Ξεχωρίζει -και- γιατί έχει Δέλλα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το φιλικό στην Λάρισα, για τη δουλειά που, όσο κλισέ και αν ακούγεται, βγαίνει στο τερέν και για τη σοβαρή προσέγγιση του Τραϊανού Δέλλα στο θέμα των πιτσιρικάδων.

Ξεχωρίζει -και- γιατί έχει Δέλλα

Η είδηση από το φιλικό της ΑΕΚ στην Λάρισα είναι η παρουσία των πιτσιρικάδων, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Το γεγονός ότι η Ένωση έπαιξε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κόντρα στη Λάρισα (που επίσης διεκδικεί την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία) με επτά ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες της στη σύνθεσή της, δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά στα τμήματα υποδομής.

Κατ’ αρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στον Δέλλα για δύο λόγους. Πρώτα για την προσέγγισή του και την ήρεμη διαχείριση των πιτσιρικάδων και μετά για την ξεχωριστή δουλειά που έκανε με τον Βλαχομήτρο στα Σπάτα στην αρχή της εβδομάδας στο πλασέ, κάτι που βοήθησε τον νεαρό άσο της Ένωσης να τελειώσει ωραία τη φάση και να χριστεί σκόρερ.

Στις αρχές της εβδομάδας ο "Τράι", έβαλε τον Καραγκιολίδη στο τέρμα, έδινε πάσα ο ίδιος στον Βλαχομήτρο και του εξηγούσε πώς πρέπει να πλασάρει στην απέναντι γωνία, σε μία κίνηση που "βγήκε" στο ματς με αρκετή αποτελεσματικότητα. Αν συνυπολογίσει κανείς και την κομπίνα στο κόρνερ στην Άμφισσα στον αγώνα κόντρα στον Φωκικό (ο Μάνταλος εκτελεί κόρνερ, δίνει πάσα στον Ανάκογλου και ο τελευταίος "σπάει" στον Μπαρμπόσα ο οποίος στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι), τότε είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα προπονητή που έχει την τύχη να βλέπει τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα, να "βγαίνει" στο τερέν.

Ξεχωρίζει -και- γιατί έχει Δέλλα

Σοβαρή διαχείριση ψυχολογίας των πιτσιρικάδων

Ο Ανδρέας Βλαχομήτρος σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ευκαιρία που του έδωσε ο Δέλλας και όπως είναι λογικό, μετατράπηκε σε πρόσωπο της ημέρας για κόσμο και Τύπο. Ωστόσο, ο προπονητής της Ένωσης σε ερώτηση που δέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου, δε θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στην περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή του, σε μία κίνηση που έχει δύο όψεις.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη διατήρηση της σοβαρότητας και της "προσγείωσης" για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και η δεύτερη γιατί αυτές οι ηλικίες είναι κάπως "περίεργες" και οι αποστάσεις ανάμεσα στον ενθουσιασμό και την απογοήτευση είναι πολύ μικρές. Έτσι, ο Δέλλας προσπάθησε να διαχειριστεί, και ψυχολογικά, με τον ίδιο τρόπο όλα τα παιδιά καθώς το ζητούμενο αυτή την περίοδο δεν είναι να βγουν συμπεράσματα από την –ελάχιστη- παρουσία τους στην πρώτη ομάδα, αλλά να υπάρχει το κίνητρο ανόδου σε αυτή.

Ο "Τράι", μάλιστα, ζήτησε χαρακτηριστικά και από τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ να κάνουν το ίδιο: "Δεν θα ήθελα να σταθώ στην παρουσία ενός συγκεκριμένου παιδιού και θα παρακαλούσα και εσάς να κάνετε το ίδιο".

Είναι η πρώτη φορά που ο Τραϊανός Δέλλας κάνει κάτι τέτοιο, καθώς πρόκειται για έναν τεχνικό που δεν ασχολείται καθόλου με το επικοινωνιακό κομμάτι και προτιμά να επικεντρώνει στη δουλειά του. Ωστόσο η συγκεκριμένη ιστορία είναι αρκετά "ευαίσθητ" και ορθά ζήτησε από όλο το περιβάλλον της Ένωσης να ακολουθήσει το ίδιο σκεπτικό για να συνεχιστεί η ομαλή πρόσβαση των πιτσιρικάδων στην πρώτη ομάδα χωρίς παρατράγουδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο τέμπο κινούνται και οι άνθρωποι των ακαδημιών, οι οποίοι και στην πρώτη συμμετοχή των Βλαχομήτρου, Τσέλιου και Βιδάλη στον τελευταίο αγώνα της περασμένης αγωνιστικής σεζόν στη Γ' Εθνική κόντρα στον Πανναξιακό στο ΟΑΚΑ (είχε σκοράρει, μάλιστα, ξανά ο Βλαχομήτρος), προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να κρατήσουν χαμηλούς τόνους γιατί γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ξεχωρίζει -και- γιατί έχει Δέλλα

Γενικότερα συμπεράσματα

Για πολλά συμπεράσματα το φιλικό της Λάρισας δεν προσφέρεται. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε ελλιπής με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συνυπάρξει ούτε σε οικογενειακό διπλό, ενώ δύσκολα θα συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα στο μέλλον. Το ίδιο και η ΑΕΛ, η οποία διαθέτει αρκετά καλή ομάδα παρά τις απουσίες των Μελισσά, Αναστασάκου, Σουάνη.

Ένα από τα σοβαρά φαβορί του άλλου ομίλου οι Θεσσαλοί, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να πρέπει να εύχεται την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία. Ομάδα με γήπεδο, κόσμο, φανέλα και παραδοσιακή δύναμη Α’ Εθνικής. Βέβαια για να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στην Λάρισα, όπως και στην ΑΕΚ, πρέπει πρώτα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ειδικά την Ένωση, το ελληνικό ευτράπελο της αναβολής της πρεμιέρας, στοιχίζει αρκετά καθώς η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της στα μέσα Ιουλίου για ένα πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στην καλύτερη στα μέσα Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα, ο προγραμματισμός συνεχίζει ως έχει μέχρι τον αγώνα της Κομοτηνής για το Κύπελλο κόντρα στον Πανθρακικό, ενώ στη συνέχεια ο Δέλλας θα αναζητήσει διεξαγωγή φιλικών.

Φυσικά η αναβολή την ΑΕΚ την πάει πίσω και σε άλλα ζητήματα καθώς αν σκεφτεί κανείς πως η Ένωση έχει την πρόθεση να μπει ζεστά στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, θα αντιληφθεί πως η δημιουργία κριτηρίου για τις θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση είναι αδύνατη, καθώς το χρονικό διάστημα που θα έχει στη διάθεσή της η ομάδα για να "δείξει" κάτι, θα είναι αρκετά μικρό.

Επίσης η ΑΕΚ πάει στην Κομοτηνή για έναν αγώνα κόντρα σε αντίπαλο που αγωνίζεται μία κατηγορία πάνω, έχοντας μόλις "ενάμιση" επίσημο ματς στα πόδια της, αφού η ρεβάνς με τον Φωκικό ήταν κάτι σαν τυπική διαδικασία.

Όπως και να έχει, προσδοκίες υπάρχουν και γεννήθηκαν δικαιολογημένα λόγω της ποιότητας και της σοβαρής ποδοσφαιρικής λογικής που χρησιμοποιήθηκε ξανά μετά από χρόνια στην ΑΕΚ. Ο περίγυρος της ομάδας αντιμετωπίζει το ματς σαν ένα φυσιολογικό Πανθρακικός-ΑΕΚ και όχι ως έναν αγώνα απέναντι σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Λογικό, αφού η ΑΕΚ είναι πάντα... ΑΕΚ. Απομένει, πλέον να επιβεβαιώσει μόνο τις προσδοκίες…

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Α. Γεωργίου: Παίκτες μέσα από τα σπλάχνα της

Ο "φωτογράφος" που παραλίγο να τινάξει το ματς

ΑΕΛ - ΑΕΚ 1-1 (VIDEOS)

Δέλλας: "Φτιάχνουμε ομάδα με δικά μας παιδιά"

Eνενήντα χρόνια από την έγκριση του Καταστατικού Ιδρυσης

Όταν η ΑΕΚ υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης του Μίτσελ (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK