Ο Κάρι ψηφίστηκε MVP της σεζόν (VIDEOS)

Ο Στίφεν Κάρι είναι ο κορυφαίος παίκτης της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ.

Ο Κάρι ψηφίστηκε MVP της σεζόν (VIDEOS)

Ο ηγέτης των Ουόριορς, της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στη σεζόν (65-17), κέρδισε τη μονομαχία με τον Τζέιμς Χάρντεν και διαδέχθηκε τον Κέβιν Ντουράντ.

Η συνολική διαφορά των δύο φαβορί δεν ήταν τόσο μεγάλη, αφού ο Κάρι συγκέντρωσε 1198 πόντους και ο Χάρντεν 936. Στις ψήφους για πρώτος ωστόσο ο πόιντ γκαρντ των "πολεμιστών" πήρε τις 100 από τις 135, ενώ ο σούτινγκ γκαρντ των Ρόκετς μόνο 25.

Εφέτος ο Κάρι κατέρριψε το προσωπικό ρεκόρ εύστοχων τριπόντων έχοντας 286. Τελείωσε τη ρέγκιουλαρ σίζον με 23.8 πόντους και 7.7 ασίστ ανά αγώνα, όντας και στις δύο κατηγορίες έκτος.

Πολλοί από τους λόγους για το βραβείο είναι αυτό το video:

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν από πρώτους που συνεχάρη τον Κάρι:

Πρόκειται φυσικά για την κορυφαία προσωπική στιγμή του 27χρονου άσου, ο οποίος το 2009 αποφοίτησε από το Ντέιβιντσον ως πρώτος σκόρερ της Division I. Στα έξι χρόνια που παίζει στο ΝΒΑ, όλα στην ομάδα του Όκλαντ, εξελίχθηκε σ' έναν πληρέστατο κόμπο γκαρντ. Το 2010 και το 2014 ήταν μέλος των ομάδων που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ.

Οι δέκα καλύτερες φάσεις του Κάρι

Τρίτος σε πόντους ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς με 552 (5 πρωτιές), ενώ ο Ράσελ Ουέστμπρουκ συγκέντρωσε 352 και ήρθε τέταρτος. Ακολούθησαν Άντονι Ντέιβις, Κρις Πολ και Λαμάρκους Όλντριτζ. Ψηφίστηκε ακόμη και ο Μαρκ Γκασόλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK