Ο Χιμένεθ αντιμέτωπος με το… ταμπούρι του Γκοτσαρένκο

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Βίκτωρ Γκοτσαρένκο παραδέχθηκε ότι η ομάδα του βασίστηκε στα τελευταία ματς της περισσότερο στην επίθεση παρά στην άμυνα και ζήτησε ισορροπία. Συμπέρασμα; Οι Ρώσοι θα κοιτάξουν πρώτα το μηδέν και θα "παγιδεύσουν" την ΑΕΚ. Σχολιάζει ο Μάνος Ναβροζίδης.

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
jimenez EUROKINISSI SPORTS

Η ΤΣΣΚΑ φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί της αυριανής αναμέτρησης (25/7) στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ. Η κρίση όμως που την διακατέχει είναι διάχυτη και εδώ είναι το σημείο που ο Χιμένεθ πρέπει να δείξει τη μαεστρία του για να τους στερήσει τη χαρά της νίκης σε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι δεν χαρίστηκαν στον Γκοτσαρένκο και τον ρώτησαν τι θα γίνει με τον Βάασιν. Ο συγκεκριμένος έχει δεχθεί έντονη κριτική από τα μίντια, κυρίως για τα λάθη που έκανε στο ντέρμπι με την Λοκομοτίβ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Γκοτσαρένκο ρωτήθηκε επίσης για τον 38χρονο Ιγκνάσεβιτς και αν θα είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του Βάασιν για να συμπληρώσει την τριάδα με τα 35χρονα αδέρφια Μπερεζούτσκι.

Βάσει αυτών που είπε ο Λευκορώσος τεχνικός συμπεραίνουμε ότι το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ θα μπει για να παίξει όχι σαν φαβορί, αλλά σαν το απόλυτο αουτσάιντερ. Θα κλειστεί πίσω και θα δώσει χώρους στην ΑΕΚ. Εάν ο Μανόλο πέσει στην παγίδα αυτή θα το βρει από τους πολύ ποιοτικούς χαφ της ρώσικης ομάδας οι οποίοι όταν βρουν χώρο δεν χαρίζουν και ή σουτάρουν ή βγάζουν τον επιθετικό φάτσα κάρτα με τον τερματοφύλακα.

Όλοι ξέρουν ποια είναι η αδυναμία της ΤΣΣΚΑ. Είναι η άμυνά της και το ξέρει και ο ίδιος ο Γκοτσαρένκο και οι δημοσιογράφοι που περιμένουν τον γερασμένο Ιγκνάσεβιτς να μπει και να μαζέψει την κατάσταση…

Ο κόουτς των Ρώσων είπε επίσης πως έχει δει την ΑΕΚ σε όλα της τα φιλικά και στα περσινά επίσημα παιχνίδια και περιμένει κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε με την Γάνδη. Εδώ είναι που θέλουμε να δούμε ποια θα είναι η έκπληξη του Χιμένεθ στον ομόλογο του.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ

Το 3-5-2 για το οποίο γράφεται τις τελευταίες ημέρες ότι σκέφτεται ο Χιμένεθ να χρησιμοποιήσει θέλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ μοντέρνο πλέον στην Ευρώπη, αλλά δεν μιλάμε για… μόδα, όμως για ποδόσφαιρο και τι παίκτες έχεις για να το παίξεις. Στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή η διάταξη αυτή δεν ταιριάζει για πολλούς λόγους.

Η πιο ορθολογική προσέγγιση είναι αυτή του 4-2-3-1 που μπορεί μέσα στο παιχνίδι να γίνει και 4-4-1-1 που αρέσει πολύ στον Χιμένεθ και το χρησιμοποιεί. Ο Κλωναρίδης που επέστρεψε μεν στις προπονήσεις ίσως τελικά να μην ξεκινήσει στο βασικό σχήμα και τελικά ο Μάνταλος να καταλήξει να παίζει εκεί που του ταιριάζει καλύτερα και ομολογουμένως είναι ο μοναδικός παίκτης στο ρόστερ που έχει τη φαντασία να ντριμπλάρει να εκτελέσει και να μοιράσει την όμορφη κάθετη πάσα. Στη θέση «10» δηλαδή πίσω από τον επιθετικό.

Στα χαφ ο Γιόχανσον με τον Σιμόες δύσκολα θα αλλάξουν. Ειδικά ο Σουηδός θεωρούμε πολύ πιθανό να πάρει αποκλειστικά πάνω του το μαρκάρισμα του πολύ επικίνδυνου Αλεξάντρ Γκολόβιν.

Παράλληλα με τους δύο στα χαφ αν όλα βασιστούν στο 4-2-3-1 βοήθειες θα κληθεί να δώσει και ο Μάνταλος κλείνοντας προς το κέντρο για να περιορίσει κι αυτός όσο μπορεί τις εμπνεύσεις των μέσων της ομάδας του στρατού.

Στα… φτερά, ο Λάζαρος με τον Τρίστασον είναι οι δύο παίκτες που έχουν δείξει ότι μπορούν να εκτελέσουν όσο δύναται τις απαιτήσεις του Χιμένεθ. Να στηρίζουν τα μπακ στην άμυνα όταν εκείνα ανεβαίνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα γκολ που έβγαλε η ΑΕΚ στην προετοιμασία ήρθαν όταν πέτυχε η ομάδα το όβερ-λαπ με τις συνεργασίες των μπακ και των ακραίων χαφ!

Όσον αφορά τα μπακ, αριστερά ξεκάθαρα θα είναι ο Λόπες αν πάει με 4-2-3-1 και δεξιά, όπως όλα δείχνουν ο Μπακάκης που μοιάζει πιο έτοιμος από τον Γκαλό από την αρχή της προετοιμασίας, μέχρι και το φιλικό με την Γάνδη.

Στα στόπερ ίσως γίνει η έκπληξη που μπορεί να δούμε τον Τσόσιτς δίπλα στον Βράνιες και όχι τον Τσιγκρίνσκι. Ο Σέρβος έχει δείξει καλά στοιχεία, ειδικά στο ματς με την Γάνδη και ίσως να πάρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει τις ικανότητές του.

Το βράδυ της Τρίτης είναι σπουδαίο για την ΑΕΚ και ο Χιμένεθ ξέρει πολύ καλά ότι στην Αθήνα παίζεται το πρώτο ημίχρονο! Στη Μόσχα θα κριθούν όλα και μ’ένα 0-0 στο ΟΑΚΑ, βάζει τους Ρώσους στον τοίχο και πάει χωρίς άγχος στη Ρωσία για να βγάλει δύο-τρεις κόντρες και να πάρει το ματς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK