Μπογκντάνοβιτς: "Δεν φεύγω, αν δεν βάλω 100 τρίποντα"

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς επιβεβαίωσε αυτό που ξέρουν όλοι: ότι το σουτ στο μπάσκετ είναι εξαρτάται από την προπόνηση και μόνο.

Μπογκντάνοβιτς: "Δεν φεύγω, αν δεν βάλω 100 τρίποντα"

Μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Σέρβος γκαρντ μίλησε στην Blic για την πορεία του στο άθλημα, τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε και τη δουλειά που κάνει καθημερινά στο σουτ.

Αποκάλυψε πως πρώτη αγάπη του ήταν το ποδόσφαιρο και αγαπημένος παίκτης του ο Τιερί Ανρί, αλλά βλέποντας την εθνική στο Μουντομπάσκετ του 2002 τον "έκλεψε" το μπάσκετ.

" Όταν ήμουν 10 έβλεπα τον Μποντιρόγκα, τον Στογιάκοβιτς, τον Ντίβατς, τον Ρακόσεβιτς και τον Γιάριτς και ευχόμουν να ήμουν παίκτης του μπάσκετ. Δώδεκα χρόνια μετά έχω παίξει και εγώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποιος θα το φανταζόταν", τόνισε ο νέος παίκτης του Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε και συνέχισε μιλώντας για τον εαυτό του.

" Η φυσική θέση μου είναι δυάρι, αλλά οι τραυματισμοί του Βεστερμάν μ' έκαναν πλέι μέικερ. Ήταν κάτι που με βοήθησε γιατί κέρδισε σε αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα χέρια, βελτίωσα την τεχνική μου και έγινα πιο γρήγορος".

Αν βγάλουμε έξω τον τελικό με τους Αμερικανούς ο Μπογκντάνοβιτς είχε 15/36 (42%) στην Ισπανία. Τι ακριβώς κάνει για να έχει τέτοια ποσοστά; " Μετά από κάθε προπόνηση σουτάρω 1000 τρίποντα, 500 στη μία μπασκέτα και 500 στην άλλη. Δεν φεύγω αν δεν βάλω 100. Επίσης κάνω ειδικές ασκήσεις".

Ο Μπογκντάνοβιτς, μολονότι είχε την ευκαιρία να πάει στο ΝΒΑ, επέλεξε τη Φενέρμπαχτσε. " Υπάρχει χρόνος για το ΝΒΑ. Προτίμησα να παίζω σε μια δυνατή ομάδα παρά να κάθομαι στον πάγκο. Θα πάω, αλλά αργότερα. Δεν το σκέφτομαι, έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK