Γερμανικό λυκόσκυλο στην Ξάνθη

Εκπληξη προκάλεσε η είδηση της πρόσληψης του γερμανού τεχνικού Βόλφσγκανγκ Βολφ (στα γερμανικά λύκος) από τη διοίκηση της Ξάνθης ενόψει της επόμενης σεζόν ενός προπονητή με μακρά θητεία στα γερμανικά γήπεδα.

Γερμανικό λυκόσκυλο στην Ξάνθη
Εκπληξη προκάλεσε η είδηση της πρόσληψης του γερμανού τεχνικού Βόλφσγκανγκ Βολφ (στα γερμανικά λύκος) από τη διοίκηση της Ξάνθης ενόψει της επόμενης σεζόν ενός προπονητή με μακρά θητεία στα γερμανικά γήπεδα.

Ο 51χρονος τεχνικός παραμένει και σήμερα το ίδιο σκληροτράχηλος όπως ήταν και στη μακρόχρονη καριέρα του ως παίκτης με τις περισσότερες από 300 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα. Δεν είναι καν ο ευγενικός αλλά απόμακρος Γερμανός, αλλά ένας τραχύς άνθρωπος με συγκεκριμένες ιδέες και αντιλήψεις περί ζωής γενικότερα.

Στα αποδυτήρια μάλλον σαν γερμανικό λυκόσκυλο ή ποιμενικός επιβάλλει την πειθαρχία. Ως προπονητής σίγουρα όταν κάποιος έχει «επιζήσει» έναν πρόεδρο όπως τον Μίχαελ Ροτ στη Νυρεμβέργη χωρίς γκρίνια και κατσάδες μάλλον τουλάχιστον συγκαταβατικός κρίνεται. Η τύχη του το ήθελε και στη Λάουτερν με την οποία επίσης παραλίγο να έπεφτε να έχει τον καθένα από τη διοίκηση να λέει τα δικά του. Το πιο καλό του πέρασμα ήταν στις αρχές της Βόλφσμπουργκ στη Μπουντεσλίγκα με ένα περίγυρο φοβερά υπομονετικό όπου και πρόσφερε σε διάρκεια χρόνου αρκετά.

Γενικά πάντως η 15ετής εμπειρία του στη Μπουντεσλίγκα μόνο κέρδος μπορεί να αποφέρει στην Ξάνθη, αν καταφέρει άμεσα να προσαρμοστεί στην Ελλάδα, καθώς και για αυτόν είναι η πρώτη εκτός συνόρων περιπέτεια, την οποία μάλλον ελλείψει προτάσεων μετά από αρκετό καιρό στην ανεργία και με μειωμένες ως μηδαμινές πιθανότητες για πάγκο της Μπουντεσλίγκα και πάλι.

Η συνδρομή του Κωνσταντινίδη σίγουρα θα είναι πολύτιμη ειδικά στην περίοδο της προσαρμογής, αλλά και αν το έντονα πιεστικό του οικογενειακό περιβάλλον προσαρμοστεί στη Ελλάδα. Ο γιος του αγωνίζεται στην ερασιτεχνική ομάδα της Νυρεμβέργης, από την εποχή που ο μπαμπάς προπονούσε την πρώτη ομάδα. Η λίγο μεγαλύτερη κόρη του ποντάρει κι αυτή στις γνωριμίες του πατέρα, ενώ ο αδερφός του Αρνο συνήθως αναλάμβανε σκάουτερ στις ομάδες του Βόλφγκανγκ. Ετσι για να μη λέμε ότι μόνο στη χώρα μας το σόι πάει βασίλειο.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι από τους νέους παίκτες του μόνο τον Αγκάλι γνωρίζει και ότι θα εισηγηθεί μερικούς δικούς του παίκτες ώστε να δημιουργήσει ένα σύνολο συμπαγές και με τις γνωστές γερμανικές αρετές. Δεν έχει ηγηθεί ως τώρα θεαματικής ομάδας και μάλλον θα εκπλαγούμε αν το δούμε στην Ξάνθη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK