Προετοιμάζεται για την Τούμπα, αποφασίζει για τον πάγκο

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα πλάνα του Στέλιου Μανωλά ενόψει του αγώνα της Τούμπας και για το θέμα του προπονητή μετά τη συνάντηση των κεφαλών του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Προετοιμάζεται για την Τούμπα, αποφασίζει για τον πάγκο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του -ρεαλιστικού- προγράμματός της, με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω σε πρώτη φάση την πιθανότητα της διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου, όσο "τρέχει" το χρονικό περιθώριο της αναβολής. Οι "κιτρινόμαυροι" περιμένουν κάποια εξέλιξη για το Κύπελλο η οποία θα έχει μια πιο επίσημη υπόσταση από αυτόν που ανέβαλε τον Τελικό, και όχι από εκείνους που είχαν την πρόθεση να τον διεξάγουν και το περασμένο Σάββατο, αλλά δεν μπόρεσαν.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, μπροστά υπάρχει μόνο ο αγώνας της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ ο οποίος είναι ο πρώτος στη διαδικασία των πλέι οφ, στην οποία η ΑΕΚ θέλει να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου ο οποίος θα απουσιάσει από το ματς της Θεσσαλονίκης, είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για τον Στέλιο Μανωλά, ο οποίος χάνει έναν ποδοσφαιριστή με αρκετά νευραλγική παρουσία στην ομάδα, κυρίως όταν αγωνίζεται στη θέση του, πίσω από τον φορ.

Ο Μανωλάς θα κληθεί να καλύψει εσωτερικά το κενό του "Πετράν" και πιθανότατα θα ανατρέξει στη λύση του Βάργκας, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα έβγαινε από την ενδεκάδα για να περάσει στη θέση του ο Τζιμπούρ και να μετατοπιστεί στο δεξί φτερό ο Αραβίδης. Αυτό δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση ο Έλληνας τεχνικός, αυτό θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα και στο γήπεδο της Τούμπας.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τελική επιλογή του Μανωλά για τον παίκτη που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας. Ενόψει Τελικού, ο υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ ετοίμαζε -για πρώτη φορά και στα δύο του περάσματα από την πρώτη ομάδα- τον Άρθο.

Συνάντηση για προπονητή και σούμα

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του νέου προπονητή, στην ΑΕΚ έγινε χθες αυτό που απέμενε μετά τις τελευταίες επαφές με ορισμένους ξένους τεχνικούς: Η συνάντηση ανάμεσα στους Μπάγεβιτς, Ντε Μπαρτόλο και Μιλοβάνοβιτς προκειμένου να βάλουν κάτω τα δεδομένα και να κάνουν μία πρώτη σύνοψη. Τα ονόματα των Μάρτιν Αρουαμπαρένα, Φιλίπ Μοντανιέ και Πάκο Χέμεθ είναι αυτά που παίζουν γερά (κυρίως του πρώτου) στις προτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, ωστόσο αυτό που μένει είναι η οριστική επιλογή προκειμένου να τρέξει το ζήτημα και να δοθεί -επιτέλους- τέλος στο σίριαλ του πάγκου.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια νέα περίπτωση ξένου προπονητή στο άμεσο μέλλον, αφού στην ΑΕΚ θέλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σίγουροι στο θέμα του προπονητή. Βέβαια από την άλλη ο χρόνος πιέζει, ο Αρουαμπαρένα με την προϋπηρεσία στον "ηλεκτρικό" πάγκο της Μπόκα, καλύπτει όλο το πακέτο που ζητά η "Ένωση" και δείχνει να συγκεντρώνει κάποιες παραπάνω πιθανότητες από τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αθωώθηκε ο Μελισσανίδης για το επεισόδιο με Κύρκο

News 24/7

24MEDIA NETWORK