H AEK αλλάζει

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις πολλές επιλογές του Δέλλα και για τη διαφορά της φετινής ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Η φανέλα ήταν πάντα βαριά, πλέον την αντέχουν οι ώμοι!

H AEK αλλάζει
INTIME SPORTS

Ήταν λογικό να τρέξει όλο το... σύμπαν της ΑΕΚ να βγάλει συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό. Παρότι ότι τα φιλικά δεν αποτελούν σοβαρό κριτήριο από τη φύση τους. Και παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ανέτοιμη, με καμιά δεκαπενταριά προπονήσεις μέχρι στιγμής στην πλάτη της, οι μισές εκ των οποίων με τρέξιμο στο γκολφ της Γλυφάδας.

Αρκετά ασχολήθηκε με όλα τα υπόλοιπα

Υπάρχει δίψα. Ποδοσφαιρική. Της έλειψε της ΑΕΚ όλο αυτό το πράγμα τα τελευταία χρόνια που ασχολιόταν με όλα τα υπόλοιπα. Με τα τηλεοπτικά, με την Εφορία, με τον Καββαδία της ΦΑΕΕ Αθηνών, με τα σπριντ του Δημητρέλου με το... παπί του στον ΟΠΑΠ προκειμένου να πάρει τα χρήματα και να μην του φύγει ο Λαγός. Και είναι λογικό να βιάζεται και να υπερβάλλει. Όχι η ποδοσφαιρική της εκδοχή, οι άνθρωποι που την τρέχουν, ο Δέλλας που είπε στους ποδοσφαιριστές να μη λαμβάνουν υπόψη τις κριτικές θετικές ή αρνητικές. Κυρίως στην ευρύτερη κοινωνία της.

Οι απρόσωπες στρατιές των ξένων και οι... ταλαντούχοι Έλληνες

Αυτής που έκανε τη φτώχεια φιλότιμο για μερικά χρόνια. Που έβλεπε τις απρόσωπες στρατιές των ξένων να πηγαινοέρχονται χωρίς να γίνει εφικτό να... ακουμπήσουν. Και που αναγκάστηκε να πιστέψει σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν ένα μόνο προσόν: Ήταν νεαροί Έλληνες.

Και φυσικά όταν σε μία άλλοτε κραταιά ποδοσφαιρική υπερδύναμη της χώρας επικρατεί η αναρχία της μπάλας ο καθένας υποστηρίζει τον δικό του.

Οι δημοσιογράφοι τους πιο συμπαθείς, η κερκίδα τα... αρρωστάκια και οι ατζέντηδες τους δικούς τους επιβάλλοντας τους ορισμένες φορές με το παράδειγμα του Δημητρέλου να στέκεται προσοχή στον μάνατζερ του Κατίδη να είναι νωπό.

Χρόνια είχε να δει ποδοσφαιρική τάξη η ΑΕΚ. Να γνωρίζει ότι διαθέτει κανονικούς ποδοσφαιριστές, να μπορεί να βγάλει υγιή ανταγωνισμό για την εξασφάλιση μίας θέσης της ενδεκάδας της. Η killer λογική "δεν μου κάνεις, ευχαριστώ και καλή συνέχεια" με το μαζικό ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ σε αυτό το ύφος κάνει έντονο κοντράστ με την πορεία και τη δράση της τα τελευταία χρόνια. Κάποτε κρατούσε ποδοσφαιριστές που δεν της ήταν χρήσιμοι, ρίχνοντας το βάρος στους διακανονισμούς. Πλέον είναι αμείλικτη ακόμα και με τους πληρωμένους για δύο χρόνια παίκτες της, διακόπτοντας τη συνεργασία της μαζί τους τον πρώτο χρόνο.

H AEK αλλάζει
INTIME SPORTS

Άλλο Μπαρμπόσα, άλλο Γκούντιονσεν

Ακόμα και το μέχρι στιγμής ηχηρότερο... μπαμ της δεν αποτελούσε επικοινωνιακή κίνηση αλλά ουσιαστική. Ο Μπαρμπόσα δεν είχε καμία σχέση με τον Γκούντγιονσεν που επιστράτευσε προσεγγίζοντας κοντόφθαλμα την κατάσταση η διοίκηση Αδαμίδη, με αποτέλεσμα να χάσει ένα κάρο λεφτά που θα χρησιμοποιούνταν για την αδειοδότηση της επόμενης σεζόν, σε μια περίπτωση-καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας προ κρίσης. Απλά η ΑΕΚ -χωρίς να έχει χρήμα- δεν πήγαινε στα μπουζούκια με αυτοκίνητο που δεν της άνηκε ζώντας εκεί μία πλασματική λουξ ζωή. Έτρεχε στο αεροδρόμιο και πανηγύριζε αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Σούπερ περίπτωση

Είναι ένας παίκτης με γεμάτη χρονιά στην Primera Division, 28 χρονών, γνώστης της πίεσης και της βαριάς φανέλας με μόλις ένα τραυματισμό στο γόνατο στην καριέρα του και αυτός πριν από πολλά χρόνια. Ποδοσφαιριστής που όπως έγραφαν στην Πορτογαλία "δε βρήκε θέση στην Πόρτο λόγω της πολιτικής της να μην της... κάνει παίκτης που κοστολογείται με λιγότερα από πέντε εκατ. Ευρώ". Στην... Ψωροκώσταινα όμως, όχι μόνο κάνει. Παρακάνει τη διαφορά και στο υψηλότερο επίπεδό της το οποίο, σοβαροί να είμαστε, είναι το μέσο ευρωπαϊκό.

H AEK αλλάζει
INTIME SPORTS

Η φανέλα ήταν πάντα βαριά, πλέον έχουν αντοχές και οι ώμοι!

Με τον Μπακάκη (πρώην μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού), τον Μάνταλο (επίσης πρώην μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού) που είναι ότι καλύτερο έχει "βγάλει" η Ελλάδα στη θέση του και στην ηλικία του, τον Αραβίδη (πρώην μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ με γεμάτη χρονιά... κουβαλήματος του Πανιωνίου στους ώμους του), το νεανικό δίδυμο Κολοβέτσιου-Λαμπρόπουλου στα στόπερ και με τον ανταγωνισμό που δημιουργείται σε αριστερό μπακ και άξονα, η ΑΕΚ δείχνει ότι αλλάζει τη μοίρα της. Πριν ακόμα αποκτηθούν ο φορ και το εξάρι που θα πλαισιώσει τον Κορδέρο.

Για μια θέση στην ενδεκάδα

Ενδεικτικό της πολυκοσμίας και των επιλογών είναι το γεγονός ότι για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ η ΑΕΚ έχει για την ώρα τις επιλογές των Μάνταλου, Ανάκογλου και Ζόριτς. Άσχετα αν ο δεύτερος δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί εκεί. Και παρότι ο Μαυροβούνιος προέρχεται από ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα, τηλεοπτικά πλάνα του οποίου θυμίζουν την αγροτική εμπειρία της ΑΕΚ με τρόλεϊ να περνάνε πίσω από τους πάγκους, κακούς αγωνιστικούς χώρους και τις στολές των ομάδων να παραπέμπουν στον συμπαθέστατο Κυανό Αστέρα Βάρης. Η πίεση του ΟΑΚΑ με 20.000 κόσμο και το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ είναι εντελώς διαφορετικό, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ζόριτς έχει την ποιότητα για να τα φέρει βόλτα και να δώσει στην ΑΕΚ.

H AEK αλλάζει
INTIME SPORTS

Κλειστές πόρτες...

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ταξιάρχης Φούντας "ψάχτηκε" να επιστρέψει στην ΑΕΚ με την τελευταία να του κλείνει την πόρτα. Όσο αναμενόμενη και αν ήταν η κίνηση για μία ΑΕΚ της νοοτροπίας του Δημήτρη Μελισσανίδη, για όσους παρακολουθούν στενά το ρεπορτάζ της η άρνηση αυτή σημαίνει κάτι. Όταν η πόρτα κλείσει δύσκολα ανοίγει ξανά.

Η ιστορία γράφει διαφορετικά όσους ακολούθησαν την ομάδα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Τόσο γιατί αναγνώρισαν την προοπτική της όσο και για την αναγνώριση των ευθυνών στον υποβιβασμό. Σεβαστή η χρήση του επαγγελματικού δικαιώματος να αλλάξουν επαγγελματική στέγη. Σεβαστή και η προσέγγιση της ΑΕΚ να έχει το πάνω χέρι και να απορρίπτει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, αφού πλέον τα δεδομένα της είναι διαφορετικά. Και πλησιάζουν –τουλάχιστον βάσει συμπεριφοράς- στις προδιαγραφές της παλιάς καλής ΑΕΚ...

Διαβάστε ακόμη

Ξεμούδιασμα με επτάρα η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK