Από το πρώτο ματς του Μουντομπάσκετ ο Καλάθης

Με τετράμηνο αποκλεισμό τιμωρήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ο Νικ Καλάθης, ποινή που του επιτρέπει να συμμετάσχει κανονικά στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ.

Από το πρώτο ματς του Μουντομπάσκετ ο Καλάθης
INTIME SPORTS

Η σιγουριά της ΕΟΚ για την ποινή του Νικ Καλάθη, όπως την είχε περιγράψει από τις 15 Ιουλίου το Contra.gr, επιβεβαιώθηκε.

Μετά τη συνεδρίαση των FIBA και WADA τη Δευτέρα ο ομογενής πλέι μέικερ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων μηνών με ημερομηνία έναρξης την ημέρα που είχε ελεγχθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία και όχι μόνο δεν θα λείψει από το κάποιο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά θα είναι παρών και σε αρκετά από τα φιλικά της προετοιμασίας για το μεγάλο ραντεβού της Ισπανίας.

Αναμένεται πλέον η ανακοίνωση της ΕΟΚ, η οποία θα επικυρώνει ότι η τιμωρία λήγει στις 18 Αυγούστου.

Ήταν σίγουρα η θετικότερη εξέλιξη σε μια υπόθεση που απασχολούσε το τελευταίο διάστημα την Ομοσπονδία, τα στελέχη της οποίας χάρη στις διεθνείς σχέσεις/γνωριμίες κατόρθωσαν να πετύχουν την ελάχιστη των ποινών για τον Καλάθη.

Ο Φώτης Κατσικάρης τρίβει φυσικά τα χέρια του, αφού θα έχει εξ αρχής των υποχρεώσεων της Εθνικής στη διάθεσή του ένα βασικό κομμάτι του παζλ και θα μπορεί να καταστρώσει απερίσπαστος τα πλάνα του.

Για το ΝΒΑ πάντως ο Καλάθης θα εξακολουθεί να θεωρείται τιμωρημένος, αφού δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα 20 παιχνίδια, από τα οποία θα έπρεπε να λείψει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK