Ιβάν Μπρέσεβιτς, ο Μπλάνκο των φτωχών

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το νέο σοβαρό χειρουργείο του... στρατιώτη Ιβάν Μπρέσεβιτς που όπως όλα δείχνουν χάνει όλη τη χρονιά, αφού η χρονική επάνοδός του στην αγωνιστική δράση αποτελεί ερωτηματικό.

Ιβάν Μπρέσεβιτς, ο Μπλάνκο των φτωχών
INTIME SPORTS

O Iβάν Μπρέσεβιτς χάνει -όπως όλα δείχνουν- τη χρονιά, αφού θα χειρουργηθεί για δεύτερη φορά στο γόνατο μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο και οι ελπίδες του για άλλη συμμετοχή είναι λιγοστές. Για την ακρίβεια μηδαμινές.

Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ και για το ίδιο το παιδί, αφού ο Μπρέσεβιτς επανήλθε από επέμβαση στο ίδιο γόνατο στα μέσα της περασμένης σεζόν, εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του έδωσε ο προπονητής και κατάφερε με τη συνέπειά του να καθιερωθεί ξανά.

Τα 8 γκολ στα 10 ματς στη Football League ήταν αναπάντεχα καλά στατιστικά, δεδομένης της έκπληξης όσων γνώριζαν το μέγεθος του τραυματισμού του και τον είδαν στην προετοιμασία να μπαίνει (φοβισμένος στις φάσεις είναι η αλήθεια, αλλά να μπαίνει) νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και να παίζει κανονικά.

Η επαναφορά από δεύτερο συνεχόμενο χειρουργείο στο ίδιο γόνατο δεν είναι απλό πράγμα κάτι που καθιστά αβέβαιο το ποδοσφαιρικό μέλλον του Μπρέσεβιτς, τουλάχιστον όσον αφορά την επαναφορά στο επίπεδο που βρισκόταν προ τραυματισμού. Στην ΑΕΚ, όσο δύσκολες και αν είναι οι πιθανότητες, εύχονται η συγκεκριμένη επαναφορά να γίνει σύντομα, αφού ο Κροάτης είναι ο πιο αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής της ομάδας στο πέρασμά της από τις μικρότερες κατηγορίες. Τα 23 γκολ σε 26 αγώνες και στις δύο κατηγορίες δεν είναι μικρό επίτευγμα.

Ο πιστός της στρατιώτης στις μικρές κατηγορίες

Ο Ιβάν είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή με περιορισμένο ταβάνι. Η θέση του και η φανέλα με το 9 έχει μία επιπλέον συγκεκριμένη απαίτηση σε ομάδες όπως η ΑΕΚ, αφού και στο παρελθόν στελεχώνονταν από ποδοσφαιριστές -ξεκάθαρα- μεγαλύτερης κλάσης από τον Μπρέσεβιτς. Αρκετοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν "τι μπορεί να είδε ο Ίβιτς που ήταν σίγουρος;", βλέποντάς τον στο ξεκίνημά του με τα "κιτρινόμαυρα", ωστόσο σιγά-σιγά, με τις αποτελεσματικές επιδόσεις του και το σεντερφορίσιο DNA του, ο Μπρέσεβιτς κέρδισε το απαιτητικό κοινό της ΑΕΚ.

Από την πρώτη προετοιμασία στο Πήλιο, όσοι παρακολουθούν από κοντά την καθημερινότητα της ομάδας ήταν σε θέση να διαπιστώσουν πως η φράση που τον συνόδευε ήταν αληθής σε σπάνιο βαθμό: "Βλέπει το τέρμα... πολυκατοικία και είναι πολύ καλό παιδί".

Οι αριθμοί του Ιβάν επιβεβαιώνουν και πρακτικά το "τέρμα πολυκατοικία". Τα 25 γκολ στην Ελλάδα (μαζί με το περσινό Κύπελλο Γ' Εθνικής) απέδειξαν και με το παραπάνω πως, τουλάχιστον για τις μικρότερες κατηγορίες, είναι φορ πολυτελείας. Το "πολύ καλό παιδί" επιβεβαιώνει το μόνιμο χαμόγελό του, ακόμα κι αν συζητήσεις μαζί του για ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακόμα κι αν τον ρωτήσεις για τα συναισθήματά του για το γεγονός ότι η ΑΕΚ κινούνταν για να αποκτήσει άλλον σέντερ φορ, όπως στο παρακάτω βίντεο.

Οι ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή άμεσα στην ενεργό δράση είναι δεδομένες και περιτυλιγμένες με αρκετά κοινά απογεύματα σε δύσκολα γήπεδα, κατά τη διάρκεια του αγροτικού της ΑΕΚ. Ο "Μπρέλε"» (το παρατσούκλι του το οποίο κανείς δεν κατάλαβε από πού προέρχεται) εξελίχθηκε σε μία φτωχή εκδοχή ήρωα της ΑΕΚ στο πέρασμά της από τις μικρότερες κατηγορίες και μοιραία -έστω και απρόσμενα- έγινε κομμάτι της πιο δύσκολης καμπής ιστορίας της. Άρα της ιστορίας της. Όλοι είναι μαζί του στο να επιστρέψει και να τη συνεχίσει. Μακάρι ο ίδιος να είναι δυνατός, να επιστρέψει και να συνεχίσει τη δική του ιστορία. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα ήταν άδικο να μην...

Διαβάστε ακόμη

Σοκ με Μπρέσεβιτς

Αναβλήθηκε η ρεβάνς του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Απόφαση-σκάνδαλο: γνωρίζαμε τι μαγειρευόταν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK