Ολυμπιακέ, σε πήραν χαμπάρι

Πλέον τα "δεύτερα" δεν κάνουν υγιεινούς περιπάτους ανεξαρτήτως της σύνθεσης που επιλέγει ο Μίτσελ, πλέον οι ομάδες βλέπουν πως δεν έχουν δα και τόσα να φοβηθούν ώστε να μην αξίζει καν να προσπαθήσουν, πως γίνεται ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει το σκορ. Πλέον οι αδυναμίες είναι ορατές σε όλους.

Ολυμπιακέ, σε πήραν χαμπάρι
INTIME SPORTS

Μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 δεν έγραψα λέξη για τους ερυθρόλευκους στο κείμενο την επόμενη μέρα . Όπως εξηγούσε και το υστερόγραφο, δεν υπήρχε κάτι καινούργιο να προσθέσω για την ομάδα του Μίτσελ. Όσα είδαμε στο Φάληρο και έφεραν μια οδυνηρή ήττα είχαν επαναληφθεί και σε άλλους αγώνες της σεζόν. “Ουδέν νεώτερο” ήταν οι τελευταίες λέξεις.

Μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 έχουμε κάτι νεώτερο για τους ερυθρόλευκους. Κι αυτό είναι πως οι αντίπαλοί τον πήραν χαμπάρι. Γιατί στην ουσία αυτό ήταν το διαφορετικό στο Καραϊσκάκης το Σάββατο το βράδυ. Το πως αντιμετώπισε το παιχνίδι ο ΠΑΣ ήταν ο βασικός παράγοντας που καθόρισε την αναμέτρηση, αφού ο Ολυμπιακός ήταν ίδιος.

Τα γνωστά “δεύτερα”, αλλά με αντίσταση

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το γνωστό rotation, αυτό που γίνεται πάντα πριν από ευρωπαϊκούς αγώνες, αυτό που έγινε και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όπως και κόντρα στον Πανθρακικό και την Κέρκυρα, έτσι και με τον ΠΑΣ έπαιξαν τα φετινά “δεύτερα”. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Σιόβα, του Γιαννούλη, του Σαλίνο, του Φορτούνη, του Μπουχαλάκη, του Ντοσεβί και του Μπενίτες.

Ε, αυτή τη φορά τα “δεύτερα” είχαν σοβαρή αντίσταση. Δεν είχαν την αμυντική συμπεριφορά του Πανθρακικού, που μπήκε στο “Καραϊσκάκης” και δεχόταν μία φάση κάθε τρίλεπτο, ούτε τη νοοτροπία της Κέρκυρας, που παίκτης μετά το ματς δήλωσε πως μετά το 0-1(!) χαλάρωσαν και σκέφτονταν τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο ΠΑΣ μπορεί κι αυτός να είχε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά σίγουρα είχε κατέβει για να παίξει, να σταθεί, να παλέψει.

Και γιατί όχι;

Και γιατί να μην το κάνει; Γιατί να θεωρήσει “χαμένο” ένα παιχνίδι, όταν πλέον έχει δει σε τόσα ματς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός και μάλιστα ξέρει πως θα αντιμετωπίσει τα “δεύτερα”; Στο preview της αγωνιστικής την Παρασκευή γράφαμε για το ματς: “Αν ο αντίπαλος έχει τρόπους να αμυνθεί στοιχειωδώς και να παίξει στην κόντρα, τότε δεν είναι δα και ακατόρθωτο.” Αυτό ακριβώς βγήκε να κάνει στο γήπεδο ο ΠΑΣ.

Γιατί μπορεί σε κάποιους να έμεινε η εικόνα απ’την μαζική άμυνα στο 2ο ημίχρονο και την ισοφάριση στο τέλος, αλλά μάλλον ξεχνάνε πως όταν ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα στο 23’ είχε χάσει ήδη δύο ευκαιρίες καλύτερες απ’αυτές (ποιες;) των γηπεδούχων και οι τελικές ήταν 2 για τον Ολυμπιακό και 5 για τον ΠΑΣ. Στο Φάληρο, σε must-win παιχνίδι για τους πρωταθλητές μετά από οδυνηρή ήττα, 2-5 τελικές στο 23’. Το tweet έγινε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Μαζική άμυνα και τύχη

Αν έκανε κάτι λάθος ο ΠΑΣ, αυτό ήταν η μαζική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι το ίδιο λάθος που έκαναν για χρόνια οι ομάδες απέναντι στη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Αν είχαν το σκορ, έπαιζαν μαζικά πίσω για να το κρατήσουν, αντί να κοιτάνε να το διευρύνουν. Εννοείται πως στο τέλος το ματς γύριζε, όπως γίνεται σχεδόν πάντα εδώ και χρόνια στο Φάληρο, όταν ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται με μικρομεσαία ομάδα.

Έτσι γύρισε και το χθεσινό, με τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ τυχερός. Πολύ τυχερός γιατί 8 φορές στις 10 τα αλληλοσπρωξίματα και αλληλοτραβήγματα στην περιοχή σφυρίζονται επιθετικά φάουλ. Ο Ολυμπιακός βρήκε τις εξαιρέσεις, τις δύο φάσεις που αυτά καταλήγουν σε πέναλτι και σε γκολ και έτσι βρέθηκε με δύο κόρνερ στο 2-1.

Είχε χρόνο

Όμως, όταν απ’την αρχή ο αδύναμος έχει καταλάβει πως “γίνεται”, όταν το έχει διαπιστώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα και το έχει πιστέψει, τότε θα βρει κουράγιο και μετά την ανατροπή του σκορ. Ο ΠΑΣ είχε χρόνο να διορθώσει το λάθος και βγήκε ξανά για να απειλήσει. Ντοσεβί και Σαλίνο βρήκαν δύσκολο να αντιμετωπίσουν ένα απλό 1-2 στο πλάι, Αυλωνίτης και Σιόβας έχασαν τον Γιάκο, ο Ρομπέρτο νικήθηκε για 2η φορά στην κλειστή γωνία και τέλος.

Το 2-2 δεν άλλαξε παρά τα 5 λεπτά καθυστερήσεων και την απόφαση του Μάνταλου να δώσει φάουλ έξω απ’την περιοχή υπέρ του Ολυμπιακού, όταν ο Σαλίνο έκανε δύο φάουλ στον αντίπαλο κι αυτός έπεσε κάτω.

Τα νεώτερα

Χάρις στη στάση της ομάδας του Πετράκη, ο Ολυμπιακός πλέον έχει νεώτερα: Πλέον τα “δεύτερα” δεν κάνουν υγιεινούς περιπάτους ανεξαρτήτως της σύνθεσης που επιλέγει ο Μίτσελ, πλέον οι ομάδες βλέπουν πως δεν έχουν δα και τόσα να φοβηθούν που δεν αξίζει καν να προσπαθήσουν, πως γίνεται ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει το σκορ.

Πλέον χάθηκαν βαθμοί και από τους “υπόλοιπους”. Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός είχε χάσει βαθμούς σε αγώνες που του είχαν κοστίσει και πέρσι (Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Αστέρας) και στα δύο ντέρμπι εντός με Παναθηναϊκό-ΠΑΟΚ και πέρσι είχε 1 νίκη-1 ήττα. Με τον Εργοτέλη εκτός γλίτωσε εντελώς κατά τύχη τις “απρόβλεπτες” απώλειες, όμως αυτές ήρθαν τελικά κόντρα στον ΠΑΣ.

Αν συνεχιστεί

Τα προβλήματα παραμένουν και ήρθε να προστεθεί σ’αυτά το γεγονός πως οι αντίπαλοι πήραν χαμπάρι πως “γίνεται”. Αν συνεχιστεί και παγιωθεί, τότε από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα είναι εύκολο και όλα θα κερδίζονται με κόπο και ιδρώτα. Όπως άλλωστε ισχύει για όλες τις ομάδες.

ΥΓ. Θετικό νεώτερο για τον Ολυμπιακό, η πολύ καλή εμφάνιση του Φορτούνη. Ο Μίτσελ ρωτήθηκε για την αλλαγή του (και απάντηση ήταν πως ο 22χρονος ήταν “νεκρός” από φυσική κατάσταση”), αλλά η ερώτηση θα έπρεπε να αφορά το γεγονός πως ο Φορτούνης δεν έχει παίξει ακόμα με τους βασικούς και εξακολουθεί να παίζει μόνο με τα “δεύτερα”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK