Mπλατ: "Στηρίζω απόλυτα το Ισραήλ, δικαιολογημένο ότι γίνεται στη Γάζα"

Σοκάρει με τον κυνισμό του ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανοεβραίος προπονητής των Καβαλίερς χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένη την πολεμική επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα καθώς "όλοι πρέπει να ζήσουμε εν ειρήνη".

Mπλατ: "Στηρίζω απόλυτα το Ισραήλ, δικαιολογημένο ότι γίνεται στη Γάζα"

Ιδού: " Αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο δικαιολογημένος πόλεμος του Ισραήλ, εξ όσων θυμάμαι. Είναι αλήθεια ότι δεν νιώθω πολύ άνετα, που δεν είμαι στο Ισραήλ, σε μια περίοδο σαν και αυτή. Πάντα ήμουν εκεί, τις πιο δύσκολες στιγμές. Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση Protective Edge, νιώθω πως το να είμαι στο Ισραήλ είναι το πιο φυσικό πράγμα που μπορώ να κάνω. Η δουλειά μου ωστόσο, είναι στο Κλίβελαντ. Διαρκώς σκέφτομαι τι γίνεται στο Ισραήλ και δεν είναι εύκολο.

Οι δυο μεγαλύτερες κόρες μου υπηρετούν τον στρατό, ο γιος μου είναι στο Eurobasket U16 και η μικρότερη κόρη μου είναι επίσης εκτός Ισραήλ, για λίγες ημέρες. Όλοι όμως, θα επιστρέψουν και το πλάνο είναι να τους δω τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Είχα εισιτήριο στην Delta Airlines, αλλά το άλλαξα με την El Al Israel Airlines Ltd., μόλις η Delta ακύρωσε όλες τις πτήσεις για το Ισραήλ".

Τον ρώτησαν αν στηρίζει την επιχείρηση αυτή. Απάντησε: "Α πόλυτα. Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο δικαιολογημένος που έχει κάνει το Ισραήλ, στη σύγχρονη ιστορία του. Λυπάμαι για όσα γίνονται στη Γάζα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να επέμβουμε εκεί, ώστε να ηρεμήσει μια και καλή το Ισραήλ και όλοι να ζήσουμε εν ειρήνη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK