Οι αλλαγές του Χιμένεθ και το... ύπουλο τάιμινγκ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ να κάνει αρκετές αλλαγές στο ματς με τη Λάρισα δίνοντας ανάσες στους μπαρουτοκαπνισμένους και για το… ύπουλο πρόγραμμα της ΑΕΚ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ στον αγώνα με τη Λάρισα σκοπεύει να κάνει αλλαγές στον καταρτισμό της 11άδας της ΑΕΚ προκειμένου να αποφορτίσει αφενός κάποιους ποδοσφαιριστές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους.

Αν και η αλήθεια είναι ότι ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός δεν υπάρχει τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό, φαβορί για την αμυντική τετράδα είναι οι Ντίντακ, Μπακάκης (αριστερά-δεξιά) και οι Κολοβέτσιος-Λαμπρόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Η θέση που παίζει πιο πολύ από τις τέσσερις είναι αυτή του Ντίντακ, αφού υπάρχει η σκέψη να πάρει κάποιες ανάσες καθώς είναι ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης της ΑΕΚ με 24 συμμετοχές μέχρι σήμερα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σε περίπτωση που ο Μανόλο αποφασίσει να ξεκουράσει τον συμπατριώτη του αριστερό μπακ, τότε στη θέση του θα βάλει τον Βινίσιους ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει ποτέ ματς από την αρχή και έχει πάρει δύο συμμετοχές περνώντας σαν αλλαγή και μετρώντας συνολικά 42 αγωνιστικά λεπτά.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής το πιθανότερο δίδυμο είναι το Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς με τον Σιμόες να παίρνει ανάσες, ωστόσο κάποιες πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Γαλανόπουλος. Στα φτερά της επίθεσης, δεδομένων των απουσιών τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από οπουδήποτε αλλού, καθώς Χριστοδουλόπουλος και Βάργκας είναι τα ακλόνητα φαβορί για τις θέσεις στο αριστερό και στο δεξί άκρο αντίστοιχα (πιθανότατα κατά τη διάρκεια του ματς θα αλλάζουν πλευρές).

Από εκεί και πέρα «παίζεται» και η διάταξη. Αν ο Χιμένεθ αποφασίσει να αφήσει έξω τον Μάνταλο για να τον ξεκουράσει θα παίξει με 4-4-2 και με τους Αραούχο Πέκχαρτ μαζί στην επίθεση. Αν επιλέξει να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τον «Πετράν» τότε θα πάει με 4-2-3-1 και με τον αρχηγό πίσω από τον Αραούχο. Περισσότερες πιθανότητες πάντως φαίνεται ότι συγκεντρώνει το 4-4-2, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι έχει μαζί τρεις φορ στην αποστολή ο Χιμένεθ και θέλει να δώσει χρόνο σε όλους, στον καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Ενδεχομένως οι αλλαγές να είναι και περισσότερες, όμως σε κάθε περίπτωση περισσότερα πράγματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες, όταν ο Χιμένεθ ανακοινώσει την 11άδα στους παίκτες.

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ δεν έχει μπροστά της ένα ματς της… πλάκας αφού η ίδια η πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα έχει αποδείξει ότι κανένα ματς δεν είναι της πλάκας, από τη στιγμή που ο κάθε πικραμένος έχει πάρει βαθμό μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ίσα-ίσα, οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν απέναντί τους έναν αντίπαλο που θα παίξει με τον τρόπο που δυσκολεύει τους ίδιους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο: Απέναντι σε κλειστή άμυνα και μικρούς διαδρόμους.

Ο Χιμένεθ έχει δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, αφού σε κάθε περίπτωση ακολουθούν δύο ματς (με τη Λάρισα και με τον Πλατανιά) στα οποία η ΑΕΚ πρέπει να σκοράρει οπωσδήποτε, αν είναι δυνατόν από το ξεκίνημα για να κάνει το έργο της πιο εύκολο και να αποφύγει πιθανά… δράματα.

Σε κάθε περίπτωση, μαζί με τη Λάρισα έρχεται στην Καλογρέζα και ένας προπονητής ο οποίος έχει κάνει στο ίδιο γήπεδο (και απέναντι στον Μανόλο) τη μεγαλύτερη… «κηδεία» στην ιστορία της ΑΕΚ που έχει κάνει ποτέ επαρχιακή ομάδα σε ένα… πολύ περίεργο ματς. Άλλα δεδομένα βέβαια τότε, άλλο ο (τότε) Ολυμπιακός Βόλου, άλλο η Λάρισα και άλλο η τωρινή με την τότε ΑΕΚ. Το σημείο κλειδί για την «Ένωση» είναι να βρει το γρήγορο γκολ και να καθαρίσει το ματς το συντομότερο δυνατό, γιατί ακολουθεί η… ύπουλη (λόγω του 0-0 στον πρώτο αγώνα) Πέμπτη με τον Πλατανιά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK