Ξανά κόντρα ο -αποδυναμωμένος- Δήμαρχος

Το δημοτικό συμβούλιο για την περιβαλλοντική μελέτη του γηπέδου της ΑΕΚ είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας να περνάει τη δική του... μελέτη ωστόσο με την επιρροή του στο θέμα να μειώνεται αισθητά.

Ξανά κόντρα ο -αποδυναμωμένος- Δήμαρχος
INTIME SPORTS

Στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μ. Κουντουράς" στη Νέα Φιλαδέλφεια, η πλειοψηφία των μελών υπερψήφισε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ετοίμασαν οι άνθρωποι που προσέλαβε ο Δήμος, καταψηφίζοντας τη ΜΠΕ της "Αγιάς Σοφιάς". Κατά στα σχέδια Βασιλόπουλου ψήφισε μόνο η αντιπολίτευση.

Για μία ακόμα φορά το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ ήταν τελευταίο στην ημερήσια διάταξη, γεγονός που μαρτυρά τη σημασία που δίνει σε ένα θέμα που ξεπερνάει τα στενά όρια του Δήμου, η δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος άνοιξε τη συζήτηση στεκόμενος ξανά στα… περιβόητα σημεία αντίθεσης με τα οποία πορεύεται σε όλη τη διάρκεια του παραλογισμού της συγκεκριμένης ιστορίας. Αρχικά στάθηκε στο ύψος του γηπέδου που τον ενοχλεί, στη συνέχεια στις θέσεις στάθμευσης, έκανε λόγο για βαριά κατασκευή, μίλησε για πυλώνες 40 μέτρων, ενώ κλείνοντας την πρώτη φάση της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στο… μαράζι του για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ την οποία ο Βασιλόπουλος θέλει διακαώς να τη δει στεγασμένη στο νέο γήπεδο παρότι δεν είναι καν φίλος της ομάδας.

Ο… πόνος του Δημάρχου για την Ερασιτεχνική και τα τμήματα της ΑΕΚ

Βέβαια κάπου εκεί, δεν ήταν λίγες οι φωνές που προσπάθησαν να επαναφέρουν στην πραγματικότητα τον Δήμαρχο εξηγώντας του ότι δεν είναι δικό του… καπέλο η πορεία των ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ, ειδικά από τη στιγμή που η ίδια η Ερασιτεχνική έχει αποφασίσει ότι η "Αγιά Σοφιά" και η "Δικέφαλος 1924"είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο Σύλλογος συνολικά.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ανέφερε και ότι υπάρχουν… νομικά θέματα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί και παρά το γεγονός ότι το όλο έργο έχει πάρει την έγκριση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας στο οποίο ο Δήμαρχος και ο διψήφιος αριθμός πολιτών (και όχι κατοίκων) ηττήθηκαν με την ΑΕΚ να δικαιώνεται σε απόλυτο βαθμό.

Ένα από τα θέματα που συζήτησε ο Δήμαρχος στο πλαίσιο της ΜΠΕ ήταν και η… ανακάλυψη ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας δεν υπάρχει μετρό και δεν θα υπάρξει μέχρι -τουλάχιστον- το 2020, όπως είπε.

"Και πού θα γυμνάζεται ο… Φιλαδελφειώτης;"

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος… μάγεψε ξανά με τη φράση"Θα επωμιστούμε οι πολίτες και ο Δήμος τις συνέπειες ενός γηπέδου στο οποίο θα γίνονται αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου τη στιγμή που ο Φιλαδελφειώτης δεν θα έχει χώρο να αθληθεί". Βέβαια κάπου εδώ προκύπτει ένα ζήτημα με την αυτογνωσία γιατί η απορία που δημιουργείται έχει να κάνει με το πώς είναι λογικό να υπάρχει απαίτηση να αθληθεί ο… Φιλαδελφειώτης σε ένα γήπεδο που δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ. Είναι, όμως, εμφανές ότι η λογική στη συγκεκριμένη ιστορία είναι έννοια που εκλείπει εδώ και μήνες, δεν θα ήταν φυσιολογικό να κάνει την εμφάνισή της στο τέλος.

Κάπου εκεί ο Βασιλόπουλος εμφάνισε έναν… επιστήμονα με το όνομα Μαούνης τον οποίο προσέλαβε με χρήματα του Δήμου προκειμένου να αιτιολογήσει με πιο… επιστημονικό τρόπο την άρνηση του γηπέδου. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης που προσέλαβε ο Δήμος τόνισε με λίγα λόγια ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ανέφικτο να γίνει ένα γήπεδο 30.000 θέσεων. Ο Μαούνης έκανε και μάθημα ιστορίας στην ΑΕΚ τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της προσφυγικής περιοχής. Στη συνέχεια ο Βασιλόπουλος ενίσχυσε τη θέση του… επιστήμονα που προσέλαβε ο ίδιος λέγοντας ότι ο προσφυγικός οικισμός είναι στα πρότυπα της αγγλικής… κηπούπολης και θα χαλάσει σε πιθανή κατασκευή του συγκεκριμένου έργου!

Το λόγο κάποια στιγμή πήρε ο Λύσανδρος Γεωργαμλής ο οποίος εξέφρασε την απορία για το αν υπάρχει και… κάποιο θετικό στοιχείο στην Περιβαλλοντική Μελέτη. Στη συνέχεια ο «"Kόκος" ρώτησε για τον λόγο για τον οποίο η αντιπολίτευση δεν στάθηκε δυνατό να παραστεί στη συνάντηση του ΥΠΑΠΕΝ. Βέβαια απάντηση δεν υπήρξε…

Η αντιπολίτευση αντέκρουσε όλες τις ενστάσεις του Δημάρχου οι οποίες η αλήθεια είναι ότι… αντικρούονται από μόνες τους και με βάση την κοινή λογική.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Αράπογλου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων στον Δήμαρχο "συνήθως διαπιστώνουμε ότι είστε υπέρ των κρατικών φορέων αλλά αυτή τη φορά για να κοντράρετε το γήπεδο της ΑΕΚ συνεργαστήκατε με ιδιώτη. Γιατί δεν μας φέρνετε και τα πορίσματα των δημόσιων υπηρεσιών για το γήπεδο, όπως αυτό του Δασαρχείου ή της Πολεοδομικής επιτροπής του ΥΠΑΠΕΝ; Επειδή είναι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ;"

Λίγο αργότερα ο αντιδήμαρχος Κουμαριανός (ο συνεργάτης του Βασιλόπουλου που πήγε με τη μητέρα του στο ΥΠΑΠΕΝ παρότι η τελευταία δεν είχε κάποιο θεσμικό ρόλο και από ανθοπώλης βρέθηκε να συνομιλεί με την ΑΕΚ και έναν Υπουργό, ένα ηλιόλουστο μεσημέρι του Οκτώβρη) έβγαλε… πόνο για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. "Ο Μελισσανίδης μας απειλεί ότι θα φέρει Σύριους και τσιγγάνους»είπε μεταξύ άλλων στον πύρινο λόγο του ο οποίος ήταν βασισμένος σε ένα απλό δημοσίευμα ιστοσελίδας. Προφανώς θεώρησε ότι απειλείται «αφού το διάβασε στο κομπιούτερ"

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Τομπούλογλου ο οποίος είπε στον Βασιλόπουλο "εμείς το 2003 ήμασταν στους 131 αλλά επειδή είχαμε το δίκιο με το μέρος μας, κάτι που αναγνώρισε και η ίδια η ΑΕΚ, δικαιωθήκαμε. Εσείς τι ακριβώς πρόβλημα έχετε δεν έχω καταλάβει".

Και φυσικά λέμε σαν ΑΕΚ ότι... "85 χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας στη φυσική της έδρα, δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι θα επιστρέψουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους όρους που εμείς θέλουμε και που έχουν εγκριθεί από το ελληνικό Κράτος με νόμο και από την ελληνική δικαιοσύνη με την απόρριψη των προσφυγών του είτε το θέλει ο Βασιλόπουλος είτε όχι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK