Οι καλύτεροι Ράπτορς της ιστορίας: Θ' αντέξουν την πίεση;

Οι Ράπτορς έφτασαν για πρώτη φορά στις 50 νίκες και απειλούν τους Καβαλίερς. Διαθέτουν όμως μέταλλο για να φτάσουν μέχρι τέλους;

Οι καλύτεροι Ράπτορς της ιστορίας: Θ' αντέξουν την πίεση;
Ράπτορς Τορόντο

Με το 105-97 επί των Χοκς στο Τορόντο οι Ράπτορς κατάφεραν κάτι μοναδικό στα 21 χρόνια από την ίδρυσή τους. Παρά το σοβαρό πρόβλημα με τον ΝτεΜάρι Κάρολ, έφτασαν για πρώτη φορά τις 50 νίκες στην κανονική περίοδο και ανταμείφθηκαν με το παράσημο αυτό για όλα όσα έχουν πετύχει μέσα στη σεζόν.

Η ομάδα του Ντουέιν Κέισι έχει μέχρις εδώ το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολική Περιφέρεια (50-24) και θα κατακτήσει ξανά τον τίτλο στην Ατλάντικ. Βρίσκεται δηλαδή στο αποκορύφωμα του τριετούς πλάνου που άρχισε να υλοποιείται το καλοκαίρι του 2013. Τότε δηλαδή που (έναντι 15 εκατ. δολαρίων για πέντε χρόνια) ο Μασέι Ουτζίρι ανέλαβε το διπλό ρόλο προέδρου-τζένεραλ μάνατζερ και μεταβλήθηκε όλο το σκεπτικό.

Στα πλέι οφ οι Καναδούς θα μπουν για τρίτη σερί σεζόν με πλεονέκτημα έδρας, τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά, και πλέον οφείλουν ν' αποδείξουν ότι αποτελούν όντως το αντίπαλο δέος των Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς. Ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν (και κυρίως να πετύχουν) την υπέρβαση, έχοντας για στόχο το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Τις προηγούμενες δύο σεζόν αποχαιρέτησαν πρόωρα. Το 2013 αποκλείστηκαν με 4-3 από τους Νετς και το 2014 με 4-0 από τους Γουίζαρντς, απογοητεύοντας πλήρως με την αδυναμία ανταπόκρισης στις απαιτήσεις. Σε περίπτωση που ούτε εφέτος καταφέρουν να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τους τελικούς της Περιφέρειας, θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. Και οι πρωτοκλασάτοι δεν αποκλείεται να ψάχνουν για νέους προορισμούς - ήδη ο ΝτεΡοζάν απασχολεί τους Λέικερς.

Οι προϋποθέσεις επιτυχίας για τους Ράπτορς υπάρχουν. Λείπει ίσως ένα δεύτερο 4άρι πίσω από τον Λουίς Σκόλα και θα φανεί αν και πόσο θα τους κοστίσει η ηθελημένη αδράνειά τους στη trade deadline.

News 24/7

24MEDIA NETWORK