Ο' Νιλ: "Δεν είναι ο Τζόρνταν ο κορυφαίος όλων"

Ο Σακίλ Ο' Νιλ πήρε θέση στο debate μεταξύ Μάικλ Τζόρνταν και Λεμπρόν Τζέιμς, δίνοντας μία αναπάντεχη απάντηση.

Ο' Νιλ: "Δεν είναι ο Τζόρνταν ο κορυφαίος όλων"
Ο'Νιλ-Τζόρνταν

Ο Σακίλ Ο' Νιλ πήρε θέση στην (αγωνιστική) κόντρα του Μάικλ Τζόρνταν με τον Λεμπρόν Τζέιμς, επέλεξε τον νικητή της μονομαχίας, αλλά όταν αναφέρθηκε στον καλύτερο όλων των εποχών, είχε μία άποψη που προκαλεί συζητήσεις: Τζούλιους Έρβινγκ.

Όλα άρχισαν από έναν διαδικτυακό καυγά του Ο' Νιλ με τον Σκότι Πίπεν, σχετικά με το ποια ομάδα εκ των All Star Λέικερς και All Star Μπουλς θα έβγαινε νικήτρια σε μία υποθετική αναμέτρηση.

Στο debate πήρε θέση και ο Τζόρνταν, σε ομιλία του σε καμπ στην Καλιφόρνια, όπου υποστήριξε ότι οι "ταύροι" θα "σκότωναν" τους αντιπάλους τους στο παρκέ.

Σε αυτό το ρεσιτάλ δηλώσεων, ο "Air Mike" ρωτήθηκε και για το εάν θα νικούσε τον Λεμπρόν Τζέιμς, απαντώντας ότι "δεν τίθεται ερώτημα", ενώ ο ίδιος ο "King Lebron" διαφώνησε ανοιχτά, υποστηρίζοντας ότι "θα επέλεγα τον εαυτό μου ενάντια στον οποιονδήποτε".

Κάπου εκεί ήρθε η στιγμή του Ο' Νιλ να παρέμβει και με δηλώσεις του στο " Yahoo! Sports" να απαντήσει κι εκείνος στο δίλημμα Τζόρνταν - Τζέιμς.

"Μάικ. Νομίζω ότι πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά τον νεαρό Τζόρνταν. Θα ήταν ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο νεαρός Λεμπρόν ήταν περισσότερο σαν τον Μάτζικ Τζόνσον. Ήταν κάτι σαν Μάτζικ με τις ικανότητες του Τζόρνταν. Του άρεσε να πασάρει και του άρεσε να ανεβάζει στροφές".

"Αλλά ο Μάικ είναι Μάικ. Ήταν απλά ξεχωριστός, σαν κανέναν άλλον. Πάντα έκανε πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορούσε και πράγματα που δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με κανενός άλλου. Οπότε ήταν ξεχωριστός και θα κέρδιζε".

Στη μονομαχία του δις πρωταθλητή NBA και 4 φορές MVP Τζέιμς με τον εξάκις πρωταθλητή και 5 φορές MVP Τζόρνταν, ο 43χρονος Ο' Νιλ προτίμησε τον δεύτερο, ωστόσο εάν... διευρυνθεί η μονομαχία, επιλέγει ένα τρίτο όνομα.

"Έχω δει τον νεαρό Μάικ και τον νεαρό Λεμπρόν και πρέπει να πω ότι ο δρ. Τζέι παραμένει ο αγαπημένος παίκτης μου. Πολύς κόσμος σήμερα ούτε που αναφέρει το όνομά του, αλλά προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν ο καλύτερος. Πάντως, αυτές είναι ερωτήσεις που ποτέ δεν θα ξέρουμε την απάντηση", σχολίασε για τον σούπερ σταρ των 70' και των 80' Τζούλιους Έρβινγκ, με την εκπληκτική καριέρα στους Σίξερς και το πρωτάθλημα του 1983.

"Είναι σαν να συναντώ εγώ τον Μπρους Λι σε ένα σοκάκι. Ποιος θα κερδίσει; Ποτέ δεν ξέρεις. Μερικοί λένε ότι ο Μπρους θα με σακατέψει. Άλλοι λένε ότι ο Σακ είναι δύο φορές πιο μεγάλος από τον Μπρους Λι. Είναι ένα καλό ερώτημα, μία καλή συζήτηση. Αλλά ποτέ δεν θα ξέρουμε".

Διαβάστε ακόμη

Άγρια κόντρα μεταξύ Σακίλ - Πίπεν

Ρεσιτάλ από Τζόρνταν για Μπερντ, Σακίλ, ΛεΜπρόν και Κόμπε

News 24/7

24MEDIA NETWORK