Τότε που δεν υπήρχε lockout...

Η δράση στο ΝΒΑ έχει σταματήσει εδώ και 40 περίπου μέρες, την ώρα που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, ένεκα του lockout, πότε θα αρχίσει ξανά.

Τότε που δεν υπήρχε lockout...

Δε θα ενοχλούσε όμως κανέναν, αν κάναμε ένα όμορφο flashback στις εποχές που το ΝΒΑ ήταν απλά στα καλύτερά του και γιγάντωνε το μύθο του.

Το μακρινό 1988 οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Ντιτρόιτ Πίστονς συναντήθηκαν στους τελικούς με φόντο τον τίτλο. Οι μεν Καλιφορνέζοι του Πατ Ράιλι, ολοκλήρωναν μια δεκαετία γεμάτοι τίτλους και συμμετοχές σε τελικούς.

Η παρουσία του Μάτζικ Τζόνσον, του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, του Τζειμς Γουόρθι και του Μπάιρον Σκοτ, ερχόταν σε αντιπαραβολή με τα "κακά παιδιά", του αείμνηστου Τσακ Ντείλι.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς ξεκινούσαν εκείνη την θαυματουργή τριετία, στην οποία πανηγύρισαν δύο πρωταθλήματα.

Με απόλυτο ηγέτη τον Αιζάια Τόμας πάλεψαν, αλλά τα όνειρά τους έμελλε να πάρουν μια 12μηνη αναβολή...

Ήταν ο τελευταίος τίτλος των Λέικερς με εκείνη τη σύνθεση. Ένα πραγματικό τέλος εποχής, αφού το 1989 το ίδιο ζευγάρι, βρήκε τους Πίστονς να κατακτούν το πρωτάθλημα.

Για τους "Λιμνάνθρωπους" μεσολάβησαν 12 άγονα χρόνια, μέχρι και τον Ιούνιο του 2000, όταν οι Μπράιαντ και Ο'Νιλ, αποκατέστησαν την τάξη, φέρνοντας ξανά τίτλο στην αχανή μεγαλούπολη της δυτικής όχθης των ΗΠΑ.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τις 10 ωραιότερες στιγμές εκείνης της αξέχαστης σειράς των 7 αγώνων.

Νο10: Ακόμα και ο "ζόρικος" Λαμπίερ, φαντάζει πολύ λίγος μπροστά

στον αξεπέραστο Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, και τις ραβέρσες του...

Νο9: Τον είδαμε για λίγο στον Παναθηναϊκό τη δεκαετία του '90, τον είδαμε στον κινηματογράφο,στα Bad Boys 1 & 2 ως τον φυλακισμένο χάκερ με τα..."πατομπούκαλα".

Στη φάση αυτή βλέπουμε τι "έλεγε" ως παίκτης ο Τζον Σάλει κάποια εποχή, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση....

Νο8: Ο Βίνι Τζόνσον, ήταν ένα εργαλείο από τον πάγκο σε εκείνη την ομάδα του Ντιτρόιτ. Εδώ δείχνει παροιμιώδη επιμονή, και στο τέλος δικαιώνεται, με το επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι, έπειτα από άστοχο σουτ του ιδίου.

Νο7: Χρειάζεται απλά ένα όνομα. Αιζάια Τόμας και για τα υπόλοιπα η εικόνα μιλάει από μόνη της...

Νο6: Και πάλι ο ένας, εκ των κορυφαίων πλέι μέικερ όλων των εποχών. Αρχικά σερβίρει στον Λαμπίερ που ευστοχεί για τρεις στα 3'', και κατόπιν, εκμεταλλεύεται το λάθος του Tζαμπάρ, κλέβει και προσθέτει άλλους τρεις πόντους στην ομάδα του....

Νο5: Για τρίτη συνεχόμενη φάση πρωταγωνιστής ο Αιζάια Τόμας. "Χορεύει" δίχως πρόβλημα στον αέρα, εξετάζει την κατάσταση και πασάρει με μοναδική ευκολία στον Τζο Ντουμάρς που φεύγει στον αιφνιδιασμό.

Νο4: Κάτι έλειπε μέχρι τώρα, δεν νομίζετε; Ο Μάτζικ για τα μάτια σας μόνο, στέλνει τη μπάλα συστημένη στον Μπάιρον Σκοτ, που καρφώνει ερχόμενος από τη base line σε ένα εντυπωσιακό alley hoop.

Νο3: Στον 7ο και καθοριστικό τελικό, ο MVP της σειράς Τζέιμς Γουόρθι, με 36 πόντους οδήγησε τους Λέικερς στο πρωτάθλημα. Απλά εκπληκτικός...

Νο2: Ο Αζάια Τόμας είχε τρόπο στη μέρα του, κάνει τα πάντα. Στον 6ο τελικό, με γυρισμένο αστράγαλο, πέταγε φωτιές, σταματώντας στους 43 πόντους. Οι Πίστονς ισοφάρισαν εκείνη τη νύχτα στο "Forum" της Καλιφόρνια, αλλά θα έπρεπε να περιμένουν ένα χρόνο για στεφθούν πρωταθλητές.

Νο1: 7ος και τελευταίος, για το 1988, τελικός. Άλλη μια ασίστ του Μάτζικ Τζόνσον, και ο Σκοτ, μερικά χρόνια πριν έρθει στα μέρη μας, κάνει ένα κάρφωμα, εμφατικό, όσο και ο 10ος τίτλος των Λέικερς, τον οποίο κατέκτησαν εκείνο το βράδυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK