Η ΑΕΚ της επόμενης μέρας

Το ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία, ο Ράφικ Τζιμπούρ, η εγχώρια αγορά και το χτίσιμο της ΑΕΚ της επόμενης μέρας στη μεγάλη κατηγορία.

Η ΑΕΚ της επόμενης μέρας

Η επόμενη σεζόν θα βρει -όπως όλα δείχνουν- την ΑΕΚ ξανά στη μεγάλη κατηγορία μετά το τέλος της… αγροτικής της περιπλάνησης σε Β’ και Γ’ Εθνική. Οι «κιτρινόμαυροι» τρέχουν από τώρα το πρότζεκτ της επόμενης μέρας αφού θέλουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί από την πρώτη σεζόν της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

Οι μεταγραφικές κινήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν θα είναι από το… πάνω ράφι αφού οι στόχοι που θέτουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν δεν έχουν κάποια σχέση με το ταβάνι της ομάδας στις τελευταίες της παρουσίες στη Σούπερ Λιγκ, αλλά θυμίζουν περισσότερο εκείνους του… ένδοξου παρελθόντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το μεταγραφικό ταξίδι του Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία.

Ο εκλεκτός Λούκα

O Mπράνκο Μιλοβάνοβιτς βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Βραζιλία, όπου παρακολουθεί ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων και του Λούκα της Κρισιούμα. Ο Βραζιλιάνος… εκλεκτός της ΑΕΚ αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Φιγκεϊρένσε πηγαίνοντας μάλιστα αρκετά καλά, σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο της πατρίδας του.

H περίπτωση του μεσοεπιθετικού της Κρισιούμα βρίσκεται για τα καλά στο μεταγραφικό κάδρο της ΑΕΚ αφού μετά τη συνάντηση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με τους εκπροσώπους του Λούκα και την ομάδα του, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό το ενδεχόμενο της απόκτησής του από την «Ένωση», αρνητικά ή θετικά.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι τόσο για τον Λούκα, όσο και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που κοιτάζει η ΑΕΚ οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την επιστροφή του Μιλοβάνοβιτς στην Αθήνα και κατόπιν συνεννόησης με τις υπόλοιπες κεφαλές του ποδοσφαιρικού τμήματος.

O Σισίνιο της Σάντος

Βεβαίως, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ στο προγραμματισμένο ταξίδι του στη Βραζιλία δεν ασχολείται μόνο με την περίπτωση του Λούκα, αφού έχει στα υπόψιν και τον Σισίνιο, τον οποίο παρακολούθησε επίσης αγωνιζόμενο ο Μιλοβάνοβιτς. Ο άσος της Σάντος αποτελεί μία πολύ καλή λύση για τη δεξιά πλευρά αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως μπακ όσο και να την καλύψει ολόκληρη και θεωρείται -δεδομένης της εμπειρίας της βαριάς φανέλας της Σάντος- μία αξιόπιστη εν δυνάμει επιλογή για τους «κιτρινόμαυρους».

Πέραν από τους δύο παραπάνω, ο Μιλοβάνοβιτς αναμένεται να ασχοληθεί και με τις περιπτώσεις ενός κεντρικού αμυντικού και ενός επιθετικού, για τους οποίους περισσότερα στοιχεία για την ώρα δεν υπάρχουν. Παράλληλα, δεν αποκλείεται και η στροφή προς κάποια περίπτωση που θα… προκύψει στην πορεία εφόσον εκτιμηθεί ότι κάποιος ποδοσφαιριστής καλύπτει τα στάνταρ για να συμμετέχει στο ρόστερ της νέας σεζόν και έχει λογικό κασέ.

Εγχώρια αγορά, Τζιμπούρ και Σα

Η ΑΕΚ της επόμενης μέρας
INTIME SPORTS

Εκτός από το ταξίδι του Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία, υπάρχουν στροφές και προς την εγχώρια αγορά, ωστόσο για την ώρα τα πράγματα βρίσκονται σε τελείως θεωρητικό επίπεδο. Ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου που θα αφήσει τον επιτελικό μέσο της ΑΕΚ για αρκετό καιρό εκτός δράσης έφερε ορισμένες σκέψεις απόκτησης του Νίκολας Μαρτίνες του Παναιτωλικού, προκειμένου να υπάρχουν δύο αξιόπιστες λύσεις στη θέση «10» και με μπόνους την ικανότητα του Αργεντίνου να παίξει και δεξιά. Τα πάντα όμως βρίσκονται -τουλάχιστον για την ώρα- σε θεωρητικό επίπεδο και κάποια κρούση για απόκτηση του ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει.

Η ΑΕΚ της επόμενης μέρας
INTIME SPORTS

Όπως συμβαίνει σε κάθε… μεταγραφική περίοδο τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να μην αναφερθεί το όνομα του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός ανέκαμψε στην Κύπρο και πραγματοποιεί έναν παραγωγικό γύρο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, κάτι που συζητιέται στα Σπάτα. Βέβαια, υπάρχουν ενστάσεις εντός των τειχών για την απόκτησή του ωστόσο ο Τζιμπούρ έχει το αβαντάζ πως αποτελεί… καψούρα του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ούτε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει επαφή, σε σημείο που περισσότερες πιθανότητες από τον Τζιμπούρ φαίνεται να έχει ο Ορλάντο Σα της Λέγκια Βαρσοβίας, ωστόσο υπάρχει κοινή επιθυμία.

Σε ότι αφορά τον Πορτογάλο επιθετικό της πολωνικής ομάδας, εξακολουθεί να υπάρχει το ενδιαφέρον ωστόσο τα πάντα στη θέση του φορ είναι ανοιχτά και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το ταξίδι του Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία

Μικρό καλάθι....

Kαλό είναι πάντως να υπάρχει μικρό καλάθι σε ότι έχει να κάνει με τους μεταγραφικούς στόχους της ΑΕΚ που βγαίνουν προς τα έξω. Το παράδειγμα της περίπτωσης Γιόχανσον στην οποία οι άνθρωποι που "τρέχουν" τον αγωνιστικό σχεδιασμό της "Ένωσης" προχώρησαν σε μία ουσιαστική προσθήκη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι νωπό. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ κινείται αρκετά προσεκτικά και με σοβαρότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την... αθόρυβη αλλά σημαντική βελτίωση της εικόνας της, αγωνιστικά -πρώτα- και επικοινωνιακά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK