Αγγελος χωρίς φτερά

Από το καλοκαίρι του 2007 όταν και πραγματοποίησε την τέταρτη μεταγραφή του στο εξωτερικό από το 2001, όταν και μεταπήδησε από τον Αρη στη Βέρντερ, ο Αγγελος Χαριστέας δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί αγωνιστικά στη Νυρεμβέργη.

Αγγελος χωρίς φτερά
Οταν το καλοκαίρι εκείνο η Νυρεμβέργη αποτύγχανε να αποκτήσει τον Νίκο Λυμπερόπουλο και έστρεφε το ενδιαφέρον της στον Σερραίο επιθετικό δαπανώντας 2,3 εκατομμύρια ευρώ το αγωνιστικό πλάνο επιζητούσε ένα υψηλόσωμο φορ για το 4-3-3 της τότε φρεσκοστεφθείσας κυπελλούχου Γερμανίας. Οταν ξεκίνησε η σεζόν ο μακροχρόνιος τραυματισμός (χιαστοί) του αριστερού επιθετικού Βίτεκ ανέτρεψε τα σχέδια του τότε τεχνικού της Μάιερ και το 4-4-2 σήμαινε πρακτικά μηδαμινές σέντρες από τα πλάγια με στόχο το κεφάλι του έλληνα φορ. Με δεδομένο ότι ο Χαριστέας ουδέποτε υπήρξε ο παίκτης-ηγέτης η κακή πορεία της Νυρεμβέργης παρέσυρε κι εκείνον στη μετριότητα και τη φθίνουσα πορεία. Το μοιραίο γεγονός για τον σχεδόν 29χρονο άσο ήταν η απόκτηση το χειμώνα της ίδιας σεζόν του θηριώδη Γιάν Κόλερ. Η θέση πλέον του σκόρερ του σημαντικότερου γκολ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αρχικά στο δεξιό άκρο του επαναφερόμενου 4-3-3 και μετά την επιστροφή Βίτεκ στον πάγκο.

Μετά δε και τον υποβιβασμό, κι ενώ ο Κόλερ ήταν ήδη στο αεροπλάνο για Ρωσία για τα εναπομείναντα ένσημα, ο «Χάρι» παρέμεινε –ελλείψει και σοβαρών προτάσεων είναι η αλήθεια- στη Φρανκονία και μάλιστα συναίνεσε οικονομικά «χάνοντας» 250000 από το ένα εκατομμύριο της ετήσιας αμοιβής του κάνοντας το χατίρι του λαλίστατου αθλητικού διευθυντή Μάρτιν Μπάντερ. Τα 250 χιλιάρικα βάσει της νέας συμφωνίας ο Ελληνας θα τα καρπωθεί μόνο σε περίπτωση ανόδου. Να σημειώσουμε εδώ ότι δύσκολα ως ουδέποτε Γερμανός παίκτης θα δεχόταν τέτοια ρύθμιση κόντρα στα συμφέροντα του και με υπογεγραμμένο συμβόλαιο.

Από το φθινόπωρο και μετά η προσπάθεια «απεγκλωβισμού» από το ακριβό συμβόλαιο του έλληνα τείνει να πάρει κακόγουστες «βαλκανικές» διαστάσεις από την πλευρά της γερμανικής ομάδας. Μετά τις δήθεν αυθόρμητες αλλά σαφώς υποκινούμενες αποδοκιμασίες κατά του Χάρι η ψυχολογία του έπιασε πάτο. Πλέον κάθε τριήμερο ο Μπάντερ ανακαλύπτει και δίνει σε τοπικά ΜΜΕ ενδιαφερόμενους συλλόγους: Χαλ, Ουέστ Μπρομ, Ιπσούιτς από Αγγλία, Μπολόνια και Αταλάντα από Ιταλία, δύο μη ονομαζόμενες ελληνικές και μία γαλλική έχουν ήδη παρελάσει. Μετά το γκολ στο φιλικό προετοιμασίας κατά της Χέρενφειν στο τουρκικό Μπέλεκ δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν σε δύο-τρεις μέρες προστεθεί και καμία εκ των Μπεσίκτας-Τραμπζόνσπορ, όπως ο πρόεδρος της Ρετζίνα που άθελα του φανέρωσε ότι ο Χαριστέας του προτάθηκε από τη διοίκηση της τωρινής του ομάδα.

Η ουσία είναι ότι η συμβίωση Νυρεμβέργης-«Χάρι» μοιάζει με ζευγάρι που δε συνεννοείται καν, πόσο μάλλον και να ζει αρμονικά μαζί. Ο Ελληνας φορ δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2011, κάτι που θα του αποφέρει ακόμη 2,5 εκατομμύρια. Η εντύπωση που δίνει πάντως η πλευρά του είναι ότι δεν προτίθεται να φύγει άμεσα. Ο Μπάντερ δεν το παίρνει απόφαση να τελειώσει τη συνεργασία φοβούμενος ότι θα του χρεωθεί η πιο ακριβή μεταγραφή ως δική του αποτυχία και ο προπονητής Ονινγκ μάλλον δεν ξέρει καν πως να χρησιμοποιήσει το Χαριστέα. Γιατί όλοι τους δεν κάνουν ένα τηλεφώνημα στο μοναδικό προπονητή που διαχρονικά τον πίστεψε και που καταφέρνει και ανασταίνει συνεχώς τον παίκτη; Οτο Ρεχάγκελ +30 694x .........

News 24/7

24MEDIA NETWORK