Πώς θα θα είχα αντιδράσει; Συναντήθηκα με τον Νταν, πρόσωπο με πρόσωπο, άνδρας προς άνδρα. Το λύσαμε. Όλοι κάνουν λάθη. Έχω κάνει λάθη επίσης. Ποιος είμαι εγώ που θα κρατήσω κακία;

Δεν υπόσχομαι πρωτάθλημα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το φέρουμε. Δεν είμαστε έτοιμοι τώρα. Σε καμία περίπτωση. Σίγουρα θέλω να κερδίζω τον επόμενο χρόνο, αλλά είμαι ρεαλιστής. Θα είναι μια μακρά διαδικασία, πολύ πιο μακρά από εκείνη του 2010. Η υπομονή μου θα δοκιμαστεί. Το ξέρω. Εισέρχομαι σε μια διαδικασία με μια νέα ομάδα και έναν νέο προπονητή. Εγώ θα είμαι ο έμπειρος. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα ενώσω μια ομάδα και θα τους βοηθήσω να φτάσουμε σ' ένα σημείο που δεν ήξεραν ότι μπορούν να φτάσουν. Βλέπω τον εαυτό μου ως μέντορα τώρα και είμαι ενθουσιασμένος που θα ηγηθώ ορισμένων εξ αυτών των ταλαντούχων παιδιών. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω τον Κάιρι Άιρβινγκ να γίνει ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω ν' ανέβουν επίπεδο ο Τρίσταν Τόμπσον και ο Ντίον Ουέιτερς. Και δεν μπορώ να περιμένω να συνυπάρξω και πάλι με τον Άντερσον Βαρεζάο, έναν εκ των αγαπημένων μου συμπαικτών

Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ρόστερ και το σύλλογο. Αισθάνομαι ότι η επιστροφή μου εδώ ξεπερνάει το μπάσκετ. Έχω την ευθύνη να ηγηθώ σε περισσότερους τομείς από έναν και θα πάρω πολύ σοβαρά το ρόλο μου. Η παρουσία μου μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Μαϊάμι, αλλά νομίζω ότι μπορεί να σημαίνει περισσότερα εκεί απ' όπου προέρχομαι. Θέλω τα παιδιά στο Βορειοανατολικό Οχάιο, όπως τα εκατοντάδες από το σχολείο Έικρον που χορηγώ μέσω του ιδρύματος μου, να καταλάβουν πως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να μεγαλώνουν. Ίσως κάποια εξ αυτών θα έρθουν σπίτι μετά το κολέγιο και θα δημιουργήσουν οικογένεια ή θ' αρχίσουν μια δουλειά. Αυτό θα με κάνει να χαμογελάω. Η κοινότητά μας, η οποία έχει αγωνιστεί τόσο σκληρά, έχει ανάγκη όλα τα ταλέντα που μπορεί να έχει.

Στο Βορειοανατολικό Οχάιο, τίποτα δεν χαρίζεται. Καθετί κατακτάται. Δουλεύεις για ό,τι έχεις. Είμαι έτοιμος να αποδεχθώ την πρόκληση. Επιστρέφω σπίτι".

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το word cloud της δήλωσης του Λεμπρόν Τζέιμς, της αποτύπωσης δηλαδή των όσων έγραψε για την επιστροφή του στο Κλίβελαντ. Πέρα από τις λέξεις "Miami" και "Northeast Ohio", αυτή που εμφανίζεται συχνότερα είναι το "want". Προφανώς ο Λεμπρόν το ήθελε πολύ. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστέψουμε...

Η μεγάλη επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς

Πίσω στο 2010...

Η επιστροφή του στο Κλίβελαντ φάνταζε αδύνατη το 2010 όταν ο Τζέιμς αποφάσισε να εγκαταλείψει το Κλίβελαντ για να μετακινηθεί στο Μαϊάμι. Οι οπαδοί των Καβαλίερς είχαν εξοργιστεί σφόδρα από την επιλογή του μεγάλου αστέρα και τον αποδοκίμαζαν άγρια κάθε φορά που επέστρεψε ως αντίπαλος. Πλέον, οι φαν των Καβαλίερς οφείλουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους, αφού ο Λεμπρόν θα αγωνίζεται και πάλι στην ομάδα τους. Ο Τζέιμς έγινε για πρώτη φορά μέλος της ομάδας του Κλίβελαντ το 2003 προερχόμενος κατευθείαν από το χάι σκουλ.

Επαιξε εκεί μέχρι το 2010 κατακτώντας πολλές ατομικές διακρίσεις αλλά συμμετέχοντας για πρώτη φορά στους τελικούς του ΝΒΑ το 2007.

Το 2010 μετακόμισε στο Μαϊάμι για να σμίξει με τους Ντούειν Ουέιντ και Κρις Μπος, επιλογή καθαρά για να φτάσει στον τίτλο του πρωταθλητή. Τα κατάφερε δύο φορές, το 2012 και το 2013, τίτλοι οι οποίοι συνδυάστηκαν και με τη διάκριση του ΜVP των τελικών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK