Μεταγραφικό... come back με ποιότητα και ρίσκο

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Ντιντάκ Βιλά που είναι ο τελικός αποδέκτης του… μυστήριου αριστερού άκρου της άμυνας της ΑΕΚ και τη -διαφαινόμενη- προσθήκη του Ντιέγκο Μπουονανότε η οποία ανεβάζει την ομάδα σε ποιότητα αλλά και… ρίσκο.

Μεταγραφικό... come back με ποιότητα και ρίσκο

Το ναυάγιο με τον Καρίμ Χαβέζ δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να έχει συμβεί στην ΑΕΚ. Ωστόσο ο Ντιντάκ Βιλά θεωρείται μια πιο σίγουρη περίπτωση στην οποία η «Ένωση» μπορεί να στηριχτεί, αν βεβαίως ο παίκτης πιάσει ρυθμό και βρεθεί σε καλή κατάσταση. Kαι μόνο το γεγονός ότι κάποτε στη ζωή του (συγκεκριμένα το 2011) κατάφερε να φάει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Τζόρντι Άλμπα, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για να αμφισβητηθεί η ποιότητά του, ωστόσο μια ανησυχία για την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί, υπάρχει. Ούτως ή άλλως αν η καριέρα του Ντιντάκ δεν έπαιρνε τον κατήφορο από τη Μίλαν και μετά, δεν πρόκειται να ερχόταν ποτέ ο παίκτης στην Ελλάδα.

Το παρελθόν του Ντιντάκ

Ο Ντιντάκ έχει παραστάσεις μόνο σε μεγάλα πρωταθλήματα αφού μέχρι τα 26 του χρόνια, ευτύχησε να παίξει σε Πριμέρα και Καμπιονάτο. Εσπανιόλ, Μίλαν, Μπέτις, Εϊμπάρ, και Βαλένθια είναι οι ομάδες που απέσπασαν την υπογραφή του με τον Ντιντάκ ωστόσο ο Ισπανός κατάφερε να κάνει μόνο μία πολύ ικανοποιητική σεζόν στο υψηλό επίπεδο. Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν και το γεγονός ότι ο Αλέγκρι δεν τον υπολόγιζε στη Μίλαν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να πάρει την κάτω βόλτα και να φτάνει σήμερα, με 16 συμμετοχές στην περασμένη Πριμέρα με τη φανέλα της Εϊμπάρ να συζητά το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Σαφέστατα ο Ντιντάκ θα προσθέσει ποιότητα και παραστάσεις στην ομάδα του Δέλλα, ωστόσο το όποιο ρίσκο της υπόθεσης αυτής έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο παίκτης. Όπως συνέβη και με τον Βάργκας, η ΑΕΚ περισυλλέγει ένα ακόμα… ξεχασμένο ταλέντο σε πτωτική πορεία με την ελπίδα ότι η ίδια θα αποτελέσει το γερό βήμα του παίκτη για την επιστροφή του στο ψηλό επίπεδο.

Η περίπτωση Μπουονανότε

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Άλλη μία περίπτωση ενός μπαλαδόρου που πήρε την κάτω βόλτα εξαιτίας ενός φρικτού βιώματος που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι κολλητοί του Αργεντινού. Αυτός και αν δεν ερχόταν στην Ελλάδα στην καλή του εποχή…

Ωστόσο τώρα δεν είναι η καλή του εποχή. Είναι πολύ θετικό για την ΑΕΚ που βάζει τόση ποιότητα στη μηχανή της και ακόμα ποιο θετικό ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμα δύο καλές μεταγραφές. Και αρκετοί είναι αυτοί που δεν αποκλείουν να αποκτηθεί ένας ακόμα στόπερ. Αν βγουν στην ΑΕΚ όλοι αυτοί οι παίκτες που είναι για διαφορετικούς λόγους στοιχήματα θα χαθεί η μπάλα. Όμως σιγουριά για κανέναν δεν μπορεί να υπάρξει σιγουριά. Ο Μπουονανότε -αν έρθει- θα κριθεί για πρώτη φορά σε διάρκεια, ο Ντιντάκ Βιλά το ίδιο, ο Σιμόες στην πίεση, ο Βάργκας -ξανά- στο ψηλό επίπεδο (ήταν στην τελευταία ομάδα της Τουρκίας), ο Μπαρόχα σε ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα, ο Τζιμπούρ στην… κανονικότητα.

Θα φανεί στο γήπεδο

Θα τους δούμε όλους στο γήπεδο. Όπως λέει και ένας φίλος από τα παλιά, όταν βγαίνεις στο Ολυμπιακό Στάδιο (ή στη Φιλαδέλφεια πιο παλιά), φοράς αυτή τη φανέλα και πατάς το χορτάρι με το κλασικό ΑΕΚτζήδικο βουητό από τον κόσμο και με τα… μπουζούκια του Καζαντζίδη μουσικό χαλί… αλλάζουν τα κόζια. Δηλαδή τα μέτρα σύγκρισης. Από εδώ και πέρα παίζει ρόλο πώς αντιδρά ο καθένας αγωνιστικά. Το πριν ήταν απλά το διαβατήριο που τον έφερε μέχρι εδώ.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη διαδοχική αποτυχία της ΑΕΚ να ντύσει στα «κιτρινόμαυρα» παίκτη που φέρνει (είτε τον ίδιο, είτε την πλευρά του) στην Αθήνα. Και δεύτερη εμπλοκή σε μυστήρια υπόθεση. Μετά τον πατέρα του Τζιοβάνι και τις εταιρείες μάνατζερ ήρθε ο Καρίμ Χαβέζ με τον πρώτο του προπονητή, τον Αιγύπτιο ιδιοκτήτη της Λιρς που τον έχει παιδί του και η κατάληξη ήταν η ίδια: Αρνητική. Για την ιστορία η πλευρά της ΑΕΚ τονίζει ότι η μεταγραφή χάλασε λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων της πλευράς του παίκτη, ενώ για την πλευρά του παίκτη η ΑΕΚ έδωσε λάθος συμβόλαια προς υπογραφή. H AEK έχασε επικοινωνιακά και ουσιαστικά στην υπόθεση Χαβέζ, όπως και να έχει.

Το ευχάριστο της όλης συζήτησης είναι ότι ο Μιλοβάνοβιτς είχε σημειωμένες ορισμένες εναλλακτικές, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει κατευθείαν ο Ντιντάκ Βιλά χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοίνωσε Ντιντάκ η ΑΕΚ

"Κοντά σε Μπουονανότε η ΑΕΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK