Όταν ο Βιντιάδης κάνει τον... Κινέζο

Και μετά τις θριαμβολογίες περί κινεζικών κολοσσών με τους οποίους (υποτίθεται πως) θα έχει νταραβέρι η ΑΕΚ, ήρθε η προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα.

Όταν ο Βιντιάδης κάνει τον... Κινέζο

Αυτή που κατ' εντολήν της διοίκησης και της (παρα) διοίκησης αγνοείται σκοπίμως (;) τους τελευταίους μήνες από μέσα ενημέρωσης που ανήγαγαν τον Δημήτρη Βιντιάδη σε μεγιστάνα επενδυτή. Η σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι ο νεαρός εφοπλιστής (κατ' άλλους μπρόκερ) δεν είχε και δεν έχει το ειδικό βάρος για να στηρίξει οικονομικά την ΑΕΚ και να τη βγάλει από το αδιέξοδο.

Σε μια Ελλάδα που έχει καταρρεύσει, που ουδείς ξένος έρχεται να επενδύσει, που οι τράπεζες έχουν πάψει να χρηματοδοτούν, που όλο το σύστημα στο σαθρό και άθλιο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ενός παντοκράτορα, θα πρέπει εμείς οι αφελείς να πιστέψουμε ότι ο Βιντιάδης βρήκε την κότα που θα γεννήσει τα χρυσά αυγά και θα βρέξει εκατομμύρια στα Σπάτα. Σε μια ΑΕΚ χρεοκοπημένη, με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το ισχυρό brand name του συλλόγου, χωρίς ποδοσφαιριστές μεταπωλητικής αξίας, χωρίς γήπεδο και για όσους το ξεχνούν χωρίς δικό της προπονητικό κέντρο.

Ουδείς κατάλαβε για ποιο λόγο θα έπρεπε να φτάσουμε στη νύχτα της 5ης Γενάρη για να μας πει ο Βιντιάδης πράγματα που γνώριζε από την πρώτη στιγμή. Χρόνο προσπαθούν να κερδίσουν ο Αδαμίδης, ο Δημητρέλος και οι σαπορτεράδες. Ο Βιντιάδης γιατί δέχεται να παίξει τον ρόλο του "μπροστινού" του Αδαμίδη και να εκθέτει το όνομα της καθ' όλα σοβαρής οικογένειας του; Πόσο απέχει από την πραγματικότητα, αυτό που συζητιέται ευρέως στην πιάτσα της ΑΕΚ εδώ και καιρό; Ότι, δηλαδή, ο Βιντιάδης ήταν μια επινόηση των Αδαμίδη - Βούρου. Άφησαν τον Δημητρέλο να το χειριστεί, να παίξει με ψεύτικες υποσχέσεις το χαρτί του υποψήφιου επενδυτή, να βγει από τη μέση ο Μαύρος γιατί τους χαλούσε τα σχέδια και να το τραβήξουν (χρονικά) όσο πιο μακριά μπορούσαν.

Από τη χτεσινή παγωμένη ανακοίνωση, πιο παγωμένη κι από το γιαούρτι που σερβίρουν τα συνετεράκια στην Γλυφάδα, προκύπτει ότι το δούλεμα πάει σύννεφο. Μας λέει ο Βιντιάδης ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για το απαιτούμενο ύψος της επένδυσης ήταν 8-10 εκατομμύρια. Κι εγώ θυμάμαι τον Δημητρέλο να παίρνει σβάρνα τα ραδιόφωνα (μήνα Σεπτέμβριο) και να δηλώνει ότι "απαιτείται μία επένδυση 13 εκ. ευρώ ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ώστε η Ένωση να ρυθμίσει τα χρέη της και να προχωρήσει σε εξόφληση τρίτων και να μπει σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης."

Κι έρχεται 4-5 μήνες αργότερα ο Βιντιάδης για να μας πει ότι 'το πραγματικό ποσό που απαιτείται σε ορίζοντα διετίας, είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το αρχικώς υπολογιζόμενο."

Πόσο δηλαδή; Και γιατί έπρεπε να φτάσουμε παραμονή των Φώτων για να συζητάμε κάτι που με έναν έλεγχο το πολύ 15-20 ημερών το εξακριβώνεις από τον Σεπτέμβριο; Κι εν πάση περιπτώσει, έστω τα 10-12 εκατομμύρια τα έχει διαθέσιμα ο Βιντιάδης (όπως διαλαλούσε προ 20ημέρου στα Σπάτα ο Αδαμίδης στα παιιδιά της κατάληψης) ή μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί; Διότι αν τα έχει, σπρώχνει 10,25 εκ. ευρώ σε μια ΑΜΚ και γίνεται μεγαλομέτοχος. Στη συνέχεια βάζει μπροστά το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης ενός μαγαζιού που θα είναι δικό του και κάθε ευρώ που θα ξοδεύει θα το πονάει. Όλα τα υπόλοιπα, ότι απαιτούνται διπλάσια χρήματα σε ορίζοντα διετίας είναι για λαϊκή κατανάλωση. Παρακάτω μιλάει και για τριετές πλάνο ανασυγκρότησης, άρα να υποθέσουμε με βάση το σκεπτικό Βιντιάδη ότι θα χρειαστεί τα τριπλάσα χρήματα κι ως εκ τούτου θα πρέπει να του δοθεί και ...τριπλάσιος χρόνος. Μα τον έχει πάρει τον χρόνο του ο Βιντιάδης, τον έχει εξαντλήσει και με το παραπάνω, έχουν βαρέσει καμπανάκια, η ομάδα φυτοζωεί και βρίσκεται στην εντατική με καλώδια και όταν θα περάσουν κι αυτές οι 30 μέρες που ζητάει ο "Βιντι" πιθανόν να μην υπάρχει ΑΕΚ στον χάρτη της Σούπερ Λίγκας.

Πως θα μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φίλων της ΑΕΚ ο Βιντιάδηςς Με απλά πραγματάκια:

*Πρώτον δανείζει στην ΑΕΚ, ας πούμε ένα εκατομμύριο ευρώ

*Δεύτερον, του εκχωρεί ο Δημητρέλος ένα εκατομμύριο από μελλοντικά τηλεοπτικά έσοδα

*Τρίτον, πληρώνει σε ΙΚΑ και Εφορία για να πάρει ενημερότητα, για να μην διασύρεται η ΑΕΚ αλλά και για να μην δίνεται λαβή για διάφορα σχόλια (περί ευνοϊκής μεταχείρισης της ΠΑΕ, σε αντίθεση με τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη που αν χρωστά δεν παίρνει ενημερότητα)

*Τέταρτο, ρίχνει χρήμα (απ' αυτό το εκατομμύριο) για να κάνει 3-4 καλές μεταγραφές (τύπου Κλωναρίδη, Μπαργκάν κλπ), έτσι ώστε να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο η ομάδα και να αυξηθούν θεαματικά οι πιθανότητες παραμονής της ομάδας.

Διότι θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει του Βιντιάδη ότι είναι ωραίες οι κινεζικές μπίζνες και άσχημο να κάνει ο ίδιος τον ...Κινέζο. Διότι μετά από 30 μέρες, όταν θα έχουν τελειώσει και οι μεταγραφές, ακόμα και τα πακέτα να έχει βρει, η ΑΕΚ μπορεί να έχει πέσει. Θα ρισκάρει τότε να επενδύσει σε μια ΑΕΚ που του χρόνου δεν θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα; Φυσικά και όχι. Άρα μας δίνει την εντύπωση ότι το παίζει εκ του ασφαλούς το παιχνίδι.

Έχω την αίσθηση ότι διανύουμε τα τελευταία επεισόδια της "Βιντιάδας". Δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει άλλη παράταση το "παρεάκι Σπάτων - Γλυφάδας". Στις 16 του μήνα υπάρχει μια γενική συνέλευση στην οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Δηλαδή:

*Παραίτηση Δημητρέλου που εδώ και 5 μήνες κοροϊδεύει τον κόσμο με δηλώσεις τύπου "πόσο κοντά είναι ο Βιντιάδης" και φυσικά όλων των μελών του ΔΣ

*Παράδοση των μετοχών των σαπορτεράδων στην ερασιτεχνική. Τι σόι μεγαλομέτοχοι είναι ο Μπρουσιανός και ο Κασνακίδης όταν δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη ούτε για τα στοιχειώδη; Κι εν πάση περιπτώσει, ακόμα και μερικά ψιλά να έχουν βάλει όλα αυτά τα χρόνια για την ΑΕΚ, η λεζάντα που έχει γίνει γύρω από το όνομά τους είναι πολλαπλάσια της οικονομικής συνεισφοράς τους.

*Διοίκηση Πρωτοδικείου με τους καλύτερους, τους πιο άξιους και τους πιο έντιμους. Ποιοι θα είναι αυτοί; Δεν το γνωρίζω, ας ψάξουν να τους βρουν. Η ερασιτεχνική έχει τον λόγο.

*Διαχειριστικός έλεγχος με είσοδο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ΠΑΕ. Το πόρισμα του ελέγχου να διαβιβαστεί εκεί που πρέπει (εισαγγελέα, ΣΔΟΕ) και όσοι έφαγαν (αν έφαγαν), να πληρώσουν. Τον λογαριασμό και όχι μόνο.

*Να ενεργοποιηθεί η πρόταση Κιντή (πιθανόν και Ντέμη) ότι οι μέτοχοι θα έχουν και ποινικές ευθύνες αν σκάσει η ΑΕΚ κι έτσι να πιεστούν για να βάλουν χρήματα

Εάν συμβούν όλα αυτά, η ΑΕΚ θα εξασφαλίσει καταρχάς κάτι πολύ σημαντικό. Την ηρεμία και ησυχία της από το (πολύ πιθανό) ενδεχόμενο να χτυπήσει ξανά ο Αδαμίδης. Με "νέο Βιντιάδη". Μπορεί και με τον ίδιο τον Τσάκα και τους πρίγκηπες του...

ΥΓ: Πέσαμε σχεδόν όλοι έξω με τον Γερμανό. Άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Προσωπικά είχα την πληροφόρηση από παίκτες του Πανιωνίου ότι "ο άνθρωπος είναι για ζέσταμα, χεράκια πάνω χεράκια κάτω, δίτερμα και φρου φρου κι αρώματα, τεφτέρια και σημειώσεις και από τακτική μηδέν." Η εικόνα της ΑΕΚ το επιβεβαιώνει. Ένα συμμάζεμα στην αρχή που η ομάδα έδειξε να είναι πιο συμπαγής. Στη συνέχεια, μόνο βήματα προς τα πίσω. Και, ναι, ο Βλάχος δεν έκανε χειρότερη δουλειά από τον Λίνεν...

ΥΓ 2: Κοίτα να δεις που για τα τρία γκολ που έφαγε η ΑΕΚ στην Τρίπολη, φταίει η απουσία (από τα γραφεία των Σπάτων) του υπαλλήλου που βγάζει φωτοτυπίες. Και γιατί δεν πάει ο ίδιος ο Γερμανός να το πει στα παιδιά της κατάληψης; Μόνο στο πέταλο ξέρει να πηγαίνει για δημόσιες σχέσεις...

Διαβάστε ακόμη:

Βιντιάδης: "Θέλω ακόμη 30 ημέρες"

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK