Ιστορική βραδιά για Μεσίνα

Ο Ετόρε Μεσίνα κατάφερε λόγω της απουσίας του Γκρεγκ Πόποβιτς από τον πάγκο των Σαν Αντόνιο Σπερς, να γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ στο ματς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς.

Ιστορική βραδιά για Μεσίνα

Έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό από τα ευρωπαϊκά παρκέ με 9 πρωταθλήματα και 4 κατακτήσεις Euroleague, ο Ετόρε Μεσίνα πέρασε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αυτό το καλοκαίρι με στόχο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, όντας μέλος του προπονητικού team των Σπερς.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς, κόουτς των πρωταθλητών, χρειάστηκε ωστόσο να λείψει από το ματς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς για ιατρικούς λόγους και έτσι δόθηκε μια χρυσή ευκαιρία στο "δεξί του χέρι", τον Μεσίνα να αναλάβει τα ηνία.

Ο Ιταλός, στο συγκεκριμένο παιχνίδι κατάφερε να "γράψει" ένα ιστορικό ρεκόρ, μιας και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος head coach στην ιστορία του ΝΒΑ. Να σημειωθεί ότι έφτασε και στη νίκη με 106-100.

"Είπα στον Τζινόμπιλι πως του χρωστάω ακόμα μια νίκη. Απόψε ήταν τρομερός. Βρισκόταν παντού, έκανε τρομερή προσπάθεια και είχε απίστευτη θέληση για να κερδίσει το παιχνίδι" σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Μεσίνα, ενώ ο Τζινόμπιλι από τη μεριά του δήλωσε:

" Ηταν όμορφο να τον βλέπω εκεί έξω, να προσπαθεί να σπρώξει την ομάδα, να μας φωνάζει και να εκνευρίζεται. Με έκανε να θυμηθώ όσα γίνονταν πριν από 13 χρόνια στην Ιταλία. Είμαι χαρούμενος για εκείνον. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να αντικαθιστάς τον Πόποβιτς, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα μόνο ματς".

Διαβάστε ακόμη:

Τρομεροί Αντετοκούνμπο, Κουφός, Παπανικολάου, νίκες για Μπακς, Γκρίζλις, Ρόκετς (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK