Η φάση είναι λήξ’ το να τελειώνουμε

O Άκης Γεωργίου γράφει για τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα στο γήπεδο της Ριζούπολης και για το ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Βουλγαρία.

Η φάση είναι λήξ’ το να τελειώνουμε
INTIME SPORTS

Όταν ξέρεις πως υποσυνείδητα τα πάντα έχουν κριθεί αφού το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί τυπικά η σεζόν, τότε το κίνητρο χάνεται κάπου στην πορεία. Το αποτέλεσμα της παραπάνω ιστορίας μεταφράζεται αγωνιστικά στο "όσα πάνε και όσα έρθουν" ματς της ΑΕΚ στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα.

Η ομάδα του Δέλλα βρέθηκε για τέταρτη φορά σε ισάριθμους αγώνες με τον Απόλλωνα πίσω στο σκορ, ωστόσο στο τέλος κατάφερε και "γλίτωσε" τον βαθμό με το γκολ του Μπαρμπόσα μετά από πάσα του Μιγκέλ Κορδέρο, ο οποίος φέρει ευθύνη για το 3ο γκολ της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" λόγω της λανθασμένης πάσας στον Πλατέλλα. Ακολούθησε το κλέψιμο του Σουάνη και το λάθος του Καραγκιολίδη στο γκολ. Θύμισε εκείνο το -εφιαλτικό για την ΑΕΚ- γκολ του Χατζίδη στο Καυτατζόγλειο τη σεζόν 1997-98, όταν ο τότε άσος του Ηρακλή είχε "σκοτώσει" από ανάλογη απόσταση τον Ατματσίδη.

Η φάση είναι λήξ’ το να τελειώνουμε
INTIME SPORTS

Σημείο αναφοράς τα δύο γκολ του Μακόλεϊ Κρισάντους. Ο "Χρύσανθος" σκόραρε δύο φορές στο ματς της Ριζούπολης και βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Με τον ίδιο τρόπο -με συνεχόμενες φορές δηλαδή- είχαν προέλθει και τα πρώτα γκολ του Νιγηριανού στην Ελλάδα. Στις 29 Μαρτίου είχε ανοίξει λογαριασμό με την Καλλιθέα στο γήπεδο του Ταύρου και μία εβδομάδα αργότερα σκόραρε άλλες δύο φορές στο ματς με τον Άλιμο στο ΟΑΚΑ.

Ο Κρισάντους είχε διάθεση, το πάλεψε αρκετά, ήταν στις περισσότερες αναμπουμπούλες που έγιναν μέσα στην περιοχή, βγήκε έξω από αυτή για να πάρει μπάλα, αλλά για μία ακόμα φορά κατάφερε να… σοκάρει, όταν τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκτελεστεί στημένη φάση του Απόλλωνα λίγο έξω από την περιοχή του Καραγκιολίδη, ο "Χρύσανθος" έκρινε σκόπιμο να εγκαταλείψει τη φάση για να αλλάξει παπούτσια. Γεγονός που κούφανε και τον Δέλλα ο οποίος του φώναξε να γυρίσει στη φάση…

Η φάση είναι λήξ’ το να τελειώνουμε
INTIME SPORTS

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν για μία ακόμα φορά για κλάματα, αφού ο Απόλλωνας φαινόταν ότι μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην "Ένωση" σχετικά εύκολα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Λαμπρόπουλου-Κολοβέτσιου παρέπεμπε περισσότερο ως εικόνα στον πανικό που σκορπούσε το περσινό δίδυμο Ρόβας-Σταθάκης παρά στη σιγουριά που έβγαζαν οι πρώτοι δύο σε ένα σημαντικό χρονικά μέρος της φετινής σεζόν. Ανησυχητικό και το ότι ο Κολοβέτσιος από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό έχασε τον καλό του εαυτό.

Η γκρίνια και τα "παίξε μπάλα ΑΕΚ" ήρθαν από την εξέδρα στο 77ο λεπτό και στο 78ο λίγο πριν η κατάσταση να αρχίσει να γίνεται πιο βαριά σκόραρε ο Κρισάντους. Το γκολ του Σουάνη έφερε πάλι μανούρα, αλλά το 3-3 του Μπαρμπόσα απάλλαξε ξανά από μεγάλες συζητήσεις την ομάδα του Δέλλα. Σήμερα την ήθελε, αύριο τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Μαγεία

Σε κάθε κάθε καλτ ποδοσφαιρικό ματς πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη γραφειακή υποστήριξη, προκειμένου να γίνει εφικτό να σημειωθούν όσο δυνατόν περισσότερα απίθανα πράγματα. Έτσι, κατόπιν απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, πάρθηκε η σοφή απόκτηση να κλείσει το πέταλο του γηπέδου του Απόλλωνα προκειμένου να αποτραπούν οι οπαδοί της ΑΕΚ από το να βρεθούν στη Ριζούπολη. Η οποία απέχει περίπου 200 μέτρα από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αστυνομικοί έξω από τις θύρες ανέλαβαν τον ρόλο να ενημερώνουν τους οπαδούς της ΑΕΚ να γυρίσουν ανάποδα τις μπλούζες τους για να μην φαίνεται κάποιο διακριτικό που να… προδίδει τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Όλα κατόπιν εντολής του Υφυπουργού, όπως αναφέρθηκε στην ανάλογη ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Τελικά τι έγινε από όλα αυτά; Οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν κανονικά στο γήπεδο με διακριτικά και ελλείψει ανοιχτού πετάλου τοποθετήθηκαν στην εξέδρα απέναντι από τα επίσημα και κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Και πάνω από τον πάγκο των γηπεδούχων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν είναι κακό να είναι κανείς άσχετος με το αντικείμενό του μέχρι να το μάθει, αλλά το να ανοίξει τουλάχιστον ένα χάρτη για να διαπιστώσει ότι είναι ανέφικτο να περιμένεις ότι οι ΑΕΚτζήδες δεν θα πάνε να δουν την ομάδα τους στη Ριζούπολη που συνορεύει με τη Φιλαδέλφεια, είναι τουλάχιστον θεμιτό.

Η φάση είναι λήξ’ το να τελειώνουμε
INTIME SPORTS

Στη Βουλγαρία ο Μιλοβάνοβιτς

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πετάει σήμερα για τη Βουλγαρία για να συναντηθεί με τον ατζέντη του Ρόναλντ Βάργκας. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες επαφές με τον μάνατζερ του μεσοεπιθετικού από τη Βενεζουέλα και στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά θα ακολουθήσει ταξίδι του Βούλγαρου ατζέντη στην Αθήνα για τα διαδικαστικά. Ο Βάργκας πάντως είναι στις περιπτώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να κλείσουν με θετικό τρόπο και όπως όλα δείχνουν θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα καλύψει το κενό του Μάνταλου μέχρι να επιστρέψει και μετά θα προορίζεται για το δεξί φτερό της επίθεσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK