Πρώτο δείγμα θετικό

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Μαρμπόσα, τον Ζόριτς, τον Φαγέ και την πρώτη γεύση από τη νέα ΑΕΚ που ήταν θετική, αν και έχει ακόμα δρόμο για να αγγίξει το αγωνιστικόDNAτου συλλόγου.

Πρώτο δείγμα θετικό

Πρώτο δείγμα θετικό. Όχι εξωπραγματικό αλλά θετικό. Αν σκεφτεί κανείς ότι η ΑΕΚ μετρά λίγες μέρες μόνο προπονήσεων, αλλά και το γεγονός ότι ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από εκεί οδικώς μέχρι την Ξάνθη όπου κατέβηκε από το πούλμαν και… μπήκε στο γήπεδο για να παίξει φιλικό, καταλαβαίνει ότι τα περιθώρια συμπερασμάτων είναι ελάχιστα.

Ανέβασε επίπεδο σε σχέση με πέρυσι

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έπεισε. Το επίπεδό της ανεβαίνει ξεκάθαρα σε σχέση με το περυσινό, κάτι απολύτως λογικό λόγω της στελέχωσής της με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από μία κατηγορία πάνω. Το να παίζει η ΑΕΚ της Β' Εθνικής -κατά διαστήματα- ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας απέναντι σε ομάδα που ετοιμάζεται να μπει στη Σούπερ Λιγκ, είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό.

Δυσκολία να φτάσει η μπάλα μπροστά

Το να είναι ασύνδετη και να δυσκολεύεται να φτάσει τη μπάλα με ορθόδοξο τρόπο μπροστά, είναι λογικό. Η εικόνα του Φαγέ που πατάει περιοχή, έχει την εύκολη πάσα και μπορεί να ανταπεξέλθει στο ψηλό παιχνίδι, η παρουσία του Μπαρμπόσα που με μία μόνο κίνηση στα 24 λεπτά που αγωνίστηκε προϊδέασε τους φίλους της ΑΕΚ για το τι θα ακολουθήσει, αλλά και η συνολική εμφάνιση του Ζόριτς αποτελούν τα σοβαρά στοιχεία που κρατάει η Ένωση από το ματς. Τα θετικά.

Δύο αρνητικά από την προηγούμενη σεζόν

Γιατί τα αρνητικά συνεχίζονται από την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Ο αδύναμος κρίκος της ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Βασίλης Ρόβας, ενώ για ακόμα μια φορά άνευρος παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Ανάκογλου. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του τελευταίου, στην ΑΕΚ ποντάρουν αρκετά πάνω του και ένα από τα στοιχήματα της εφετινής χρονιάς θα είναι το αν θα καταφέρει -σε αντίθεση με την περυσινή- να σηκώσει το βάρος της φανέλας και να αντέξει την πίεση.

Πρώτο δείγμα θετικό

Μάνταλος, Αραβίδης

Για τον Μάνταλο δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα λόγω της χρησιμοποίησής του στο φτερό. Ούτως ή άλλως η ΑΕΚ περιμένει από τον ίδιο βοήθειες στην ανάπτυξή της στον άξονα με κάθετο παιχνίδι. Αυτό στο πρώτο ημίχρονο της Ξάνθης, έλειψε από την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μην φτάνει η μπάλα στον Αραβίδη. Βέβαια ο τελευταίος έψαξε μπάλα, γύριζε αρκετά πίσω, έφαγε ξύλο, κέρδισε φάουλ και το πάλεψε.

Μπαρμπόσα και... έκαστος στη θέση του

Όταν ο Μπαρμπόσα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας θα τοποθετηθεί στο αριστερό φτερό, με αποτέλεσμα να γίνει εφικτό να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ουσιαστικά ο χρόνος τώρα αρχίζει και μετράει για την ΑΕΚ. Υλικό πλέον υπάρχει, προπονητής που δουλεύει επίσης. Τα υπόλοιπα θα φανούν επί χόρτου…

Υ.Γ.1: Την περασμένη σεζόν κοιτάζοντας κανείς τον πάγκο της ΑΕΚ κινδύνευε με… κατάθλιψη. Στον αγώνα της Ξάνθης έπαιξαν δύο ενδεκάδες. Η πρώτη ήταν θεωρητικά των -περισσότερων- βασικών. Το γεγονός ότι η δεύτερη ήταν καλύτερη και πιο απειλητική μαρτυρά ότι η ομάδα έχει βάθος. Μετά από χρόνια. Γεγονός λογικό δεδομένης της άφιξης κανονικών ποδοσφαιριστών.

Πρώτο δείγμα θετικό
INTIME SPORTS

Υ.Γ.2: Διαφωνώ με την άποψη "θύμισε κανονική ΑΕΚ". Όχι μόνο επειδή είναι νωρίς αλλά κυρίως από άποψη δεδομένων. Κανονική ΑΕΚ θα θυμίσει όταν καταφέρει να «πνίξει» τον αντίπαλο με την ποικιλία του επιθετικού παιχνιδιού της. Έχει ακόμα δρόμο η ΑΕΚ για να αγγίξει το αγωνιστικόDNAτης. Με την ποιότητα που διαθέτει μπορεί να το δει και εφέτος κάποια στιγμή.

Διαβάστε ακόμα:

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK