Videos με ιστορικές μπουνιές στα παρκέ

Οι μπουνιές στη Βοστόνη ήρθαν να μας θυμίσουν ορισμένους από τους μεγαλύτερους καυγάδες μέσα στα παρκέ. Από τις μπουνιές του Γκάλη με τον Πρέλεβιτς, μέχρι το κεφαλοκλείδωμα του Μπάρκλεϊ στον Σακίλ Ο Νιλ. Σφαλιάρες, αγκωνιές, σπρωξίματα, κλωτσιές, κροσέ, άπερκατ και άλλα πολλά στα videos του αφιερώματος του Contra.gr.

Videos με ιστορικές μπουνιές στα παρκέ
rodman.jpg

Η σωματική επαφή στο μπάσκετ πολλές φορές ξεπερνά τα όρια της άμυνας και του δυνατού μαρκαρίσματος και γίνεται σκληρή ή ακόμη και αντιαθλητική. Μετά από τέτοιες αντεγκλίσεις δεν θέλει και πολύ για να αρχίσουν οι μπουνιές, το γήπεδο να μετατραπεί σε ρινγκ και οι μπασκετμπολίστες να κοπιάρουν κινήσεις και λαβές από Μοχάμεντ Άλι και Μάικ Τάισον.

Η αυτοσυγκράτηση έχει χαθεί πολλές φορές και μεταξύ αυτών που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια υπήρξαν σπουδαίοι παίκτες. Από το Γκάλη και τον Πρέλεβιτς μέχρι τον Τζόρνταν, τον Λάρι Μπερντ, τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ και τον Σακίλ Ο' Νιλ.

Στα ελληνικά γήπεδα, το... πρώτο ξύλο που έμεινε στην ιστορία το είδαμε στο "Αλεξάνδρειο". Ήταν οι τελικοί του 1991 και οι πρωταγωνιστές ήταν τα μεγάλα ονόματα της εποχής, ο Γκάλης με τον Πρέλεβιτς. Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 81-80 σε ένα ματς-θρίλερ και στο φινάλε -εν μέσω πανηγυρισμών για τους νικητές, έντονων συναισθημάτων και απογοήτευσης για τους χαμένους- ο Γκάλης με τον Πρέλεβιτς πρόλαβαν να ανταλλάξουν μπουνιές, πριν Φασούλας και Γιαννάκης επαναφέρουν την ειρήνη.

Πιο πρόσφατη, αλλά και πολύ πιο γενικευμένη, ήταν η σύρραξη στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία για το Ράλι Ακρόπολις. Φώτσης και Τεόντοσιτς άνοιξαν το "χορό της γροθιάς", με το... πάρτι να μεγεθύνεται με τη συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. "Όλα τα λεφτά" στο video είναι τα πίσω βήματα του Κρίστιτς στην επίθεση του μαινόμενου "Big Sofo".

Στο ΝΒΑ οι γροθιές είναι εφάμιλλες της ιστορίας που έχει χτίσει το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο. Ο αρχικαυγατζής Μπιλ Λαϊμπίρ, ο Τζόρνταν που όρμαγε σαν οδοστρωτήρας και ο Μπάρκλεϊ των 198 εκατοστών που κατάφερε να ξαπλώσει τον Σακίλ (με ύψος 2.16).

Από το video με τις "τιτανομαχίες" στο ΝΒΑ δεν λείπει το "κακό παιδί", Ντένις Ρόντμαν αλλά και ο... ήρεμος Λάρι Μπερντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK