Ο Λίνεν έπραξε το αυτονόητο

Της το χρώσταγε φέτος η τύχη ένα τέτοιο ματς. Να κερδίσει η ΑΕΚ σε αγώνα που δεν βλεπόταν, που σερνόταν στο δεύτερο ημίχρονο, που οι μισοί παίκτες είχαν κλατάρει και παρακαλούσαν (που λέει ο λόγος) να σφυρίξει λήξη ο διαιτητής στο 70'. Της το χρώσταγε, διότι έχασε πόντο ή πόντους σε παιχνίδια που δεν άξιζε να φύγει με άδεια χέρια, σε ματς που έκανε κι από ένα γκολ δώρο στον αντίπαλο.

Ο Λίνεν έπραξε το αυτονόητο
INTIME SPORTS

Κάτι το ειδικό βάρος της φανέλας, κάτι η επιθετική ανυπαρξία στο δεύτερο ημίχρονο του ΠΑΣ που αν και έπαιξε ανοιχτά έδειξε να βολεύεται με το Χ, κάτι το άστρο του τζούνιορ Σταματή που βρέθηκε στη σωστή θέση το σωστό χρόνο, έδωσαν στην ΑΕΚ αυτό το οποίο έχει τόσο πολύ ανάγκη τούτη την εποχή. Το φιλί της ζωής. Έμεινε ζωντανή. Αν έληγε χτες το πρωτάθλημα θα ...σωζόταν κι αν την άλλη Δευτέρα στην Κομοτηνή, θυμηθεί κάτι από την εμφάνιση στη Βέροια, τα Χριστούγεννα μπορεί να μην είναι ...ΑΕΚούγεννα παρελθόντων ένδοξων χρόνων, αλλά τουλάχιστον δεν θα υπάρχει η μαυρίλα των προηγούμενων μηνών.

Ο Λίνεν έπραξε το αυτονόητο
linen.jpg INTIME SPORTS

Η αρχική ενδεκάδα με τους 20χρονους...

Από το χτεσινό ματς η ΑΕΚ έχει λίγα πράγματα να κρατήσει και πολλά να διορθώσει. Σ ' ένα παιχνίδι στο οποίο στην αρχική ενδεκάδα ήταν: ένας 23χρονος, ένας 22χρονος, δυο 21χρονοι, δυο 20χρονοι και ένας 17χρονος ...όλα τα λεφτά, η ΑΕΚ κατάφερε να πετάξει στα σκουπίδια αυτό που εύχεται κάθε ομάδα όταν αρχίζει να παίζει. Το γκολ από τα αποδυτήρια. Προηγήθηκε τόσο νωρίς και αντί να χτίσει πάνω σ' αυτό το γκολ, ξεφούσκωσε σε χρόνο ντετέ. Ανυπαρξία στη δημιουργία, υποτονικός ρυθμός, πολλά λάθη, ακίνδυνη επιθετικά.

Περιμένεις από τον Γκερέιρο να κάνει τη διαφορά και η συνεισφορά του στο ματς τελειώνει στο πρώτο γκολ μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Ο Φουρτάδο (όταν δεν έψαχνε βλακωδώς με ψηλοκρεμαστές μπαλιές τον Παυλή) έδινε σωστά την μπάλα, αλλά από τις πτέρυγες χρειάζεσαι και έκρηξη, σβελτάδα, διείσδυση. Αυτά που επιχειρεί το παιδί-θαύμα της ΑΕΚ, ο Φούντας. Μπουκαδόρος, εκρηκτικός, εξαιρετικός σουτέρ, με καλά στημένα, με τσαμπουκά και θράσος. Δεν τα κάνει όλα τέλεια, έχει πολλές ατέλειες και αρκετά να δουλέψει και να διορθώσει, αλλά για την ηλικία του αυτό το παλικάρι είναι πολύ μπροστά. Και για να τα λέμε όλα, έχω την αίσθηση πως δικαιώνεται ο Βλάχος που του άλλαξε θέση από το καλοκαίρι στην προετοιμασία.

Ο Λίνεν έπραξε το αυτονόητο
kotsaridis.jpg INTIME SPORTS

Ο ελπιδοφόρος Κοτσαρίδης...

Να κρατήσουμε και την πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση του Κοτσαρίδη, που έτρεχε, έκοβε και μοίραζε δίπλα στον νωθρό και (χειρότερο φετινό) Φέτση. Το αποτελεσματικό παιχνίδι ανασταλτικά του Αρκούδα και μερικές πετυχημένες κατεβασιές του Βλάχου. Και το (σύνηθες) μαχητικό πνεύμα του Παυλή, ο οποίος όμως πέρα από το κερδισμένο πέναλτι σε 90 λεπτά, ως σέντερ φορ, δεν είχε ούτε μισή τελική προσπάθεια.

Ο Παυλής έπαιξε επειδή 24 ώρες νωρίτερα, ενεπλάκη σε νέο επεισόδιο στο ξενοδοχείο της ομάδας ο Κατίδης. Άλλος ένας τσαμπουκάς του 19χρονου, που καλό θα είναι να γίνει πιο σεμνός και ταπεινός σε συμπεριφορές και ...τιτιβίσματα. Ο Λίνεν είναι πεπεισμένος ότι τον καυγά τον ξεκίνησε ο Κατίδης και γι' αυτό τον άδειασε στη συνέντευξη Τύπου, δίνοντας παράλληλα απλόχερα τη στήριξή του στον Πήδουλα. Και δεν μιλάμε για αθώο καυγά ή για μια έκρηξη της στιγμής, εάν αληθεύει η πληροφορία ότι αποκάλεσε "ρουφιάνο" τον 47χρονο γυμναστή της ομάδας ένα 19χρονο παιδί.

Ο Λίνεν έπραξε το αυτονόητο. Αυτό που θα έκανε κάθε σοβαρός προπονητής που θέλει να διασφαλίσει την πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι και στις ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει απαραιτήτως να τηρείς ορισμένες αξίες ...στρατιωτικού χαρακτήρα: Σεβασμός και ιεραρχία. Αν ο Σταματής δεν έβαζε το γκολ της λύτρωσης και η ΑΕΚ με ισοπαλία έμενε καθηλωμένη στον βυθό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τ' άκουγε ο Γερμανός επειδή πέταξε εκτός αποστολής τον Κατίδη και υπερασπίστηκε τον Πήδουλα. Αλίμονο όμως αν ένας προπονητής μετράει το κόστος μιας απόφασης, και θυσιάζει βασικές αρχές που αφορούν την πειθαρχία και τάξη. Αν ήταν έτσι, τότε ο καθένας θα έκανε του κεφαλιού του, χωρίς να υποστεί συνέπειες και τα αποτελέσματα θα ήταν πιο οδυνηρά.

Ο Λίνεν έπραξε το αυτονόητο
INTIME SPORTS

Η ειλικρινής μεταμέλεια του Κατίδη...

Ο,τι έγινε, έγινε και το θέμα από δω και πέρα είναι πως θα το διαχειριστεί ο Λίνεν και πως το έχει εισπράξει ή αντιληφθεί ο ποδοσφαιριστής. Το ιδανικό σενάριο για όλους και πάνω απ' όλα για την ΑΕΚ είναι η ειλικρινής μεταμέλεια του Κατίδη. Να αφήσει κατά μέρος βεντετισμούς, να δώσει υπόσχεση πρώτα απ' όλα στον εαυτό του ότι δεν θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής ούτε καν ...αθώου επεισοδίου. Να σκύψει και να δουλέψει, διότι είναι ένα ακατέργαστο διαμαντάκι με πολλά περιθώρια να λάμψει και να διαπρέψει. Αν ο Λίνεν εκτιμά πως η πιο δίκαιη τιμωρία είναι να επεκταθεί ο αποκλεισμός και σε δεύτερο ματς (το δευτεριάτικο στην Κομοτηνή), ας την επιβάλλει. Αρκεί να μην περάσει στο άλλο άκρο ο Γερμανός, κάτι που ουδείς το πιστεύει. Να μην αφανίσει, δηλαδή, έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και περιουσιακό στοιχείο (έστω σε συνιδιοκτησία με τον Φωτίου).

ΥΓ: Ο Λίνεν έπλεξε το εγκώμιο του Πήδουλα στη συνέντευξη Τύπου. Φαντάζομαι πως αν δεν πίστευε ότι είναι ένας από τους καλύτερους γυμναστές που έχει συνεργαστεί, δεν θα το έλεγε τόσο εύκολα. Από την άλλη, όταν βλέπεις μετά το 70' τους μισούς παίκτες να αγκομαχούν και να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, αναρωτιέσαι πόσο ικανοποιητικός είναι ο δείκτης φυσικής κατάστασης της ομάδας. Δηλαδή το αντικείμενο του Πήδουλα....

ΥΓ2: Να υπενθυμίσω πάντως ότι το καλοκαίρι επί αγγλικού εδάφους, η επιλογή Βλάχου (προφανώς σε συνεργασία με τον Πήδουλα) ήταν προετοιμασία με πολλή μπάλα και ολίγον από φυσική κατάσταση. Το είχε πει, μάλιστα, ο τότε προπονητής ότι δεν αυξάνει τον ρυθμό γιατί θα κλάταραν σχεδόν όλοι οι πιτσιρικάδες...

ΥΓ3: Περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή επίσημη τοποθέτηση Βιντιάδη. Αν θα μπει στην ΑΕΚ, πως θα μπει και με πόσα χρήματα. Σε οποιαδήποτε άλλη, αρνητική για την ΑΕΚ εξέλιξη, θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι ανέβασαν στα ύψη τις προσδοκίες, καλλιέργησαν υπέρμετρο κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς και επί της ουσίας πούλησαν (εν γνώσει τους) φούμαρα στον κόσμο.

ΥΓ4: Είναι ξεφτίλα να τρέχει σήμερα η ΑΕΚ στα δικαστήρια για τα 40 χιλιάρικα του Σάχα και να κινδυνεύει με οδυνηρές συνέπειες αν δεν πληρώσει. Σαράντα χιλιάρικα. Δηλαδή τα 10 διαρκείας στα VIP που δεν αγόρασε ο Βιντιάδης...

Διαβάστε ακόμη:

Λίνεν: "Έχουμε πρόβλημα στα αποδυτήρια"

Σκοράρει ο Φούντας, κερδίζει η ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 0

News 24/7

24MEDIA NETWORK