Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον αγώνα της ΑΕΚ που ακολουθεί κόντρα στα Χανιά του Σούλη, το ενδεχόμενο της παρουσίας Κολοβέτσιου στο Καραϊσκάκη και για τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής.

Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά
INTIME SPORTS

Η προσπάθεια της ΑΕΚ -σε ότι αφορά την αμιγώς ποδοσφαιρική της εκδοχή- να αποβάλει από το μυαλό το ντέρμπι που ακολουθεί στο Καραϊσκάκη και να κάνει focus στο ματς με τα Χανιά, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η διαχείριση της ψυχολογίας όταν ακολουθούν αγώνες όπως αυτοί με τον Ολυμπιακό αποτελούν πάντα ένα θέμα για τον προπονητή. Ειδικά στην περίπτωση της ΑΕΚ, που βολοδέρνει εδώ και ενάμιση χρόνο στις μικρότερες κατηγορίες, η διαχείριση γίνεται ακόμα δυσκολότερη δεδομένου του γεγονότος ότι το όνομα του Ολυμπιακού έσκασε εντελώς… ξεκούδουνα διαταράσσοντας την ήσυχη -αλλά προσωρινή- ζωή της "Ένωσης" παρέα με Αλίμους, Ψαχνά, Παναιγιάλειους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά
INTIME SPORTS

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο… μπαλάκι της κλήρωσης ίσως να χάλασε το σχέδιο του λάου-λάου που είχε βάλει σε εφαρμογή ο Δέλλας αποκλείοντας ήδη Ατρόμητο και Κέρκυρα. Πλέον η ΑΕΚ μπήκε στην εποχή του "όλα ή τίποτα" ωστόσο όποια εξέλιξη και αν έχουν τα διπλά ματς με τους "ερυθρόλευκους", ένα δεν πρέπει να ξεχνάει η κοινωνία της: Πως τη μέρα της κλήρωσης κατάφερε ως ομάδα της Β’ Εθνικής να θεωρεί -δικαίως- πως είναι του χεριού της οι έξι από τους επτά εν δυνάμει αντιπάλους της.

Διαφορετικές προδιαγραφές

Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά
INTIME SPORTS

Πιστή στο DNA και στην… γκίνια της η ΑΕΚ έπεσε στον μοναδικό αντίπαλο που δεν είναι του χεριού της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να τον αποκλείσει. Μπάλα είναι και πέραν όλων των υπολοίπων η φανέλα είναι βαριά σε σημείο που επιτρέπει τέτοιες υπερβάσεις. Κανείς όμως δεν πρέπει να παραβλέπει το γεγονός πως οι δύο ομάδες δημιουργήθηκαν με διαφορετικές προδιαγραφές. Η μία (η ΑΕΚ) φτιάχτηκε για να ανέβει κατηγορία βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για τον κορμό της ομάδας της Super League, ενώ ο άλλος (ο Ολυμπιακός) για να κάνει πορεία στο Champions League, παρά το γεγονός ότι απέτυχε.

Μία αγωνία, ένα στοίχημα, ένα όνομα

Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά
INTIME SPORTS

Στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω πράγματα από το να παίξει στην κόντρα τον Ολυμπιακό. Αυτό λέει η λογική. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να εξασφαλίσει η "Ένωση" θα είναι η σιγουριά στα μετόπισθεν, η οποία δεν κάνει συχνά την εμφάνισή της απόντος του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας. Ο Κολοβέτσιος είναι το πιο σταθερό στόπερ του ρόστερ και σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμος ενόψει του αγώνα του Φαλήρου η ΑΕΚ δύσκολα δεν θα έχει πρόβλημα. Ο Σαρρής δεν "ψήνει" πολύ με τη μέχρι τώρα παρουσία του τουλάχιστον στο χαμηλό παιχνίδι ενώ ο Τζανετόπουλος παρότι είναι καλύτερος με τη μπάλα στα πόδια και εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά έχει ορισμένα ντεζαβαντάζ στην ταχύτητα.

Η ουσία είναι πως ο Κολοβέτσιος μπήκε εδώ και μερικές μέρες σε κανονικό ρυθμό προπόνησης ωστόσο στο ιατρικό τιμ της ΑΕΚ είναι αρκετά επιφυλακτικοί ως προς το ρίσκο της συμμετοχής του στο Καραϊσκάκη. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, όλα είναι ανοιχτά.

Τα Χανιά του Σούλη

Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά
INTIME SPORTS

Βέβαια, προηγούνται τα -επικίνδυνα- Χανιά του Σούλη Παπαδόπουλου. Oι Κρητικοί προέρχονται από την πρόκριση-έπος μέσα στα Γιάννενα και από το 0-0 με τον Φωστήρα στο δύσκολο γήπεδο του Ταύρου. Η ΑΕΚ θυμάται ότι και στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε δυσκολευτεί κερδίζοντας με 0-2 από δύο στημένες φάσεις στο τέλος και δραπετεύοντας -στην ουσία- με ένα τρίποντο που μόνο εύκολο δεν ήταν.

Ο Σούλης φημίζεται για τη δυνατότητα να κάνει… κηδείες με σημαία το διπλό της Προοδευτικής στη Λεωφόρο το 2002. Με το πατροπαράδοτο ταμπούρι και με ένα ποδόσφαιρο που είναι μεν άλλης εποχής ωστόσο καμιά φορά είναι αποτελεσματικό. Δεν φαίνεται πως τα Χανιά θα έχουν ιδιαίτερη τύχη να φύγουν από το ΟΑΚΑ με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έφυγαν όλοι οι αντίπαλοι μέχρι στιγμής, ωστόσο οποιαδήποτε υποτίμηση ενδεχομένως να μη συγχωρεθεί. Με σοβαρότητα και διατήρηση της -έως τώρα- επιτυχημένης συνταγής, η ΑΕΚ θα έχει αρκετές μέρες για να σκεφτεί την περιπέτεια που θα ακολουθήσει στο Φάληρο.

Η αργοπορημένη ιστορία του γηπέδου

Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά
INTIME SPORTS

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής στην οποία εγκρίθηκε παμψηφεί η παραχώρηση του οικοπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας στη Δικέφαλος 1924 Α.Ε. Όντως, όπως έχει γραφτεί, υπήρξαν κάποιες μικροεντάσεις όπως συμβαίνει πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει κάτι ουσιώδες και άπαντες αποχώρησαν από την αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ διαπιστώνονταν ότι συμφωνούν με τον κοινό σκοπό: Την κατασκευή του γηπέδου.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το οικόπεδο δεν φεύγει ούτε λεπτό από την κυριότητα της Ερασιτεχνικής. Δεν έχει γίνει καμία μεταβίβαση ιδιοκτησίας του οικοπέδου, αλλά μία απλή παραχώρηση στην εταιρεία "Δικέφαλος" για να χτιστεί όπως ορίζει ο νόμος.

Ποιος Ολυμπιακός; Τα Χανιά
INTIME SPORTS

Υπάρχουν ήδη αρκετοί εξωτερικοί αντίπαλοι της ΑΕΚ (οι οποίοι αποτελούν τη βασική αιτία καθυστέρησης) σε αυτή την ιστορία για να υπάρχει η πολυτέλεια αναζήτησης εσωτερικών εχθρών. Το γήπεδο αλλά και ο ευρύτερος μηχανισμός του Συλλόγου δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ένα από τα γρανάζια του: Τον Μελισσανίδη, την Original και τον απλό κόσμο της ΑΕΚ. Ακόμα και τον παππού που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη με τον καρβουνιάρη και είχε κολλήσει (εν έτει 2015) με ένα άρθρο του καταστατικού. Κανένας δεν περισσεύει ειδικά από τη στιγμή που όλοι οι παραπάνω ξέρουν πως κάποιοι περιμένουν στη γωνία το παραμικρό ενδοοικογενειακό τσαφ. Ελπίζω αυτή τη φορά η ΑΕΚ -ως οργανισμός- να μην τους κάνει το χατίρι. Τουλάχιστον για να μη φύγει ξανά στεναχωρημένος ο ιστορικός παράγοντας και αξιοπρεπέστατος κύριος Δημήτρης Μουρίκης που δε χώρεσε στα ρεπορτάζ ως επώνυμη παρουσία στη Γ.Σ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK