O Δέλλας, ο Φουστέρ και τα άλλα παιδιά

O Άκης Γεωργίου γράφει για την κουβέντα που έγινε στα Σπάτα ανάμεσα στα μέλη του τεχνικού τιμ της ΑΕΚ και για την υπερβολική αντίδραση του Φουστέρ.

O Δέλλας, ο Φουστέρ και τα άλλα παιδιά

H Πέμπτη ήταν αρκετά έντονη μέρα στην ΑΕΚ. Λίγο τα αίματα που οξύνθηκαν μετά τη συνέντευξη Τύπου του Δέλλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, λίγο η κουβέντα στα Σπάτα, λίγο το θέμα που προέκυψε με τον Φουστέρ. Το ευχάριστο είναι πως δε μπορεί να έχει κανείς παράπονο, μ’ αυτά και μ’ αυτά περνάει ο καιρός στη Football League. Ένας… κουτσός μήνας απομένει, πια. 24 μέρες.

Αρχικά σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του Φουστέρ υπάρχει διάψευση από την πλευρά της ΑΕΚ, ωστόσο οι διαψεύσεις δε λένε πάντα στο 100% την αλήθεια σε παρόμοιες περιπτώσεις. Νωπό το παράδειγμα της απόκτησης του Μπακάκη από τον Παναιτωλικό πέρσι το Πάσχα. Σε ότι έχει να κάνει με τον ίδιο τον Φουστέρ η αντίδρασή του είναι κάπως υπερβολική. Σεβαστό το γεγονός ότι δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό λόγω ενός πόστου που -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- πρόκειται να πάρει στην ΠΑΕ, αλλά η προαναγγελία της δικαστικής κίνησης εναντίον ενός ρεπορτάζ δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο. Αν ήταν, ο Λουίς Φίγκο μπορεί και να μπαινόβγαινε ακόμα στην Ευελπίδων…

Σε ότι αφορά το θέμα του προπονητή, η συνέντευξη Τύπου μετά το ματς της Τετάρτης έφερε μία μικρή αναμπουμπούλα που συνεχίστηκε με κουβέντα στα Σπάτα. Άπαντες μίλησαν μεταξύ τους και έβγαλαν άκρη προκειμένου να πάει η ομάδα ενωμένη (ή όσο ενωμένη γίνεται) στο ματς με τον Ηρακλή. Για τα όσα ειπώθηκαν στα Σπάτα ανάμεσα στους ανθρώπους του τεχνικού τιμ υπάρχουν δύο εκδοχές. Μία light και μία extreme.

H μία εκδοχή αναφέρει ότι στα Σπάτα απλώς λύθηκε η παρεξήγηση και διαλύθηκαν τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν μετά τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Μίλησε ο Μπάγεβιτς με τον Δέλλα, μίλησε ο κόουτς με τους συνεργάτες του και συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος παρεξήγησης. Η άλλη εκδοχή λέει ότι ζήτησε εξηγήσεις ο Μπουρουτζίκας από τον Δέλλα για το «άδειασμα» της συνέντευξης Τύπου. Από τέτοιες εντελώς κλειστές συζητήσεις κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει ειπωθεί πέραν των ανθρώπων που συμμετέχουν στον διάλογο.

Το θέμα είναι…

Ευτυχώς για την ΑΕΚ τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν πάνω από τα Σπάτα έφυγαν, έστω και προσωρινά. Δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν έχει αλλάξει το παραμικρό ως προς την ταμπακιέρα. Το πρόβλημα των τραυματισμών παραμένει και θα παραμείνει μέχρι να αλλάξει η κατάσταση. Όπως κι αν προσεγγίσει το θέμα κανείς επικοινωνιακά η πραγματικότητα είναι σε θέση να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Και η πραγματικότητα στην περίπτωση των τραυματισμών των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ παραμένει απλή: 2.5 μήνες έξω ο Ντακόλ, από τον Δεκέμβρη εκτός ο Κορδέρο, έξι μήνες έξω ο Σοϊλέδης, περίπου 1,5 μήνα έξω ο Μπαρμπόσα, κάνα μήνα έξω ο Μπακάκης τον Γενάρη. Αν προσθέσει κανείς τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που επέστρεψαν από τραυματισμό και καθυστέρησαν αρκετά να βρουν ρυθμό (π.χ. Κολοβέτσιος), συνειδητοποιεί ότι το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Συνεπώς, ότι κι αν εννοούσε ο Δέλλας το θέμα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα.

Παραμένει ψηλά η δημοτικότητα του Δέλλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στην κλειστή κοινωνία των αποδυτηρίων της ΑΕΚ η δημοτικότητα του Δέλλα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Η κίνηση του Έλληνα τεχνικού να μην πάρει το μέρος της διοίκησης και να μείνει αμέτοχος στο θέμα της τιμωρίας των τριών παικτών, ήταν λογικό να έχει εκληφθεί ως στήριξη στους παίκτες γενικά. Όπως και να το δει κανείς με τον Πεταυράκη και τον Ρόβα ο Δέλλας έφαγε… με το κουτάλι τα γήπεδα της Β’ και της Γ’ Εθνικής. Χωρίς -βέβαια- αυτό να σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα κανείς να μετατρέπει την ομάδα σε αμέρικαν μπαρ, ζώντας ως επαρχιώτης φοιτητής στην Αθήνα τα Σαββατοκύριακα και όχι ως αθλητής της ΑΕΚ.

Τι λέει ο κόσμος

Ο κόσμος πήρε κι αυτός μέρος στο «μένει-φεύγει» του Δέλλα που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και έπιασε το ταβάνι του το βράδυ της Τετάρτης. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι οπαδοί της ΑΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα σχόλια σε ενημερωτικές ιστοσελίδες τάσσονται υπέρ της παραμονής του Έλληνα τεχνικού, ωστόσο αυτό δε λέει κάτι αφού πλέον υπάρχει διοίκηση και η ΠΑΕ δεν κυβερνάται από τους γύρω-γύρω.

Η στάση του Μπάγεβιτς

Την περασμένη σεζόν η εισήγησή του για τον προπονητή ήταν αυτή που κράτησε τον Δέλλα στην ΑΕΚ ακόμα και την εποχή που πολλοί πίστεψαν ότι όλα είχαν τελειώσει. Ο Μπάγεβιτς πίστεψε πρώτος από όλους τον Δέλλα και παραμένει πιστός. Και η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά που έχουν γραφτεί-ειπωθεί-εννοηθεί για τη σχέση τους τον αδικούν. Λογικό είναι να τον πιστεύει αφού και ο ίδιος πέρασε από την ίδια θέση. Ενδεχομένως αν κάποιος, κάπου το ’89 σταμάταγε να τον πιστεύει, δε θα μαθαίναμε ποτέ πόσο μεγάλος προπονητής θα είχε γίνει.

Όλα ανοιχτά

Υπάρχει θέμα προπονητή. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι φεύγει ή μένει ο Δέλλας. Όλα, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα. Δεν υπάρχουν και μεγάλα χρονικά περιθώρια. Με το που τελειώνει αυτή η σεζόν ξεκινάει η επόμενη…

Διαβάστε ακόμη:

ΣΟΚ: Έξι μήνες εκτός ο Μπακάκης

Θέλει να μείνει στον ΑΠΟΕΛ ο Τζεμπούρ

Δέλλας: "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είναι εκτός οι 3 παίκτες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK