H σπαζοκεφαλιά του Δέλλα και ο... περσινός οδηγός

Ο τεχνικός της ΑΕΚ θα πρέπει τις επόμενες μέρες (ή ώρες) να καταλήξει στην τριπλέτα που θα χρησιμοποιήσει πίσω από τον επιθετικό αφού οι υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας δείχνουν λίγο-πολύ κλειδωμένες. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

H σπαζοκεφαλιά του Δέλλα και ο... περσινός οδηγός
INTIME SPORTS

Αρκετά μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες μέρες για τους πιθανούς συνδυασμούς που θα κληθεί να επιλέξει ο Δέλλας για την τριπλέτα πίσω από τον φορ στο ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, από τη στιγμή, βεβαίως, που ο τεχνικός της «Ένωσης» καταλήξει στο 4-2-3-1.

Αυτή δείχνει να είναι για την ώρα η επικρατέστερη διάταξη με την οποία θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο Φάληρο, αφήνοντας πίσω τη διαφοροποίηση της Τούμπας. Βεβαίως σε κάθε περίπτωση το… μυστήριο θα λυθεί το Σάββατο το βράδυ, όταν θα ανακοινωθεί επίσημα η ενδεκάδα της «Ένωσης» στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό το οποίο θα είναι και το πρώτο παραδοσιακό ντέρμπι της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία.

H σπαζοκεφαλιά του Δέλλα και ο... περσινός οδηγός
INTIME SPORTS

Μερικοί από τους συνδυασμούς που θα κληθεί να επιλέξει ο Δέλλας στην πολυαναφερόμενη τριπλέτα είναι οι παρακάτω:

Μπαρμπόσα - Μάνταλος - Πλατέλλας με Αραβίδη φορ

Η συγκεκριμένη σκέψη στηρίζεται στην ανάγκη για… αλλαγή της προσέγγισης του ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Μπαρμπόσα και Πλατέλλας είναι ότι πιο… εξτρέμ υπάρχει στο ρόστερ της ΑΕΚ. Εξασφαλίζονται τρεξίματα στα άκρα, καλύτερες πιθανότητες για ντουμπλαρίσματα και βοήθειες στα μπακ. Στον άξονα, πίσω από τον προωθημένο Αραβίδη σε ρόλο 10ριού στο συγκεκριμένο σκεπτικό υπάρχει ο Μάνταλος.

Μπαρμπόσα - Μπουονανότε - Μάνταλος με Αραβίδη φορ

Με αυτό το σκεπτικό, μένει έξω ο Πλατέλλας, παίζει ο φορμαρισμένος Μπαρμπόσα, παίζει ο Μάνταλος σε μία όχι και τόσο γνωστή θέση και ο Μπουονανότε πάει 10άρι πίσω από τον Αραβίδη.

Aραβίδης - Μάνταλος - Πλατέλλας ή Μπαρμπόσα με Μπουονανότε φορ

Είναι και αυτή μια σκέψη παρότι αρκετά χλωμή. Αρκετές είναι οι φορές που ο Δέλλας γύρισε τον Αραβίδη στο φτερό για να εκμεταλλευτεί τα τρεξίματά του και τη συμμετοχή του στο ανασταλτικό κομμάτι. Βέβαια το θέμα που τίθεται εδώ είναι το αν μπορεί να ανταπεξέλθει ο Μπουονανότε ως μοναδικός προωθημένος. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν και με τον Μάνταλο.

Μάνταλος - Μπουονανότε - Βάργκας με Αραβίδη φορ

Ακραίο -και αυτό- το σενάριο λόγω του ταξιδιού και του τζετ λακ που έχει υποστεί ο Βάργκας κατά την επιστροφή του από τη Βενεζουέλα φαίνεται πως θα αποτελέσει αξεπέραστο εμπόδιο για τη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα. Επίσης δύσκολα φαίνεται πως θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο φορμαρισμένος Μπαρμπόσα.

H σπαζοκεφαλιά του Δέλλα και ο... περσινός οδηγός
INTIME SPORTS

Πρόσωπα, διατάξεις και πραγματικότητα

Το διακύβευμα του πρώτου -χρονικά- παραδοσιακού ντέρμπι στο πρωτάθλημα είναι πάντα σημαντικό, για αυτό και γίνεται διαχρονικά μεγάλη κουβέντα στην εβδομάδα που προηγείται για τα… πάντα. Αυτή τη φορά η μεγάλη κουβέντα έχει να κάνει με τις σκέψεις του Δέλλα για τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ το Σάββατο στο Καραϊσκάκη.

Αν και δύσκολα η διάταξη της ΑΕΚ θα είναι διαφορετική από το 4-2-3-1, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Ούτως ή άλλως το τελικό ζύγισμα γίνεται από τον προπονητή ο οποίος έχει σαφώς καλύτερη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του και φυσικά -δεν το συζητάμε- εξαιρετικά καλύτερη αντίληψη του ποδοσφαίρου από όλους όσους λέμε τα δικά μας απ’ έξω.

Εν πάση περιπτώσει, ορισμένα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η -πρόσφατη- ιστορία έδειξε πως όταν η ΑΕΚ διατηρεί τον χαρακτήρα της μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα σε συνθήκες πίεσης για τον απλό λόγο ότι παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Το είδαμε πέρσι στον προημιτελικό του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη από την καλή, και φέτος στον αγώνα της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ από την ανάποδη.

Στην πρώτη περίπτωση η ΑΕΚ υπερασπίστηκε την αγωνιστική της ταυτότητα, ο ένας ήξερε πού βρισκόταν το άλλος και η μπάλα έβγαινε από την περιοχή ακόμα και με… τριγωνάκια (χάνοντας άδικα τη νίκη), ενώ στην περίπτωση της Τούμπας η «Ένωση» πήγε να κάνει κάτι που και η ίδια δε γνωρίζει καλά με αποτέλεσμα να της κοπούν τα φτερά και να πελαγώσει σε ένα μεγάλο μέρος του ματς. Να ξεκαθαρίσουμε ότι το φετινό ματς στο Καραϊσκάκη θα είναι εντελώς διαφορετικό από το περσινό, αλλά αυτή τη στιγμή συζητάμε για την προσέγγιση της ΑΕΚ στο ματς.

H σπαζοκεφαλιά του Δέλλα και ο... περσινός οδηγός
INTIME SPORTS

Η περίπτωση των δύο Βενεζουελάνων

Ρόναλντ Βάργκας και Άλεν Μπαρόχα βρίσκονται από χθες… on tour για την επιστροφή στην Αθήνα με την ελπίδα να προλάβουν να προπονηθούν δύο φορές πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η προπόνηση της ΑΕΚ την Πέμπτη θα γίνει απόγευμα. Για να προλάβουν, δηλαδή, να προπονηθούν δύο φορές οι Βενεζουελάνοι διεθνείς της ΑΕΚ που βρέθηκαν στην πατρίδα τους για τους αγώνες της Εθνικής τους ομάδας απέναντι σε Παραγουάη και Βραζιλία.

Σε κάθε περίπτωση, λίγες φαίνεται ότι είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Ρόναλντ Βάργκας να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα στο ματς του Καραϊσκάκη. Παρότι στους δύο τελευταίους αγώνες της Εθνικής του ομάδας ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ αγωνίστηκε μόλις για 45 λεπτά, φαίνεται αρκετά δύσκολο να του δώσει φανέλα βασικού ο Δέλλας μετά το τζετ λακ, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Άλεν Μπαρόχα, πολύ μακρινό φαίνεται το σενάριο να προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα ο Δέλλας. Από την άλλη πρέπει πάντα να κρατάμε μια πισινή για την κατάσταση που βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές μετά από τόσο μεγάλο ταξίδι, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό: Μπαρόχα βασικός, Βάργκας στον πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πόσο καλά ξέρεις τα Ολυμπιακός-ΑΕΚ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK