Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ νίκησε!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πρώτη νίκη της ΑΕΚ μετά τη 10η Δεκεμβρίου του 2016 στην πρεμιέρα του Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο στο δεύτερο πέρασμά του από αυτόν.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
mantalos vranies EUROKINISSI SPORTS

O αγώνας της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν σημαδιακός. Κατ’ αρχήν γιατί σε αυτόν έγινε η τρίτη αλλαγή προσώπου στον πάγκο της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν. Ο Χιμένεθ πήρε τη θέση του Μοράις, που πήρε τη θέση του Κετσπάγια. Κατά δεύτερο -και σημαντικότερο- γιατί δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο απώλειας, αλλά αυτό είναι κάτι που λέγεται και γράφεται κάθε εβδομάδα με τα αποτελέσματα να μην αλλάζουν και το φύλλο να μη γυρνάει.

ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ Ο ΜΑΝΟΛΟ

Το φύλλο τελικά γύρισε, αφήνοντας την αίσθηση πως ο -εξαιρετικά τίμιος- Μοράις ήταν τόσο… γκαντέμης που έπρεπε να φύγει για να εξασφαλιστεί μια νίκη και μερικές, έστω, μέρες ηρεμίας με κάποιες μικρές σταγόνες -χαμένης- αυτοπεποίθησης. Σαν κάτι τύπους που χαλάνε μια περιουσία στον κουλοχέρη χωρίς να τους γυρίσει ούτε κέρμα, και αμέσως μετά πάει ο επόμενος και με ένα ευρώ κάνει μία μόνο τραβηξιά σηκώνει ότι έχει μέσα το μηχάνημα. Έβγαλε, σε κάθε περίπτωση, προβλήματα η διαχείριση του Πορτογάλου, αλλά όπως και να το δει κανείς την γκίνια είναι λες και την παντρεύτηκε. Θα μπορούσε να είχε νικήσει και νωρίτερα στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ, όμως δεν το έκανε. Το έκανε με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της μετά από μια 5ετία (και κάτι) βγάζοντας διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι.

ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ

Η ΑΕΚ έτρεξε πιο πολύ από ποτέ φέτος, έπαιξε από το πλάι, γέμισε την περιοχή, απειλήθηκε ελάχιστα και πήρε τη νίκη με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το πιο θετικό όλων ήταν η διαχείριση που έγινε. Ούτε πανικός, ούτε να γυρίσει η ομάδα πίσω για να κρατήσει το σκορ όπως συνέβη άλλες φορές στη σεζόν. Τρεξίματα επί τρεξιμάτων και ψάξιμο για 3ο γκολ μέχρι το τέλος. Μέχρι να παραδώσουν κάποιοι πνεύμα. Στα θετικά της ομάδας το ξεπέταγμα του Πατίτο, η διάθεση του Λάζαρου (ήταν άτυχος) και η… τιμιότητα (κανονικά θέλει κεφαλαία) του Πέκχαρτ: Ένα παιδί που έγινε ανέκδοτο από τον Τύπο, την εξέδρα, ακόμα και από τον ίδιο τον προπονητή του, με το σπαθί του γύρισε το κλίμα αφού αποδεικνύεται σε ότι πιο αξιόπιστο διαθέτει από φορ το ρόστερ αυτή τη στιγμή.

ΤΙΜΙΟΣ ΠΕΚΧΑΡΤ

Ο Πέκχαρτ, δεν έχει την ποιότητα του Αλμέιδα, τα τρεξίματα του Αραβίδη, το πάθος και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής που αυτό που κάνει το κάνει καλά. Είναι σέντερ φορ περιοχής, αν του έρθει η μπάλα θα τελειώσει τη φάση. Όμως για να συμβεί αυτό, πρέπει να του έρθει η μπάλα. Μια χαρά λύση για αυτό που είναι (δευτερότριτο φορ στο ρόστερ), δε μιλάει, δε λαλάει, δε δημιουργεί προβλήματα και δουλεύει. Πολύ καλό ματς έκανε και ο Γιάκομπ Γιόχανσον ο οποίος επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις και ήταν εκ των κορυφαίων της «Ένωσης» στο ματς.

Στα ακόμα πιο θετικά της ΑΕΚ, το γεγονός ότι μετά από ένα ματς-καρμανιόλα στη Λεωφόρο επανήλθε στις θετικές εμφανίσεις και ο Ντίντακ. Ο Ισπανός που έδωσε ασίστ στο πρώτο γκολ έδειξε μεγαλύτερη διάθεση, συγκέντρωση και ενδεχομένως δεδομένης και της κοινής καταγωγής να πάρει τα πάνω του τώρα με τον Χιμένεθ.

Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ κατάφερε να βρει νίκη για πρώτη φορά μετά τις 10 Δεκέμβρη. Αυτό το πράγμα έγινε ψυχωτικό. Στην ομάδα, στον πάγκο, στον κόσμο, παντού. Πλησίαζε το 70ό λεπτό, το σκορ ήταν 2-0 και κοίταγες τον ουρανό μήπως έρθει καμιά μπάλα και πάει προς το τέρμα του Μπάρκα και μετά όλα είναι πιθανά. Οπότε σε πρώτη φάση ας κρατήσουμε αυτό. Το ρόδι έσπασε και βρέθηκε η βάση πάνω στην οποία η ΑΕΚ πρέπει να χτίσει τη συνέχεια για να αποφύγει την κατάθλιψη το κοινό της.

Για τον Μανόλο οτιδήποτε και να έλεγε κάποιος πέραν της ψυχολογικής συμβολής στη νίκη θα ήταν υπερβολικό. Κι αν δεν ήταν, τότε θα φαινόταν υπερβολικό. Είναι στην Αθήνα τρεις μέρες, έχει προπονήσει την ομάδα μόλις δύο φορές. Όμως, τουλάχιστον έστω και... οπτικά επέστρεψε ένας προπονητής στον πάγκο και στην καθημερινότητα της ομάδας. Στα πεσμένα του, φυσικά κι αυτός, αλλά είναι προπονητής, όχι μαθητευόμενος όπως ο προηγούμενος. Το πού θα βγάλει όλο αυτό το πράγμα θα το δείξει μόνο το -άμεσο- μέλλον. Όπως και τα χαρακτηριστικά της συνύπαρξης στα Σπάτα. Σε πρώτη φάση, πάντως, η εικόνα που έχουν οι ποδοσφαιριστές (ξένοι-Έλληνες) από τον κόουτς είναι θετική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ουσία και θέαμα από την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Χιμένεθ, 2-0 τον Αστέρα
Poll: Αξίζει να ανανεώσει ο Πέκχαρτ;
Την... φώτισε "Αστέρας" Χιμένεθ
Ο Ελευθερόπουλος μίλησε για κακό timing με... Χιμένεθ και Original

News 24/7

24MEDIA NETWORK