Από τον Μίμη στον... Ουντέζε

Το Contra.gr σας βάζει στο κλίμα του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ με ορισμένους αριθμούς από το παρελθόν των δύο ομάδων στους αγώνες που έχουν γίνει με γηπεδούχο την "Ένωση".

Από τον Μίμη στον... Ουντέζε

Η γενική… σούμα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-1-94  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1989-90 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-1
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-1-94 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1989-90 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

42 νίκες μετράει η ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα για τους αγώνες που έχουν γίνει για το πρωτάθλημα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ επί αττικού εδάφους μετράει μόλις 7 νίκες ενώ 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η τελευταία φορά (στην Αθήνα)

Από τον Μίμη στον... Ουντέζε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στις 16 Φλεβάρη του 2013. Ο ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη, τότε, στην τεχνική του ηγεσία, επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Στάδιο στην πιο καταστροφική σεζόν στην ιστορία της ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 υπό καταρρακτώδη βροχή.

Η τελευταία νίκη

Η ΑΕΚ νίκησε για τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ περίπου 3,5 χρόνια μετά. Συγκεκριμένα στις 16 Μαϊου του 2012, οι "κιτρινόμαυροι" νίκησαν τον "Δικέφαλο του Βορρά" για αγώνα των play-off με 2-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ που σημείωσαν οι Λεονάρντο και Λυμπερόπουλος. Το συγκεκριμένο ματς ήταν το τελευταίο εντός έδρας στην καριέρα των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τραϊανού Δέλλα, οι οποίοι αποθεώθηκαν μετά το φινάλε.

Η τελευταία ήττα

Τελευταία ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα ήταν -επίσης- τη σεζόν 2011-12. Με τον Κωστένογλου στον πάγκο της η "Ένωση" έχασε με 0-2 από τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι με γκολ των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη. Οι συγκεκριμένοι τρεις βαθμοί που εξασφάλισε τότε ο ΠΑΟΚ του έδωσαν διπλό μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο για πρώτη φορά μετά το… μιλένιουμ. Τελευταία φορά που πήρε διπλό στην Καλογρέζα ο "Δικέφαλος του Βορρά" πριν από εκείνη τη μέρα ήταν τον Φλεβάρη του 1999 σε ένα 0-1 με τον Παναθηναϊκό με γκολ-φάουλ του Κώστα Φρατζέσκου! Σε ότι έχει να κάνει με την ΑΕΚ, τον Γενάρη του 2012 (ανήμερα του… Θεμελίου 21 του Μιχάλη Τροχανά στο Σύνταγμα) έχασε από τους Θεσσαλονικείς 10 χρόνια μετά το αγγλικό 3-4 της Φιλαδέλφειας το 2002 που ήταν η προηγούμενη ήττα της.

Το τελευταίο… πολυβόλο και ο Βοσκαρίδης του Μπάγεβιτς!

Το 6-2 της ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας" στις 8 Μαϊου του 2002 ήταν το τελευταίο μεγάλο σκορ στους αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν τότε ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στη Σκεπαστή η Original κρέμασε ένα μεγάλο πανό υπέρ του Φερνάντο Σάντος, αλλά ο Μπάγεβιτς λίγο καιρό αργότερα συμφώνησε σε όλα με τον Ψωμιάδη και επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για την "Ένωση" του Πορτογάλου σκόραραν εκείνη τη μέρα οι Τσιάρτας, Νικολαϊδης (2), Λάκης, Κωνσταντινίδης και Ίβιτς, ενώ για τον ΠΑΟΚ η αλλαγή του Βόσνιου τότε προπονητή του "Δικεφάλου του Βορρά" Στέφανος Βοσκαρίδης. Ακολουθεί -για την ΑΕΚ- το 4-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 6 Μαρτίου του 2011 με γκολ των Σκόκο (2), Δέλλα και Ντιόπ.

Ο πρώτος σκόρερ

Από τον Μίμη στον... Ουντέζε

O Mίμης Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με τον ΠΑΟΚ. Ο Πόντιος προηγείται στον σχετικό "κιτρινόμαυρο" πίνακα με 8 γκολ απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά".

Οι πρώην

Από τον Μίμη στον... Ουντέζε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Ναλιτζής, Χρήστος Μαλαδένης, Γιάννης Οκκάς, Βασίλης Μπορμπόκης, Μπρούνο Τσιρίλο, Βασίλης Λάκης, Βλάνταν Ίβιτς, Παντελής Καφές, Κόφι Αμπονσά, Θοδωρής Ζαγοράκης, Hλίας Αναστασάκος, Παντελής Κωνσταντινίδης "σβούρας", Ινφεάνι Ουντέζε και Ηλίας Ατματσίδης είναι μόνο μερικοί ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Στο παραπάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο, ο τελευταίος παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας ως παίκτης του ΠΑΟΚ με… περίεργα συναισθήματα, χαιρετώντας τον κόσμο της ΑΕΚ.

Η μεγαλύτερη προσέλευση της 20ετίας

ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΔΟΚΑΡΙ
ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΔΟΚΑΡΙ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τo… λαοφιλέστερο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ της τελευταίας 20ετίας ήταν εκείνο στις 10 Απριλίου 2005. Εποχή Ντέμη Νικολαϊδη (ως πρόεδρος) και Φερνάντο Σάντος τότε, η "Ένωση" ήταν σε τροχιά πρωταθλητισμού και το κλίμα -εξαιτίας πολλών λόγων μεταξύ των οποίων και το πρόσφατο Euro 2004- ευνοούσε την… κοσμοσυρροή στους εντός έδρας αγώνες των "κιτρινόμαυρων". Με δέκα παίκτες και οι δύο ομάδες από το 28ο λεπτό εκείνη τη μέρα αφού αποβλήθηκαν Λυμπερόπουλος και Ζωγραφάκης, 2-0 η ΑΕΚ με δύο φορές σκόρερ τον Σοάρες και στην εξέδρα περίπου 40.000 κόσμος. 35.994 εισιτήρια για την ακρίβεια…

Η τελευταία φορά με οπαδούς και των δύο ομάδων

Από τον Μίμη στον... Ουντέζε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τελευταία φορά που αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ έγινε με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2006-07. Στις 19 Αυγούστου του 2006, με τις δύο ομάδες να φέρνουν ισοπαλία 0-0 και με τον ΠΑΟΚ να μην είναι σε καλή κατάσταση διοικητικά και οικονομικά. Το ματς παρακολούθησαν περίπου 25.000 οπαδοί της ΑΕΚ και 1.500 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι πανηγύρισαν στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας μαζί με τους παίκτες της ομάδας τους. Κάποια επεισόδια που έγιναν εκείνη τη σεζόν σε Αλκαζάρ και ΟΑΚΑ έβαλαν τέλος στις μετακινήσεις και έτσι το συγκεκριμένο μέτρο… κόπηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK