Είναι εξοντωτικό να είσαι ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου σχολιάζει τη νέα γκέλα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι της Τετάρτης για την 1η αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό.

Είναι εξοντωτικό να είσαι ΑΕΚ

Mε τον ίδιο τρόπο (ή τουλάχιστον με παρεμφερή) που ολοκληρώθηκε το 2016 για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, ξεκίνησε και το 2017. Διαφορετικές ήταν μόνο οι συνθήκες και το σκορ. Κατά τα άλλα το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με δυο ακόμα σπαταλημένους βαθμούς μέσα στην Καλογρέζα απέναντι σε ομάδες κόντρα στις οποίες οι "κιτρινόμαυροι" έπρεπε να καθαρίζουν αν ήθελαν να θεωρούνται υποτυπωδώς ανταγωνιστικοί. Ο Παναιτωλικός έγινε η 5η ομάδα που απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ και μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι η συγκεκριμένη εντός έδρας συγκομιδή δεν παραπέμπει σε ΑΕΚ, αλλά σε κάτι άλλο. Όταν αφήνεις 10 ολόκληρους βαθμούς μέσα στην έδρα σου (έστω κι αν έδρα σου θεωρείται αυτό το άσπρο τερατώδες ψυγείο που βολεύει όποιον μιλάει ελληνικά να το συντηρείς) χωρίς καν να έχεις παίξει ούτε ένα ντέρμπι, τότε βιώνεις στο απόλυτο το "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς".

Η κακή κατάσταση που ζει η φετινή ΑΕΚ διαιωνίζεται και είναι εμφανές ότι το πράγμα είναι άρρωστο από τη βάση του. Από την αρχή του. Από τη δουλειά που δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι, τις βάσεις που δεν μπήκαν και όλες οι προσπάθειες περισσότερο παραπέμπουν σε σπασμωδικές κινήσεις παρά σε προσπάθειες.

Το ματς με τον Παναιτωλικό ήταν ένα ακόμα κακό απόγευμα για την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι "κιτρινόμαυροι" ίδρωσαν σε όλο το ματς να βγάλουν κάποιες φάσεις στην εστία των φιλοξενουμένων που είχαν στήσει το πούλμαν μπροστά στο τέρμα, ροκάνιζαν τον χρόνο και περίμεναν να τους κάτσει μια κόντρα μπας και. Τελικά τους έκατσε, με τον Κλέσιο όμως ο τελευταίος σούταρε πάνω στον Μπάρκα και πήρε ένα κόρνερ στην μοναδική αλλά πολύ επικίνδυνη φάση των Αγρινιωτών στο ματς.

Από εκεί και πέρα ο Κυριακίδης έσωσε την ομάδα του τις 3-4 φορές (κάποιες εξ αυτών δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα γιατί η μπάλα πήγε πάνω του) που χρειάστηκε και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να αφήσει η ΑΕΚ δύο ακόμα βαθμούς μέσα στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη η ΑΕΚ πιστή στην ταλαιπωρία που υποβάλλει με συνέπεια φέτος το κοινό της, γύρναγε τη μπάλα, είχε υπομονή όμως είναι εμφανές πως τα λίγα και λογικά που κάνει ο Μοράις δεν φτάνουν. Ενδεχομένως σε μεγάλο βαθμό να είναι θέμα παικτών (ακόμα και σε τέτοια παιχνίδια) αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που "φωνάζουν" ότι δεν μπορούν να αντέξουν την κατάσταση και ταλαιπωρούνται από έντονα ζητήματα κάκιστης νοοτροπίας.

ΤΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

Όπως και να έχει, όμως, είναι και θέμα προπονητή. ΟΚ παρέλαβε καμένη γη ο κόουτς μετά από ένα καλοκαίρι που έγιναν εγκλήματα από κάθε άποψη και από όλες τις πτυχές του συλλόγου, όμως όταν πετάει κάθε βδομάδα η γαλοπούλα και του φεύγει από το πιάτο (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) τότε το πράγμα κάνει μπαμ ότι κάτι δεν πάει καλά. Η δήλωση στο τέλος για τον αντίπαλο που ήταν καλά στημένος αμυντικά και για την ΑΕΚ που προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις ήταν πιο νερόβραστη και από τη συγκομιδή της ομάδας στους εντός έδρας αγώνες της και δείχνει κάτι σαν συμβιβασμό με την κατάσταση. Δεν δικαιολογείται τέτοια ηρεμία από την ποδοσφαιρική κεφαλή μιας ομάδας που με το που χάνει τέτοιου είδους βαθμούς στην έδρα της πρέπει να της φταίνε από το χορτάρι, τα ρούχα μέχρι τις πραγματικές αιτίες.

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

Αυτά βέβαια ήταν οι λεπτομέρειες από τα πεπραγμένα του Πορτογάλου στο ΟΑΚΑ με τον Παναιτωλικό. Η ουσία είναι ότι παρουσίασε μια ΑΕΚ που για πολλοστή φορά ήταν μέχρι ενός σημείου. Δουλεμένη να κάνει τα βασικά (που δεν έκανε στην αρχή του πρωταθλήματος) αλλά μόνο αυτά. Που διαβάζει σωστά τα ματς στο ξεκίνημα αλλά στην πορεία δεν ξέρει τι ακριβώς να κάνει και που βιάζεται χωρίς λόγο να βγάλει τον Πατίτο (λες και υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στο ρόστερ που μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα) και βγάζει τον Πέκχαρτ τη στιγμή που ο χρόνος τελειώνει και το ματς πάει ξανά στις σέντρες. Άλλο θέμα, βέβαια, που βρέθηκε η ΑΕΚ να παίζει με σέντερ φορ τον Πέκχαρτ Γενάρη μήνα ενώ ήταν από νωρίς εξακριβωμένο το συμπέρασμα ότι η ομάδα ήθελε επιθετικό αφού το άρθροισμα των τερμάτων των φορ της στον πρώτο γύρο ήταν αποκαρδιωτικό. Εν πάση περιπτώσει αυτό δεν είναι θέμα Μοράις αλλά θέμα σχεδιασμού που στη φετινή ΑΕΚ αγνοείται. Όπως και να ’χει, έχει αδυναμίες ο Πορτογάλος, δεν ανακαλύπτει την Αμερική κανείς με τη συγκεκριμένη διαπίστωση και ειδικά η ίδια η ΑΕΚ που εμπιστεύτηκε την πιο νευραλγική θέση της σε έναν άνθρωπο που δεν είχε κουμαντάρει ποτέ ξανά ανάλογο μέγεθος προηγουμένως. Και που κυρίως με κάθε τρόπο αφήνει την εντύπωση ότι δεν είναι πρώτος προπονητής.

ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η ΑΕΚ χάνει ένα ακόμα ματς που υπήρχε μόνο αυτή στο γήπεδο και που δεν δικαιολογείται να μην έχει βρει μία φορά δίχτυα έχοντας τη μπάλα 90 λεπτά. Στα θετικά ενόψει συνέχειας όσο δυσοίωνη κι αν είναι αυτή, η παρουσία του Άστριτ Αϊντάρεβιτς ο οποίος έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να περάσουν ματς από τα πόδια του για να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Ο πολιτογραφημένος Σουηδός δείχνει ότι έχει δυνατότητες να βοηθήσει την ΑΕΚ στην πορεία σε μια κατάσταση που το να βγουν οι χειμερινές μεταγραφές πρέπει να θεωρείται επιτακτική ανάγκη για ολόκληρο τον σύλλογο.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ…

Μέσα σε όλα, βγήκε και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας στο ΑΠΕ σε μια ακόμα προσπάθεια να κερδίσει μερικά λεπτά δημοσιότητας με αντικείμενο την άρνησή του για το γήπεδο της ΑΕΚ. Τα ίδια και τα ίδια και εκεί, σε μια ιστορία που έχει κυριολεκτικά αγανακτήσει κάθε λογικό άνθρωπο που την παρακολουθεί την τελευταία τριετία. Με απλά ελληνικά ο Δήμαρχος που φώναζε ότι η μόνη του ένσταση με την κατασκευή του γηπέδου είναι η πιθανότητα να γίνουν μη… νόμιμες κινήσεις, αντιτίθεται ξανά ζητώντας να μην ισχύσουν τα όσα πέρασαν από το ΣτΕ και… 3.000 θέσεις πάρκινγκ. Έχουμε ξαναπεί ότι ακόμα και ένα λεπτό να μπορεί να καθυστερήσει το γήπεδο ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τότε θα το κάνει γιατί μόνο εκεί αποσκοπεί αφού μόνο εκεί έχει επενδύσει την πολιτική του καριέρα. Το θέμα είναι μέχρι πού θα του επιτραπεί να συνεχίσει το συγκεκριμένο γαϊτανάκι εις βάρος της κατασκευής του γηπέδου πηγαίνοντας την κατάσταση παραπέρα. Αυτά. Και καλό κουράγιο -και- σε αυτή την ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Είναι η φετινή σεζόν στις χειρότερες της 20ετίας;
ΑΕΚ από το 2016 και νέα γκέλα στο ΟΑΚΑ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK