Η "λευκή σελίδα", ο Μελισσανίδης και ο Ντέμης

Όταν θα στερέψει το κλάμα, όταν στεγνώσουν τα δάκρυα, θα συνειδητοποιήσουν όλοι, πόσο πιο άδεια είναι η ζωή τους χωρίς την ΑΕΚ εκεί που την γνώρισαν και την λάτρεψαν.

Η "λευκή σελίδα", ο Μελισσανίδης και ο Ντέμης
melissanidis.jpg INTIME SPORTS

Ο πόνος δυσβάσταχτος, το κενό τεράστιο, οι πληγές δεν γιατρεύονται τόσο εύκολα. Διότι θα έρθει φθινόπωρο και η ομάδα θα έχει μπει σ΄ ένα άγνωστο μονοπάτι. Πρωτόγνωρο συναίσθημα, να παίζεις με τα χωριά, να ξεκινάς από τα χαμηλά για να ξαναχτίσεις ο,τι γκρέμισαν οι τυχάρπαστοι της ΑΕΚ.

Εάν μπορούσε εκτάκτως να στηθεί ένα "ΑΕΚοδικείο", με αψεγάδιαστους δικαστές, τότε θα τα ισόβια θα έπεφταν βροχή. Δια βίου αποκλεισμός, σε παράγοντες και παραγοντίσκους, μετόχους και αμέτοχους, από την οικογένεια της ΑΕΚ. Να τους απαγορευτεί να βλέπουν ΑΕΚ, να συζητάνε για ΑΕΚ, να πλησιάζουν σε ακτίνα συγκεκριμένων χιλιομέτρων την ΑΕΚ.

Οι ευθύνες...

Οι ευθύνες αργά ή γρήγορα πρέπει να αποδοθούν. Διότι είναι αδιανόητο, να ξημερώνει 22 Απριλίου 2013 και οι Δημητρελομπρουσιανοί να παραμένουν στις θέσεις τους.

Είναι αδιανόητο, ο Αδαμίδης από το καψιμί του Αυλώνα ή από το γιαουρτάδικο της Γλυφάδας να συνεχίζει να κινεί τα νήματα της ΑΕΚ.

Είναι αδιανόητο να μην τρέχουν τάχιστα οι δικαστικές έρευνες για το μεγάλο φαγοπότι στην Empire, να μην νοιάζεται κανείς τι απέγιναν τόσα εκατομμύρια, να μην αξιοποιεί ο ίδιος ο Μελισσανίδης τα στοιχεία του Κιντή για να τους κάτσει (όλους) στο σκαμνί μια ώρα αρχύτερα.

Η "λευκή σελίδα", ο Μελισσανίδης και ο Ντέμης
ntemis.jpg INTIME SPORTS

Ο Ντέμης και οι άλλοι...

Είναι αδιανόητο να έχει βουλιάξει οικονομικά και αγωνιστικά μια ΑΕΚ που υποτίθεται πως την τετραετία 2004-2008 βρισκόταν σε ρότα εξυγίανσης, αλλά τελικώς απεδείχθη ότι καινούρια χρέη γεννιόντουσαν και ο ένας τα πάσαρε στον επόμενο και ούτω καθεξής.

Είναι αδιανόητο, από το Νοέμβριο του 2008, όταν αποσύρθηκε ο Ντέμης (μη αντέχοντας την άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του από σημαντικούς μετόχους και χρηματοδότες όπως ο Πόλυς και ο Παππάς) και άφησε την ΑΕΚ αμανάτι σε ανθρώπους που δεν ήξεραν τι να την κάνουν, να μην έχουν κινήσει σοβαρές διαδικασίες μεταβίβασης των μετοχών. Με χρέη εκείνη την εποχή σαφώς μικρότερα, με ποιοτικό ρόστερ και με άλλα οικονομικά δεδομένα, σαφώς πιο ανθηρά σε σχέση με τη λαίλαπα που ακολούθησε.

Είναι αδιανόητο το υγιές κομμάτι, που είναι και η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου της ΑΕΚ, να ανέχεται όλα αυτά τα χρόνια τούτο το απίστευτο αλισβερίσι: Τον Αδαμίδη και ακολούθως τον Δημητρέλο να διοικούν με τη στήριξη και ανοχή του Χατζηχρήστου, ο οποίος επί της ουσίας πρόσφερε ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ σ' αυτές τις διοικήσεις. Έχοντας την εύνοια του Μίμη, διοικούσαν τόσο ο Αδαμίδης, όσο και ο Δημητρέλος. Κανείς δεν είχε τα κότσια να συγκρουστεί μαζί του, ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, άγεται και φέρεται στις μέρες μας από τις επιθυμίες και διαταγές του αρχηγού της Original. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και όποιος την αμφισβητεί απλώς εθελοτυφλεί.

Η "λευκή σελίδα", ο Μελισσανίδης και ο Ντέμης
INTIME SPORTS

Τα ψέματα και τα παραμύθια...

Είναι αδιανόητο να σερβίρουν - άνθρωποι της ΑΕΚ - τόσα ψέματα, να πουλάνε τόσα παραμύθια και αρκετά μέσα ενημέρωσης, ιδίως οπαδικά, να τα πασάρουν αμάσητα στους απελπισμένους φίλους της ομάδας, χωρίς να τα φιλτράρουν, χωρίς ψήγματα κριτικής και αμφισβήτησης. Μήπως θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι μέχρι και πριν 20 μέρες, έπαιζε βασικό θέμα και με πελώριους τίτλους ο Βιντιάδης; Στο Λονδίνο ο Βιντιάδης, με Χάρις ο Βιντιάδης, το ποσό του Χάρις περιμένει ο Βιντιάδης, έτοιμος ο Βιντιάδης, ξανά μανά με Χάρις ραντεβού ο Βιντιάδης και άλλες τέτοιες χαζομάρες με τις οποίες γελούσαν σχεδόν όλοι οι ΑΕΚτζήδες.

Όλοι τους είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ και τον κόσμο που μάτωσε η καρδιά του. Και κανείς απ' αυτούς που ρήμαξαν τις ψυχές χιλιάδων ΑΕΚτζήδων δεν νομιμοποιείται να ασχοληθεί με την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Όπως απαγόρεψαν ο Δέλλας και οι παίκτες τον Δημητρέλο να μπει στα αποδυτήρια, έτσι θα πρέπει πλέον να απαγορευτεί στον Δημητρέλο να ξαναπατήσει το πόδι του στα Σπάτα και να συνεχίζει να είναι (έμμισθος) πρόεδρος της ΑΕΚ. Στον Μπρουσιανό που εσχάτως το έπαιξε μεγαλοπαράγοντας και διευκόλυνε προ διετίας τον Παππά να δραπετεύσει από την ΑΕΚ. Στον Σίμο που καλό θα είναι να ενημερώσει το αφεντικό του στην Αμερική, ότι την ΑΕΚ την άφησε μόνη και αβοήθητη. Και την ρήμαξε. Εκτός κι αν νομίζει ο Νοτιάς ότι πρέπει να του χρωστάνε και χάρη οι φίλοι της ΑΕΚ για τα εκατομμύρια που ξόδεψε. Την ομάδα δεν την πόνεσε ποτέ, ούτε αυτός, ούτε και οι άλλοι μέτοχοι από το "παρεάκι του 2004". Άσχετοι με το ποδόσφαιρο, τους έβαλε στο λούκι ο Ντέμης και όταν είδαν τα σκούρα, αντί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με πυγμή, έκαναν τη μια πατάτα πίσω από την άλλη. Και όταν τους έριξε το σωσίβιο ο Μελισσανίδης, προτείνοντας σε μερικούς από δαύτους, να βάλουν (και ο ίδιος μαζί) από 10 εκατομμύρια ευρώ, αυτοί σφύριζαν αδιάφορα. Και προτίμησαν να βυθίσουν το καράβι.

Εν πάση περιπτώσει η ιστορία έχει γράψει ήδη με τα πιο μελανά γράμματα τα ονόματα διαχειριστών και χρηματοδοτών της τελευταίας 10ετίας. Απόδοση ευθυνών η μια όψη του νομίσματος, επόμενη μέρα η άλλη όψη. Για να μην μακρηγορούμε, δεν υπάρχει καμία Β' Εθνική για την ΑΕΚ. Η "Βήτα" είναι για να συνεχίζει να φυτοζωεί η ομάδα στα χέρια του Δημητρέλου και του Αδαμίδη. Τα ίδια χρέη θα την συνοδεύουν, πιθανώς με τις προσαυξήσεις και την αδυναμία πληρωμών να εκτοξευθούν.

Η "λευκή σελίδα", ο Μελισσανίδης και ο Ντέμης
INTIME SPORTS

Τα φύγουν χρέη...

Στη Γ' Εθνική, δηλαδή στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, τα χρέη φεύγουν από την ΑΕΚ και μεταφέρονται στην καμπούρα των φυσικών προσώπων. Αυτό είναι ξεκάθαρο και όσοι το αμφισβητούν δεν έχουν παρά να διαβάσουν τα άρθρα του σχετικού νόμου. Επίσης για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή διότι ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Η Ερασιτεχνική εκ του νόμου δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση της ΠΑΕ που εκκαθαρίζεται. ΚΑΜΙΑ. Ούτε καν των ποδοσφαιριστών διότι είναι διαφορετικό νομικό πρόσωπο με άλλο ΑΦΜ.

Στο δια ταύτα. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, θα ήταν ευχής έργον για την ΑΕΚ να ασχοληθεί (επιτέλους) μαζί της ο Μελισσανίδης. Το χρωστά στον εαυτό του, να επιστρέψει και να δημιουργήσει κάτι πολύ ισχυρό. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, ο ίδιος πέρσι το καλοκαίρι στα "Ποσειδώνια", ενώπιον τριών δημοσιογράφων (Θοδωρής Ακάλεστος, Τάσος Τσατάλης και του υπογράφοντος) μιλούσε για "λευκή σελίδα". Η Γ' Εθνική είναι "λευκή σελίδα". Ακόμα και τον χρόνο να μην διαθέτει για να ασχοληθεί και αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ, εφόσον το θελήσει, μπορεί να "τρέξει"απ' έξω την ομάδα με δικούς του ανθρώπους. Με τριπλό στόχο: 1) Ανέβασμα κατηγοριών, 2) Χτίσιμο ομάδας με προοπτική το 2015 και 3) Κατασκευή γηπέδου.

Η "λευκή σελίδα", ο Μελισσανίδης και ο Ντέμης
melissanidis.jpg INTIME SPORTS

Ο Μελισσανίδης και ο μονόδρομος Ντέμη...

Αν παρόλα αυτά αρνηθεί ο Μελισσανίδης να ηγηθεί της προσπάθειας αναγέννησης της ΑΕΚ, τότε είναι μονόδρομος η λύση Ντέμη. Μολονότι φέρει ευθύνες και ο ίδιος για την κατάρρευση της ομάδας, εξαίρεση για αυτούς που ενεπλάκησαν από το 2004 μπορεί (και πρέπει) να γίνει μονάχα για τον Νικολαϊδη. Διότι κανείς άλλος δεν θα μπορεί να εγγυηθεί και να δώσει όραμα. Συσπειρώνοντας τον κόσμο και οδηγώντας τα πράγματα με σύνεση, χωρίς τάσεις αλαζονείας και έπαρσης (όπως στην προηγούμενη θητεία) και με γνώση από τα λάθη, προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Το ακραίο σενάριο σωτηρίας της ΑΕΚ

Τα δάκρυα του υποβιβασμού της ΑΕΚ

Δέλλας: "Εγκλημα..."

Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0

Δείτε την εκπομπή SUPER BALL με ρεπορτάζ και σχόλια από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Football League:

News 24/7

24MEDIA NETWORK