Γλυκιά νίκη, μέτρια ΑΕΚ, κάκιστος επόπτης

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το διπλό της ΑΕΚ στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά, τη μέτρια εικόνα της "Ένωσης", τη… γλυκιά πρώτη νίκη του 2016 και για τον μετριότατο επόπτη που -όντας εκτός φάσης- ακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Τζεμπούρ.

Γλυκιά νίκη, μέτρια ΑΕΚ, κάκιστος επόπτης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως έγινε γνωστό από την ΑΕΚ ο Ντιέγκο Μπουονανότε από το πρωί της Κυριακής (3/1) είχε έντονες ζαλάδες και αφού εξετάστηκε από τον γιατρό της Ένωσης αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί. Τόσο ο Αργεντίνος, όσο και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ το πάλεψαν προκειμένου να γίνει εφικτή η συμμετοχή του enano ο οποίος τελικά δεν τα κατάφερε.

Παράλληλα αποφασίστηκε να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Ράφικ Τζεμπούρ ο οποίος έχασε σημαντικό αριθμό προπονήσεων την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να πάει ο Αραβίδης στην κορυφή της επίθεσης, να λιγοστέψουν τα… κουκιά των μεσοεπιθετικών (δεδομένης της απουσίας του Μπουονανότε) και να βρει -ανέλπιστη- θέση στην ενδεκάδα ο Ρόναλντ Βάργκας.

Στις θέσεις που έδειχναν να παίζονται, ο Άρθο πήρε κανονικά θέση στο πλευρό του Κολοβέτσιο με τον Πογέτ να εξακολουθεί να δείχνει στο συγκεκριμένο δίδυμο εμπιστοσύνη και ο Μάνταλος επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της "Ένωσης" μετά τη Νέα Σμύρνη αφού στο ενδιάμεσο με τον Λεβαδειακό εξέτισε την ποινή του.

Καθάρισμα από… ημίχρονο με δύο στα δύο

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ παρότι ήταν κάπως ασύνδετη και προσπάθησε να γίνει απειλητική με ανορθόδοξο τρόπο (γιόμες) κατάφερε να χτίσει σκορ ασφαλείας εξαιτίας της ανασταλτικής της λειτουργίας. Και τα δύο γκολ που σημείωσε ο Έλντερ Μπαρμπόσα προήλθαν από κλέψιμο, ενδεικτικό της φιλοσοφίας του Ουρουγουανό με την εντολή για διαρκή πίεση. Το πρώτο γκολ προήλθε από κλέψιμο του Αραβίδη στον Ιτούα, ενώ το δεύτερο γκολ του Πορτογάλου από ντουμπλάρισμα των Ντίντακ-Βάργκας στην αριστερή πλευρά με τον τελευταίο να δίνει την κατοχή στην ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Πογέτ στο πρώτο μέρος ήταν… 100% εύστοχη αφού οι δύο μοναδικές της τελικές έγιναν γκολ. Εξαιρετικά σημαντικό για την αποτελεσματικότητα της ομάδας και σαφώς προτιμότερο από την κατάσταση του ματς με τον Λεβαδειακό, όταν η ΑΕΚ είχε ένα γκολ σε 22 τελικές προσπάθειες.

Καθοριστική φάση στην οικονομία του πρώτου ημιχρόνου ήταν η φάση του Μιλουντίνοβιτς στην οποία ο ποδοσφαιριστής του Πλατανιά ξεχάστηκε από τους παίκτες της ΑΕΚ και γλίστρησε μπροστά στον Ανέστη σε εμφανώς απειλητική θέση. Ο Σέρβος έπεσε και στη συνέχεια του ματς η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της και αύξησε τη διαφορά.

Γλυκιά νίκη, μέτρια ΑΕΚ, κάκιστος επόπτης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέτρια εικόνα σε όλο το ματς

Η ΑΕΚ παρότι ποιοτικά είναι σαφώς ανώτερη ομάδα από τον Πλατανιά, στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν μέτρια. Δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στο κέντρο, έβγαζε αβεβαιότητα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (ξανά) ενώ μέτρια εικόνα είχε και ο Μάνταλος. Ο "Πετράν" βοήθησε στο ανασταλτικό κομμάτι, έκανε κάποια κλεψίματα ωστόσο απειλητικός δεν έγινε σχεδόν ποτέ. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο σε αυτό και η θέση στην οποία χρησιμοποιείται το τελευταίο διάστημα αφού η αλήθεια είναι ότι έχει απομακρυνθεί αρκετά από την περιοχή του αντιπάλου. Αρνητικό για τον Πογέτ ότι δεν έχει βρει ακόμα την καλύτερη εκδοχή της ομάδας του (αν υπάρχει, δεδομένου του ατσούμπαλου ρόστερ), θετικό ότι η ΑΕΚ πήρε μία νίκη σε ένα επίφοβο (για πολλούς λόγους) εκτός έδρας ματς.

Πρόσωπα

Αναμφίβολα από πλευράς ΑΕΚ ξεχώρισε πρώτα ο σκόρερ των δύο πρώτων γκολ Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος κάνει καλό πρωτάθλημα, είναι ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας μέχρι τώρα στη Σούπερ Λιγκ και έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την περσινή του εικόνα. Πέραν των εξαιρετικών τελειωμάτων, ήταν στο σωστό μέρος τον σωστό χρόνο και σε μία σέντρα του Γκάλο (στο 0-0) χωρίς όμως να βρει καλά τη μπάλα. Εξελίσσεται πάντως σε πολύ ουσιαστικό παίκτη για την "Ένωση" που της δίνει λύσεις σε πολλά ματς.

Καλό ματς και καλή αγωνιστική συμπεριφορά και από τον Χρήστο Αραβίδη ο οποίος ήταν μέσα στα δύο πρώτα γκολ της ομάδας, κλέβοντας, μοιράζοντας και δίνοντας ασίστ. Θετικό και για τον Βάργκας που έδωσε την πρώτη ασίστ στον Μπαρμπόσα, ωστόσο ο Βενεζουελάνος δεν ήταν γενικά σε καλή μέρα.

Θετικός και ο Ανέστης στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο δύσκολο σουτ του Μιλουντίνοβιτς στο τέλος του πρώτου μέρους. Καλό ματς και από τον Ροντρίγκο Γκάλο που σε κάθε ματς θα δώσει μία-δύο τελικές πάσες-φαρμάκι ή εν πάση περιπτώσει θα δημιουργήσει κίνδυνο για τον αντίπαλο. Στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ που σημείωσε ο Τζεμπούρ, ο Βραζιλιάνος παίρνει την κατάσταση πάνω του, κάνει γιουρούσι και βγάζει τη σέντρα στον -αποτελεσματικότατο- Αλγερινό που σκόραρε και μέτρησε.

Η προσέγγιση του Πογέτ

Ο Πογέτ έκανε κάτι παρόμοιο με τον αγώνα της Κομοτηνής πηγαίνοντας στα ρηχά νερά του μηδαμινού ρίσκου, ωστόσο όσοι ενδοιασμοί κι αν δημιουργούνται σε εξέδρα και Τύπο, όσο αυτό φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, η κατάσταση είναι καλή. Δεν κρατούσε τη μπάλα η ΑΕΚ στο κέντρο και ο Ουρουγουανούς αύξησε τους μέσους του για να αντιστρέψει την κατάσταση, ενώ έβαλε και τον Λαμπρόπουλο δίπλα σε Άρθο-Λαμπρόπουλο για να ισορροπήσει και τις όποιες φουρτούνες πίσω.

Γλυκιά νίκη, μέτρια ΑΕΚ, κάκιστος επόπτης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο επόπτης της χρονιάς!

Ο επόπτης Λάμπρου είναι ένας μετριότατος επόπτης και το απέδειξε και στον αγώνα των Χανίων ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Πλατανιά μη μπορώντας να κάνει τα βασικά. Ακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Ράφικ Τζεμπούρ ενώ το σκορ ήταν 2-0, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει η "Ένωση" τη χρονιά όπως έκλεισε την προηγούμενη: Με παράπονα για τη διαιτησία.

Μέτρια διαιτησία και από τον -γενικά μέτριο- Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε αρκετές φορές ένα εύκολο ματς χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΓΚΟΛΑΡΑ με τακουνάκι ο Μπαρμπόσα

Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK