Μεγάλη μέρα, ανοιχτά μέτωπα για την ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για μία σημαντική μέρα για την ΑΕΚ σε αρκετά επίπεδα. Η συνάντηση για τον Τσίπρα, το σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο και η πορεία των οπαδών της Ένωσης.

Μεγάλη μέρα, ανοιχτά μέτωπα για την ΑΕΚ

Συμβολική συνάντηση για το πολιτικό κόστος

Στο γηπεδικό μέτωπο αναμένεται νεότερη ενημέρωση αν και η συνάντηση με των παλαιμάχων της ΑΕΚ με τον Αλέξη Τσίπρα έχει περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Αν υπήρχε πρόθεση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει κάπως μία ταλαιπωρημένη ιστορία που κοντράρει εδώ και αρκετό καιρό τη λογική, θα πραγματοποιούνταν μία συνάντηση ανάμεσα σε εξειδικευμένους ανθρώπους και από τις δύο πλευρές.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους παλαίμαχους της ΑΕΚ σε μία συμβολική κίνηση, προσπαθώντας να καλύψει το "τσαφ" του Φίλη το οποίο εν δυνάμει μπορεί να συμβάλει και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες να δημιουργήσει πολιτικό κόστος σε προεκλογική περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει αισθητά από μία πλατιά μάζα ψηφοφόρων που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα και ανήκει στο target group του. Αποφεύχθηκε η συνάντηση με τους έχοντες αρμοδιότητα στο θέμα του γηπέδου και επιδιώχθηκε συνάντηση απολύτως συμβολική, δείγμα του γεγονότος ότι το κόμμα σέβεται την Ιστορία της ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο, αφήνει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες, αφού δέχεται την ΑΕΚ, έστω κι αν αντιδρά στην κεφαλή της.

Μία ταχύτητα παραπάνω ο Ατρόμητος

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ένα ματς. Αρκετά καθοριστικό. Και κυρίως το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ από τον Απρίλη του 2013, όταν υποβιβάστηκε στις μικρότερες κατηγορίες και την έφαγε το σκοτάδι. Κόντρα σε έναν αντίπαλο από το πάνω ράφι, συγκροτημένη ομάδα και κυρίως αρκετά "δεμένη". Και με έναν πολύ καλό προπονητή, με αξιοπρεπές επιτελείο. Αλλά πάνω από όλα, είναι Ατρόμητος. Και παίζει στο ΟΑΚΑ...

Περίεργο ματς, όπως όλα σε όσα η ΑΕΚ συναντά αντίπαλο από μεγάλη κατηγορία, με την Ένωση σε ρόλο εκπροσώπου μικρότερης λίγκας. Χωρίς αμφιβολία, ο Ατρόμητος παίζει σε ρυθμούς μιας ταχύτητας παραπάνω κάθε Κυριακή. Συνεπώς είναι μία ταχύτητα πάνω και στους δικούς του ρυθμούς, τουλάχιστον σε σχέση με την ΑΕΚ.

Η... κατάρα του Κατσουράνη

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ ποντάρει στο γεγονός ότι γίνεται σιγά-σιγά κανονική ομάδα, στους αυτοματισμούς που βγάζει (δουλειά προπονητή και ρόστερ που μπορεί πλέον να υποστηρίξει το πλάνο) και στο γεγονός ότι είναι η… ΑΕΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με τα καλά και τα στραβά του. Στα στραβά του, βάλτε και τη συγκυρία της αποτυχίας, κάθε φορά που η Ένωση πάει για δύο αποτελέσματα. Σήμερα υπάρχει ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο έκοψε από προχθές ο Μελισσανίδης με την παρουσία του στα Σπάτα, όπου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα: "Πάμε για τη νίκη".

Από εκεί και πέρα συμπεριλαμβάνεται ακόμα μία παρόμοια κατάρα για την ΑΕΚ στο ματς λόγω της παράδοσης που τη θέλει να τα βρίσκει μπαστούνια από ποδοσφαιριστές που απέρριψε και από πρώην. Στην προκείμενη περίπτωση, σε αυτήν του Κώστα Κατσουράνη δηλαδή, καλώς έκανε και την απέρριψε, αφού στη συνέχεια προχώρησε στην απόκτηση του διεθνούς Σουηδού Γιάκομπ Γιόχανσον, με κανονική προοπτική, αποφεύγοντας τη λογική της προσωρινής λύσης του -κατά τα άλλα χρήσιμου- "Κατσούρ". Από την άλλη, παραδόσεις είναι αυτές, στοιχειώνουν με το πέρασμα των χρόνων και αναφέρονται.

Πορεία και κόντρα

Λίγο πριν από τον αγώνα του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί μία πορεία οπαδών της ΑΕΚ η οποία έχει οργανωθεί από το διαδίκτυο και θα ξεκινήσει μπροστά από το Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας και θα καταλήξει στην Καλογρέζα. Οι τελευταίες κινήσεις του Βασιλόπουλου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως στους οργανωμένους, αλλά και στην πλατιά μάζα του κόσμου της ΑΕΚ, με τους πρώτους να... υπόσχονται στο Δήμαρχο ότι θα γίνουν η σκιά του, βαφτίζοντας τον εαυτό τους ως μπελά του Δήμου στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Η πλευρά Βασιλόπουλου είχε καταγγείλει οπαδό της ΑΕΚ για συμμετοχή στα επεισόδια της 22ης Δεκεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας προφανώς λάθος γιατί το συγκεκριμένο άτομο βρισκόταν -αποδεδειγμένα- σε άλλον χώρο εκείνη τη μέρα και ώρα. Αυτό, εκτός από τη μήνυση κατά του ανθρώπου της πλευράς Βασιλόπουλου που κατέδωσε λάθος άνθρωπο, σήμανε… κόκκινο συναγερμό στις τάξεις των οργανωμένων, οι οποίοι είναι ανυποχώρητοι και προαναγγέλλουν συνεχείς κινητοποιήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν στα άκρα με οποιοδήποτε κόστος και να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Δημάρχου. Το ίδιο ανυποχώρητος παρουσιάζεται και ο Δήμαρχος.

Την ίδια ώρα, ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ κάνουν ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο Δήμος δεν μετακίνησε -ως όφειλε- τα σκουπιδιάρικα από το Άλσος. Και όλα αυτά για 52 δέντρα που πρόκειται να μετακινηθούν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK