Ο Κολάντζελο αλλάζει τους Σίξερς: Στον πάγκο ο Ντ'Αντόνι, Έλτον Μπραντ σε ρόλο-κλειδί

Τον "δικό του" Μάικ Ντ' Αντόνι και τον Έλτον Μπραντ επιβάλλει ο Τζέρι Κολάντζελο στους Σίξερς.

Ο Κολάντζελο αλλάζει τους Σίξερς: Στον πάγκο ο Ντ'Αντόνι, Έλτον Μπραντ σε ρόλο-κλειδί
Κολάντζελο Ντ'Αντόνι

Η έλευση του Τζέρι Κολάντζελο στους Σίξερς, αναλαμβάνοντας το ρόλο του προέδρου, ήταν δεδομένο πως θα σημάνει την αλλαγή της στρατηγικής, ανεξαρτήτως της παραμονής του Σαμ Χίνκι ως τζένεραλ μάνατζερ. Ο 76χρονος παράγοντας έχει συγκεκριμένη οπτική για το μπάσκετ και από τη στιγμή που επελέγη να δώσει τα φώτα του στην ομάδα της Φιλαντέλφια δεν σκοπεύει να κάνει εκπτώσεις.

Μολονότι προ ημερών ο κόουτς Μπρετ Μπράουν επέκτεινε πρόωρα το συμβόλαιό του για δύο χρόνια, ο Κολάντζελο θα φέρει έναν δικό του άνθρωπο να "ηγείται" του τεχνικού τιμ. Πρόκειται φυσικά για τον Μάικ Ντ' Αντόνι, με τον οποίο διατηρούν εξαίρετη σχέση και η δική τους σύμπραξη ιδεών έφτιαξε τους θεαματικούς Σανς της προηγούμενης 10ετίας. Ο Ιταλοαμερικάνος προπονητής δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του πρώτου προπονητή, θα έχει ένα διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχει συνηθίσει. Θα κάθεται στον πάγκο και θα λειτουργεί συμβουλευτικά, δίνοντας (προφανώς) τις κατευθύνσεις για τον εκάστοτε αγώνα από την προπόνηση.

Είναι μια πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Μπράουν, απαντώντας πως "μιλάμε ήδη μεταξύ μας". Αυτό που δεν είπε είναι πως θα αισθάνεται μ' έναν τύπο πάνω από το κεφάλι του. " Θα πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε ως επιτελείο", σημείωσε απλώς.

Ο Κολάντζελο έχει ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ στο μυαλό του, θέλοντας να γεμίσει με προσωπικότητα τ' αποδυτήρια. Το υπάρχον ρόστερ έχει ταλέντο, αλλά όχι το ειδικό βάρος να σηκώσει τη βαριά φανέλα των Σίξερς. Γι' αυτό και κοπιάροντας λίγο το μοντέλο των Τίμπεργουλβς θέλει να βάλει στην ομάδα και τον Έλτον Μπραντ, ο οποίος υπήρξε το Νο1 στο ντραφ του 1999, παίκτης με καριέρα σε Μπουλς, Κλίπερς, Σίξερς, Μάβερικς και Χοκς, παίκτης με 16.757 πόντους και 8.977 ριμπάουντ σε 16 χρόνια καριέρας.

Δεν έχει καθοριστεί βέβαια ο τρόπος που θα τον εντάξει στο σύνολο. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο ο 36χρονος σέντερ ανακοίνωσε ότι σταματάει το μπάσκετ, αλλά τίποτα δεν μπορεί ν' αποκλειστεί τη δεδομένη στιγμή. Θα είναι μάλλον ο... Κέβιν Γκαρνέτ στη Φιλαντέλφια, έστω κι αν δεν χρειαστεί να παίξει ούτε δευτερόλεπτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK