Respect to Giorgos

Η εκτίμηση έκανε την διαφορά, γιατί ο Μάρτιν Γιολ ήταν ξεκάθαρος προς τον παίκτη όταν τελείωσε η σεζόν στην Αγγλία. Ο Ολλανδός προπονητής δεν είχε ακόμα αποφασίσει αν θέλει να επεκτείνει για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιο του Καραγκούνη, γιατί η διοίκηση της Φούλαμ ήθελε ανανέωση.

Respect to Giorgos

Το ρεπορτάζ, όμως, λέει πως όχι μόνο ήταν απολύτως ικανοποιημένος από τον παίκτη, αλλά του είχε ζητήσει και κάτι τελευταίο: “πριν υπογράψεις αλλού, ενημέρωσέ μας”.

Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή. Η Φούλαμ ευχαρίστησε με ανακοίνωση τον παίκτη, ως όφειλε να κάνει με την τυπική λήξη του συμβολαίου του, ενώ προηγουμένως οι οπαδοί είχαν φροντίσει να κάνουν το ίδιο, με κείμενα αφιερωμένα στον Καραγκούνη. Όπως διαβάζαμε μέρες τώρα στα ρεπορτάζ, οι επιλογές του ήταν δύο προτάσεις από την Αυστραλία, ένα ενδιαφέρον από άλλες ομάδες του Νησιού (μία από Πρέμιερ και μία από Championship) και φυσικά η επιστροφή στον Παναθηναϊκό.

Το ταξίδι στη Μελβούρνη...

Απ’ ότι φαίνεται ο Καραγκούνης δεν ήθελε να τραβήξει για πολύ το σίριαλ του επόμενου (και πιθανότατα τελευταίου) σταθμού στην καριέρα του. Η πρόταση από την Αυστραλία τον κάλυπτε απόλυτα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε όλα τα επίπεδα, αφού του προσέφερε τη δυνατότητα να πάρει μαζί του την οικογένειά του στην Μελβούρνη. Έκανε το ταξίδι προς τα εκεί κοτζάμ Ντελ Πιέρο, γιατί να μην το έκανε κι αυτός;

Το πρόβλημα ήταν πως για να γίνει επίσημα η πρόταση της Μέλμπουρν Χαρτ, θα έπρεπε πρώτα να πωληθεί παίκτης με μεγάλο συμβόλαιο. Ο Καραγκούνης δεν ήθελε να περιμένει πολύ και ταυτόχρονα να έχει στην αναμονή τον Παναθηναϊκό. Όπως διαβάζαμε στα ρεπορτάζ, αυτήν την εβδομάδα ήθελε να δώσει την απάντησή και να ξεκαθαρίσει το μέλλον του, γι’αυτό και στον Παναθηναϊκό ήταν αισιόδοξοι για την επιστροφή του.

Respect to Giorgos

Έλα να παίξεις για μας...

Πριν καταλήξει, ενημέρωσε, ως όφειλε, την Φούλαμ για την πρόθεσή του να αποφασίσει αυτές τις μέρες. Κι αντί να ακούσει ένα “ευχαριστούμε, καλή τύχη όπου κι αν πας”, άκουσε “μην πας πουθενά, μπες στο αεροπλάνο και έλα να παίξεις έναν ακόμη χρόνο”. Η εκτίμηση για την οποία μιλούσαμε στην αρχή ήρθε την τελευταία στιγμή να κάνει την διαφορά με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Όπως είπε κι ο ίδιος ο Καραγκούνης στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού όταν αρνήθηκε ευγενικά να επιστρέψει, πως να έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση, στη μαγεία που έζησε στην Πρέμιερ Λιγκ;

Ήταν ένα μεγάλο παράσημο το γεγονός ότι πέρσι πήγε στα 35 να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει. Ήταν δεύτερο μεγάλο παράσημο το γεγονός πως δεν ήταν ένας ακόμα παίκτης στο ρόστερ της Φούλαμ, αλλά γρήγορα έγινε βασικός και πολύτιμος. Ήταν τρίτο μεγάλο παράσημο οι εμφανίσεις που έκανε, η εκτίμηση από τον προπονητή, τους συμπαίκτες και τον Τύπο, τα τραγούδια αγάπης των οπαδών για έναν παίκτη που γνώρισαν για μόλις λίγους μήνες.

Respect to Giorgos
karagounis.jpg INTIME SPORTS

Η επιστροφή στην Αγγλία...

Το κερασάκι, το μεγαλύτερο παράσημο, ήταν η πρόταση για επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ για έναν ακόμα χρόνο. Άραγε σε πόσους παίκτες εκτός Νησιού έχει ζητηθεί να παίξουν στην Πρέμιερ Λιγκ με κλεισμένα τα 36 χρόνια; Δεν λες όχι σε μια τέτοια τιμή, πας τρέχοντας, ακόμα κι αν έχεις σχεδόν αποφασίσει να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό. Ο Κάρα άλλωστε το είχε πει στους ανθρώπους της ομάδας, πρώτα θα ψαχνόταν για το εξωτερικό πριν καταλήξει.

Απ’οτι φαίνεται ο Κάρα ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο ποδοσφαιρικό του σπίτι. Παρά τα όσα έγιναν πέρσι το καλοκαίρι, όταν θεωρήθηκε περιττός, ακόμα και μετά τις εμφανίσεις του στο Euro. Παρά το γεγονός πως κόσμος και Τύπος του Παναθηναϊκού θεώρησαν τότε απολύτως φυσιολογικό πως ένας παίκτης σαν κι αυτόν “δεν χωράει στα πλάνα του προπονητή” και στην πλειοψηφία τους δεν αντέδρασαν στην αποπομπή του. Παρά τα όσα άκομψα είπε γι’αυτόν ο Αλαφούζος τον Νοέμβριο, όταν έριξε λάσπη στον Καραγκούνη δηλώνοντας πως δεν έμεινε για οικονομικούς λόγους, και έσπευσε μετά από μήνες να τα πάρει πίσω.

Έστω και μετά απ’όλα αυτά, φαίνεται πως ήταν έτοιμος να επιστρέψει, γιατί προφανώς η αγάπη του για τον σύλλογο είναι μεγαλύτερη από κάθε πικρία, ικανή να παρακάμψει τα όσα συνέβησαν, αλλά και την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται τώρα ο Παναθηναϊκός. Αλλά όταν έχεις ζήσει το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ και στο προσφέρουν για μια ακόμη φορά, δεν γίνεται να πεις όχι.

Κι ακόμα και για εμάς που δεν είμαστε στην θέση του και κοιτάμε απ’έξω, είναι εύκολο να κάνουμε κάποιες πρόχειρες συγκρίσεις, χωρίς καν να χρειαστεί να βάλουμε στο τραπέζι τις γενικές διαφορές της Πρέμιερ Λιγκ με την Σούπερλιγκ, τα γήπεδα, το επίπεδο, την συνολική εμπειρία.

Respect to Giorgos

Στον πάγκο ο Καραγκούνης!

Στην Ελλάδα ο προπονητής δεν τον έβαλε βασικό σε κανένα από τα τρία ντέρμπι που έκριναν το πρωτάθλημα και το καλοκαίρι τον θεωρούσε περιττό ακόμα και μετά τις απαντήσεις που έδωσε στο Euro. Στην Αγγλία ο προπονητής τον έκανε βασικό κι αναντικατάστατο, τον εξυμνούσε με δηλώσεις σε κάθε ευκαιρία, του έδωσε ρόλο στο γήπεδο ώστε να πάρει το μάξιμουμ των προσόντων του, τον θεωρούσε σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Στην Ελλάδα ο Τύπος σχεδόν δεν έβγαλε άχνα το καλοκαίρι για Φερέιρα και Αλαφούζο, αφού η πλειοψηφία συμφωνούσε πως ο Καραγκούνης δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει. Στην Αγγλία η εμφάνιση στον αγώνα με την Ρωσία κι η αντίδραση στην κίτρινη κάρτα θεωρήθηκε μία από τις κορυφαίες στιγμές του τουρνουά. Στο διάστημα της παραμονής στη Φούλαμ ο Guardian θεώρησε το στόρι του άξιο για θέμα, παραγωγοί του SkySports ήθελαν να τον καλέσουν να μιλήσει ζωντανά στο Soccer Saturday και “κόλλησαν” μόνο στα μέτρια αγγλικά του.

Respect to Giorgos

Οι τούμπες και οι βουτιές...

Στην Ελλάδα ο κόσμος, ουδέτερος, εχθρικός, ακόμα και φιλικός, εξακολουθούσε κι εξακολουθεί να μιλάει για “τούμπες, βουτιές, παλιό ποδόσφαιρο, λίγα πράγματα, έλα μωρέ τώρα”. Στην Αγγλία οι οπαδοί που τον είδαν μόνο για λίγους μήνες στα 36, έγραφαν κείμενα που τον ευχαριστούσαν για την παρουσία του και χρησιμοποιούσαν τους αριθμούς στις πάσες, στα κερδισμένα φάουλ, στα τάκλινγκ και στις μονομαχίες για να αποδείξουν την μεγάλη του προσφορά στο χορτάρι.

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν το πέταλο τραγουδούσε ρυθμικά το όνομα του. Το κείμενο του “ευχαριστώ” των οπαδών της Φούλαμ τελείωνε με τον συντάκτη να γράφει “φοβάμαι πως αφήνουμε έναν παίκτη κι έναν σημαντικό ηγέτη να φύγει για το τίποτα, με μόνη αιτία την ηλικία του και τίποτε άλλο”. Όταν έφυγε πέρσι από τον Παναθηναϊκό στην πλειοψηφία των οπαδών δεν κάηκε ούτε καρφάκι, “η απόφαση ήταν σωστή”.

Όλα αυτά ο Καραγκούνης τα έζησε μέσα σε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο. Λίγο πριν επιστρέψει, η εκτίμηση, ο σεβασμός, η αναγνώριση και το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο του χτύπησαν ξανά την πόρτα. Και πως να πει όχι;

Διαβάστε ακόμη:

"Οχι" σε Παναθηναϊκό, πιθανότατα επιστρέφει στη Φούλαμ ο Καραγκούνης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK