Σιμόες: Το ενδεικτικό έμψυχο παράδειγμα του πρότζεκτ της ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ενδιαφέρον της Μπέτις για τον Αντρέ Σιμόες και για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν… αγχώνεται αφού έχει το καρπούζι, το μαχαίρι και την τύχη της στα χέρια της στη συγκεκριμένη ιστορία η οποία είναι αντιπροσωπευτική του πρότζεκτ που «τρέχει».

Σιμόες: Το ενδεικτικό έμψυχο παράδειγμα του πρότζεκτ της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To ενδιαφέρον της Μπέτις του Πογέτ για τον Σιμόες είναι αντιπροσωπευτική απόδειξη δείχνει το δρόμο της επιτυχίας για ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ όπως αυτό που τρέχει η ΑΕΚ την τελευταία τριετία: Μια ομάδα που μετά από μια μεγάλη καταστροφή (οικονομική και αγωνιστική) στέκεται ξανά στα πόδια της κοντά στα φυσιολογικά της δεδομένα, η οποία προσπαθεί να «χτενίζει» τις αγορές και να φέρνει λαβράκια, των οποίων η αξία θα ανεβαίνει και θα αφήνει κέρδος στον σύλλογο. Πρώτα αγωνιστικό (κέρδος) και μετά οικονομικό, αν όλα πάνε καλά και ο παίκτης πουληθεί σε ομάδα του εξωτερικού. Έτσι χτίζει ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος εν έτει 2016 το μέλλον του, αυτό θέλει να κάνει και η ΑΕΚ, ειδικά από τη στιγμή που η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ακολουθεί τη συγκεκριμένη (μαζεμένη και ορισμένες φορές και… υπερβολική) οικονομική πολιτική.

Με την προσοχή στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ «έξυπνου μαγαζιού» και «σούπερ μάρκετ»

Με σεβασμό, βέβαια, και μεγάλη προσοχή στη γραμμή που διαχωρίζει το «έξυπνο μαγαζί» από το «σούπερ μάρκετ». Το «σούπερ μάρκετ» με το που ανεβαίνει η αξία πουλάει γιατί δεν μπορεί να καλύψει τον παίκτη σαν προοπτική, το «έξυπνο μαγαζί» υπομένει και καρπώνεται τα ποδοσφαιρικά κέρδη μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή η οποία θα λειτουργήσει προς όφελός του. Η ΑΕΚ με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της δείχνει να ανήκει στην πρώτη κατηγορία αφού -τουλάχιστον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι- προτίθεται όταν πουλήσει, να πουλήσει ακριβά και πάνω από όλα χωρίς βιασύνη.

Θετικό πρόσημο και στην απόκτηση και στη διαχείριση

Στην περίπτωση του Πορτογάλου η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Και τον «μπάνισε» αγωνιζόμενο στο πρωτάθλημα της πατρίδας του στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα της άσημης Μορεϊρένσε, και τον έφερε κοψοχρονιά, και (πάνω από όλα) του ανανέωσε το συμβόλαιο αυξάνοντας τις αποδοχές για να έχει την τύχη της στα χέρια της, πάνω που άρχισε να γράφεται το όνομά του στον ξένο αθλητικό Τύπο λόγω των… γλυκών ματιών ορισμένων ομάδων του εξωτερικού.

Καμία διαπραγμάτευση με κανέναν για τον Σιμόες

Αυτή την ώρα για τον Σιμόες γράφονται αρκετά πράγματα και το σίγουρο είναι (παρότι δεν έχει φτάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ, ούτε έγινε κάποια διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε για ποσά) ενδιαφέρει τον πρώην προπονητή του που θέλει να τον πάρει μαζί του στην Ανδαλουσία. Ο μάνατζέρ του (ακόμα και ο ίδιος) δεν είναι απορριπτικοί σε τίποτα, γεγονός λογικό. Όμως η μπάλα είναι στο γήπεδο της ΑΕΚ που έχει το καρπούζι, το μαχαίρι και γενικότερα όλο το… κουμάντο.

H AEK έχει το πάνω χέρι σε κάθε περίπτωση

Αν στον σύλλογο ικανοποιηθούν σε περίπτωση που υπάρξει επίσημη προσφορά για τον Πορτογάλο, τότε θα του βάλουν… κορδέλα και θα τον στείλουν στην ομάδα που θα τον ζητήσει. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει η πρόταση που θα φτάσει στην ΑΕΚ να είναι στην καλύτερη περίπτωση όση η ρήτρα (6,5 εκατ. ευρώ, πράγμα δύσκολο) και στη χειρότερη γύρω -τουλάχιστον- στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Στις μεταγραφές τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως στην παρούσα φάση δεν είναι και το πιο εύκολο εγχείρημα να προσφερθεί στην «Ένωση» ένα τέτοιο ποσό, με δεδομένο πως ο παίκτης δεν έχει αγωνιστεί ακόμα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όπως και να έχει, αν η πρόταση (αν κατατεθεί κάποια επίσημη) είναι μικρότερη και οι «κιτρινόμαυροι» δεν καλυφθούν τότε ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι να βρεθεί η… κατάλληλη στιγμή και φυσικά η πιο συμφέρουσα (για τον σύλλογο) προσφορά.

Οι έξυπνες κινήσεις αποδίδουν (σχεδόν) πάντα

Η ουσία είναι πως με κάτι τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή του Σιμόες, η ΑΕΚ «αγγίζει» τον… προορισμό της και βελτιώνοντας η ίδια το μέλλον της. Δύο τρόποι υπάρχουν για να προχωρήσει ένας σύλλογος στο ποδόσφαιρο: Ή να πέσουν λεφτά με το τσουβάλι, ή να γίνει ορθολογική ποδοσφαιρικά διαχείριση, ή και τα δύο μαζί. Στην ΑΕΚ (με τα λάθη και τα σωστά τους) επέλεξαν τη δεύτερη οδό, της οποίας ο Σιμόες (όπως συμβαίνει και με τον Γιόχανσον) είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Από την άλλη θα σκεφτεί κανείς ότι για κάθε Σιμόες υπάρχει ένας Κρισάντους.

Αναπόφευκτο αυτό σε οποιαδήποτε -ποδοσφαιρικά- εποχή αφού και στο παρελθόν αν ανατρέξει κανείς θα διαπιστώσει πως για κάθε Βλάνταν Ίβιτς υπήρχε ένας Μάλμπασα. Σημασία έχει να υπάρχει γνώση για τη διαδρομή. Και αν μη τι άλλο, αυτή την εποχή, το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει ως προς τις αγοραπωλησίες, έστω κι αν πολλοί (ίσως οι περισσότεροι) φίλοι της θα ήθελαν τη διοίκηση πιο δαπανηρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νέο μεταγραφικό ταξίδι Μιλοβάνοβιτς
Άρνηση Ανόρθωσης στην ΑΕΚ για Λαΐφη

News 24/7

24MEDIA NETWORK