Νέα συνάντηση - προσπάθεια λήξης του λοκ-άουτ

Για 14 ώρες συνεδρίασαν και πάλι το βράδυ της Τετάρτης (26/10) οι εκπρόσωποι της Ένωσης παικτών του ΝΒΑ και των ιδιοκτητών των ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press υπήρξε κοινή πρόθεση να βρεθεί άμεση λύση και να λήξει το λοκ-άουτ.

Νέα συνάντηση - προσπάθεια λήξης του λοκ-άουτ

Οι δύο πλευρές κάθισαν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μία εβδομάδα μετά την τελευταία τους συνάντηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AP αυτή τη φορά οι μαραθώνιες συζητήσεις (14 ώρες) είχαν ως βασικό θέμα τη δομή του "salary cap" και όχι την κατανομή των εσόδων της λίγκας.

Την περασμένη Πέμπτη οι συζητήσεις διακόπηκαν όταν οι παίκτες έκριναν ότι η στάση των ιδιοκτητών για την κατανομή 50-50 των εσόδων ήταν ανυποχώρητη. Η ένωση των παικτών, σε μία κίνηση καλής θέλησης, έριξε τις απαιτήσεις της στο 52,5%, από το 57% που προέβλεπε η προηγούμενη συλλογική σύμβαση.

Στη νέα συνάντηση συμμετείχε ο κομισάριος της λίγκας, Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος είχε απουσιάσει την περασμένη Πέμπτη λόγω γρίπης. Την πλευρά των ιδιοκτητών εκπροσώπησαν οι Πίτερ Χολτ, του Σαν Αντόνιο, Γκλεν Τέιλορ της Μινεσότα και Τζέιμς Ντόλαν της Νέας Υόρκης. Από την άλλη πλευρά βρέθηκαν, ο πρόεδρος της ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ, ο εκτελεστικός διευθυντής, Μπίλι Χάντερ και ο αντιπρόεδρος, Μόρις Έβανς.

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε είναι ότι και οι δύο... παρατάξεις έχουν, πλέον, συνειδητοποιήσει ότι πρέπει το λοκ-άουτ να λήξει το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, ο αναπληρωτής κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει σκέψη-πρόθεση να επαναπρογραμματιστούν οι χαμένοι αγώνες των δύο πρώτων εβδομάδων, αρκεί, να δοθεί άμεση λύση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK