Αν τον "αναστήσει" ο Μανόλο...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την περίπτωση του Ρόναλντ Βάργκας ο οποίος έχει συνηθίσει να κλέβει τις εντυπώσεις κόντρα στη ροή και πλέον έχει έναν δυνατό σύμμαχο στη φετινή του προσπάθεια για να συμβεί αυτό: Τον Μανόλο Χιμένεθ!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
vargas EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρόναλντ Βάργκας ήταν ο ποδοσφαιριστής που την περασμένη αγωνιστική σεζόν αποτέλεσε το… κλειδί για να φτάσει η ΑΕΚ στις μεγάλες νίκες. Κάτι σαν να τον… αγαπούσε η μπάλα σε σημείο που ήθελε να του… δείξει την αγάπη της ακόμα και στους αγώνες που δεν πήγαινε καλά. Γκολ με τον Ολυμπιακό, γκολ με τον Παναθηναϊκό, γκολ με τον ΠΑΟΚ στα περιβόητα 1-0 της εποχής Πογιέτ, ασίστ στον Τελικό με τον Ολυμπιακό και -σε κάθε περίπτωση- καθοριστική συμβολή στην ομάδα της περσινής σεζόν.

ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ, ΜΕΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΑΪΣ

Φέτος τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά σε σχέση με πέρσι. Ο Βάργκας μετράει για την ώρα 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο. Κάποιοι τραυματισμοί που εμφανίστηκαν θυμίζοντάς του το… εφιαλτικό παρελθόν (όχι βέβαια ως προς τη σοβαρότητά τους) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΑΕΚ απέκτησε παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα, έχουν καθοριστικό ρόλο στο να μείνει πίσω ο Βενεζουελάνος. Με τον Κετσπάγια τα πράγματα δεν ήταν καλά για τον Βάργκας, με Μοράις έγιναν σχεδόν μέτρια και με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μανόλο Χιμένεθ δείχνουν να βελτιώνονται με εντυπωσιακό τρόπο, τουλάχιστον ως προς το ψυχολογικό κομμάτι.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ- ΜΕ ΧΙΜΕΝΕΘ

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ισπανός τεχνικός, είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι δεν θα έπρεπε να του έκανε καμία εντύπωση η αγωνιστική… ανάταση ορισμένων παικτών, αφού τα πάντα -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- έχουν να κάνουν με την ψυχολογίας. Ο Βάργκας του αγώνα της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο, ήταν ένας… Βάργκας καλύτερος και από τον περσινό. Μοίρασε ασίστ, σκόραρε και έδειχνε μεγάλη διάθεση μέχρι το τέλος του ματς. Αν υπάρξει συνέχεια σε όλο αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα είναι η κερδισμένη της υπόθεσης.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ

Η αρχή του κακού για τον Βάργκας μέσα στη σεζόν έγινε για την ίδια χρονική στιγμή που ξεκίνησε και για την ΑΕΚ. Στον αγώνα με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, δηλαδή, στις 26 Σεπτέμβρη. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονταν τους Θεσσαλονικείς και… ζαλισμένοι και μόνο από την ιδέα να πιάσουν κορυφή -έστω και τόσο νωρίς- δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε φάση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο ο Βάργκας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο ημίχρονο.

Οι αρχικοί φόβοι του ιατρικού τιμ της «Ένωσης» έκαναν λόγο για θλάση, κάτι που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και ταλαιπώρησε αρκετά έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Βάργκας, ο οποίος έχει περάσει πολλά από τους τραυματισμούς. Έκτοτε εξαφανίστηκε για να επανεμφανιστεί στις 5 Νοέμβρη. Όχι, βέβαια, ως βασικός αλλά περνώντας σαν αλλαγή στη θέση του Πατίτο στο ματς με τον Ατρόμητο (2-2).

ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ… ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Από τότε έφαγε το τελευταίο δεκάλεπτο με το… κουτάλι, μέχρι που έφτασε να πάρει ένα 20λεπτο συμμετοχής στη Λεωφόρο, στο οποίο παρατάθηκε η συμμετοχή του. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Βάργκας μπήκε στο ματς στο 79’ και πιθανότατα να γινόταν και το πρόσωπο του αγώνα αν ο ένας εκ των δύο βοηθών δεν τον υποδείκνυε λανθασμένα σε θέση οφ-σάιντ στο τέλος, λίγο πριν βγει τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο. Μετά ήρθαν κάποιες συμμετοχές ως βασικός, ήρθε ο Χιμένεθ, άλλαξε η ψυχολογία και φτάσαμε στον αγώνα με τη Λιβαδειά, ο οποίος έφερε το όνομα του Βενεζουελάνο ξανά στο στόμα του περίγυρου της ΑΕΚ, αυτή τη φορά με ένα πιο αισιόδοξο τέμπο σε σχέση με το ξεκίνημα.

Τότε η παγιωμένη άποψη των γύρω-γύρω ήταν κοντά στο «ήταν θέμα χρόνου να βγάλει τραυματισμούς, φόρτσαρε την πρώτη χρονιά ας επισπεύσουμε το αντίο». Τώρα η κατάσταση γυρνάει (σιγά-σιγά) και οι πρώτες κουβέντες γίνονται (δειλά-δειλά) «μήπως να τον κρατούσαμε και μετά το καλοκαίρι»; Υπερβολικά και τα δύο γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν κρίνονται ούτε επειδή έπαθαν μια θλάση, ούτε από ένα (εξαιρετικό) ματς με τον (ελλιπέστατο) Λεβαδειακό. Κρίνονται από όλα όσα έχουν γίνει στη σούμα.

Πέρσι ότι καλό έχει να θυμάται η ΑΕΚ από τη σεζόν της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία, είτε έγινε χάρη στα… πόδια του Βάργκας, είτε ξεκίνησε από αυτά. Φέτος, το… ψωμί του πλησιάζει με τα ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο και η παρουσία του από εδώ και πέρα ενδεχομένως να κρίνει και το τι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι, όταν λήγει το συμβόλαιό του.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ

Το χαμόγελο του Βάργκας στα χαμένα μπροστά στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ μετά τα τρία γκολ που σκόραρε πέρσι σε ματς που… απλά εμφανιζόταν και σκόραρε ενώ (κάποιες φορές) μπορεί να μη βλεπόταν, μαρτυρά μια περίπτωση κατά την οποία συμβαίνουν αρκετά πράγματα κόντρα στη ροή. Το αν καταφέρει να αλλάξει και αυτή τη σεζόν τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, βελτιώνοντας και τη δική του θέση, θα το δείξει η πορεία. Όμως όπως και να έχει, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του Χιμένεθ μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν τον «αναστήσει» τα κέρδη θα είναι πολυδιάστατα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK