Στα 40 του ο Μανού Τζινόμπιλι είναι το ίδιο το μπάσκετ

Το (καλό) μπάσκετ χρόνια δεν κοιτά και ο Μανού Τζινόμπιλι θα φύγει από τα παρκέ, αν φύγει, αφού πρώτα κλείσει τα 42 χρόνια του.

Από το καλοκαίρι 2002 μέχρι το καλοκαίρι 2019. Στη μία και μοναδική ομάδα του, στο level που αγωνίζεται ως τώρα, χωρίς η όρεξη να έχει φύγει!

Σε δυο χρόνια από σήμερα ο Μανού Τζινόμπιλι θα είναι 42 ετών, παρόλα αυτά στο διάστημα που θα μεσολαβήσει ως τότε θα συνεχίζει να παίζει μπάσκετ. Το ίδιο ακμαίος και δυνατός. Σαν έφηβος που πρωτοπιάνει την μπάλα στα χέρια του κάπου σε κάποιο ανοικτό γήπεδο της Μπαΐα Μπλάνκα και κάνει τα πρώτα βήματά του.

Το σπορ τον χωράει ακόμα. Έχει ανάγκη την οξυδέρκειά του, το βλέμμα του τρελού, την εμπειρία του! Ειδάλλως δεν θα υπήρχε λόγος οι Σπερς να του δώσουν νέο συμβόλαιο για δυο σεζόν.

 

Δεν είναι τα λεφτά στη μέση - τα πέντε εκατομμύρια δολάρια δεν λένε πολλά στον Αργεντινό. Είναι άλλα που τον κρατούν ενεργό ακόμη κι αν ο Τιμ Ντάνκαν έφυγε. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον χρειάζεται δίπλα του, έστω για μια αγκαλιά, μια ματιά, ένα νεύμα.

 

Ο ίδιος δεν φεύγει έτσι εύκολα, ιδίως όσο νιώθει ότι το κορμί του δεν τον προδίδει, ότι ανταποκρίνεται, ότι ακολουθεί τη σκέψη του. Με 992 παιχνίδια στην κανονική περίοδο του ετοιμάζεται τα χιλιάσει! Έχει άλλα 212 στα πλέι οφ, τέσσερα πρωταθλήματα, ένα προσωπικό βραβείο καλύτερου έκτου παίκτη και ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Πώς είπατε;

AP Photo/Eric Gay