Ο Ίρβινγκ αποκάλυψε γιατί έφυγε από τους Καβαλίερς

Μετά από αρκετές εβδομάδες σιωπής, ο Ίρβινγκ μίλησε κατά την παρουσίαση του γιατί επέλεξε τους Σέλτικς. Η απάντηση που περίμεναν όλοι, βέβαια, αφορούσε τη σχέση του με τον ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Κάιρι δεν... απογοήτευσε.

Το να φύγεις από μία ομάδα όταν έχεις για συμπαίκτη τον ΛεΜπρόν Τζέιμς κάποιοι το θεωρούν και ως... αυτοκτονία. Ο 25χρονος γκαρντ το τόλμησε, θέλοντας να γίνει εκείνος το μεγάλο όνομα στους Σέλτικς και να μην κρύβεται πίσω από τη σκιά του έμπειρου άσου.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η σχέση τους έχει χαλάσει. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ίρβινγκ, ήταν πολύ τυχερός που έμαθε την... τέχνη του μπάσκετ δίπλα στον ΛεΜπρον!

"Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα και η πρόθεση μου, όπως έχω πει ξανά, ήταν για το καλύτερο δυνατό. Κοιτάζω πίσω μου όσα πετύχαμε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια. Θα ήταν ψέματα το να κάτσω εδώ τώρα και να μην πω πόσα έμαθα δίπλα σε αυτόν τον τύπο. Συνέβησαν πολλά εκπληκτικά πράγματα όλο αυτό το διάστημα", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Η τελειότητα στην τέχνη μας έρχεται σε διάφορες μορφές. Παρακολουθείς, ρωτάς πολλούς μεγάλους παίκτες: "τι χρειάζεται για να γίνεις σπουδαίος;" Είχα μία μοναδική ευκαιρία να αγωνιστώ δίπλα σε έναν από τους καλύτερους και ήταν πραγματικά απίθανο".

Όσον αφορά τους Σέλτικς τόνισε:

"Όταν κοιτάς πίσω και αισθάνεται ευγνώμων για τις στιγμές που περάσατε μαζί, τότε μπορείς να κάνεις... ειρήνη και να ξεκινήσεις ένα νέο ταξίδι. Ανυπομονώ για να πατήσω στο παρκέ με τη νέα μου ομάδα. Θέλω να δουλέψω δίπλα σε αυτό το σπουδαίο τιμ προπονητών και παικτών. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".