Στη Β' Εθνική δεν κοιτάζεις ποτέ πίσω

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την κακή εικόνα της ΑΕΚ στον αγώνα απέναντι στην Παναχαϊκή και για την πρώτη νίκη της «Ένωσης» στα play-off η οποία ήταν πιο δύσκολη από αυτό που σκέφτεται κάποιος βλέποντας μόνο το 3-0 στο μάτριξ του ΟΑΚΑ.

Στη Β' Εθνική δεν κοιτάζεις ποτέ πίσω
INTIME SPORTS

Με δεδομένο ότι η Παναχαϊκή έχει κουνήσει μαντίλι πριν από την έναρξη των play-off σε ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές της που έκαναν τη διαφορά, η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν απλώς μέτρια. Ήταν κάκιστη. ΟΚ, λείπουν αρκετά οι κάθετες μεταβιβάσεις του Μάνταλου οι οποίες έχουν δώσει αρκετές φορές λύσεις, ωστόσο είναι αντιαισθητικό για την ΑΕΚ να «τρώει» 3-4 φάσεις για γκολ από αντίπαλο στη Β’ Εθνική μέσα στο ΟΑΚΑ.

Θέμα φυσικής κατάστασης δεν φαίνεται να τίθεται γιατί η ομάδα φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της και φτάνοντας σε μια νίκη η οποία ήταν σαφώς πιο δύσκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Η Παναχαϊκή δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ τη γλίτωσε λόγω του Γιάννη Ανέστη που θυμήθηκε τον καλό εαυτό του και όλα έλαβαν τέλος με θετικό τρόπο για τους «κιτρινόμαυρους». Αξιοσημείωτο βέβαια και το γεγονός πως χαρίστηκαν αρκετές κάρτες στους Πατρινούς οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν ολοκληρώσει τον αγώνα με 10 παίκτες.

Στη Β' Εθνική δεν κοιτάζεις ποτέ πίσω
INTIME SPORTS

Η κακή εικόνα τα προβλήματα

Με λίγα λόγια η κατάσταση ήταν… μία απ’ τα ίδια. Ο Μπαρμπόσα θόλωσε μετά την πρώτη κλωτσιά (και μετά από μία αγκωνιά που δέχτηκε την οποία άφησε ατιμώρητη ο διαιτητής), ο Κρισάντους δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου και απογοήτευσε στη μοναδική τελική του, ο Πλατέλλας το πάλεψε αρκετά αλλά το ταβάνι του έχει ξεπεραστεί αισθητά εδώ και αρκετό καιρό, ενώ ο Αραβίδης ήταν για μία ακόμα φορά… απλά Αραβίδης: Σκόραρε, έδινε συνέχεια βοήθειες και ανάγκασε σε χειροκρότημα τους συγγενείς και τους φίλους που βρέθηκαν στην Καλογρέζα μετά από ένα σπριντ και προβολή μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της Παναχαϊκής προκειμένου να πρεσάρει ψηλά στις καθυστερήσεις του ματς. Ο συνεργάτης του Μαρκαριάν -πια- Κωστένογλου ήταν στο ΟΑΚΑ και προφανώς θα έχει μια καλή κουβέντα να πει στον ομοσπονδιακό τεχνικό για τον Έλληνα επιθετικό που θα μπορούσε εδώ και αρκετό καιρό να έχει φορέσει το εθνόσημο.

Στη Β' Εθνική δεν κοιτάζεις ποτέ πίσω
INTIME SPORTS

Η περίπτωση Πλατέλλα

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Πλατέλλα πραγματικά το παιδί έχει ξεπεράσει τον εαυτό του σε ό,τι αφορά την προσπάθειά να καθιερωθεί στην ΑΕΚ, ωστόσο η αλήθεια είναι πως υπάρχουν -και- ορισμένα ζητηματάκια νοοτροπίας. Σημαντικό το… κρούσμα στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Αραβίδης ήταν μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής με τον Πλατέλλα να επιλέγει να σουτάρει παρά να του δώσει τη μπάλα και να τον βγάλει τετ-α-τετ. Όπως και να έχει, πάντως, το πάλεψε για μία ακόμα φορά όσο μπορούσε και βοήθησε αρκετά την ομάδα. Κέρδισε το πέναλτι, έτρεξε, κουβάλησε, σούταρε και απέδειξε -ξανά- πως του χρόνου μπορεί να γίνει μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για τον προπονητή.

Στη Β' Εθνική δεν κοιτάζεις ποτέ πίσω
INTIME SPORTS

Οι πεσμένες επιδόσεις του… κομπιούτερ

Για τον Γιόχανσον τα έχουμε ξαναπεί. Όταν τσουλάει τότε τσουλάει όλη η ΑΕΚ και όταν δεν… πέφτουν τα φώτα. Στο χθεσινό ματς δημιουργούνταν ορισμένες φορές η αίσθηση πως η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς χαφ. Το θετικό είναι πως ακόμα και στην κακή του μέρα παραμένει αξιοπρεπής. Συν όλα τα υπόλοιπα φάνηκε να κλατάρει προς το τέλος.

Κεφάλαιο «Χρύσανθος»

Στα εσωτερικά της ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία μικρή μερίδα «Χρυσανθικών» που στηρίζει και μία μεγάλη που έχει κάψει ήδη τον Μακόλεϊ. Όπως και να το δει κανείς, η μία αλήθεια είναι πως δεν πήρε σχεδόν καθόλου μπάλες στο ματς με την Παναχαϊκή. Και η άλλη ότι δεν δείχνει σε τίποτα πως έχει τις δυνατότητες να μεταμορφωθεί στον ποδοσφαιριστή που θα δικαιολογεί ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια στο ρόστερ. Παρόλα αυτά, έχει αρκετά ελαφρυντικά και ενδεχομένως μετά από προετοιμασία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα να βελτιωθεί -έστω και κάπως- η κατάσταση.

Στη Β' Εθνική δεν κοιτάζεις ποτέ πίσω
INTIME SPORTS

Το ρεζουμέ είναι πως σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ δεν ήταν για μία ακόμα φορά καλή. Όπως είπε και ο προπονητής της, αδικεί τον εαυτό της. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως η ομάδα παίζει στην κατηγορία που απαγορεύεται να κοιτάζεις πίσω. Απλά κερδίζεις και προχωράς. Στην κακή της μέρα η ΑΕΚ κατάφερε να βάλει τρία γκολ ενώ σε μία άλλη κακή μέρα της μία εβδομάδα πριν στη Θεσσαλονίκη με μερικά προσωπικά λάθη λιγότερα θα μπορούσε να μην χάσει. Σημασία έχει ότι θα ανέβει και πανεύκολα. Αυτός ήταν ο στόχος αυτής της ΑΕΚ και θα επιτευχθεί. Από εκεί και πέρα η επόμενη ΑΕΚ χτίζεται με άλλα στάνταρ, για υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Και με στόχο να πρωταγωνιστεί όπως παλιά. Από τη στιγμή που οι αδυναμίες έχουν εντοπιστεί πριν τις ήττες νομίζω ότι δεν είναι και τόσο ορθολογικό να σκαλίζουμε το χθες.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0 (VIDEO)

Δέλλας: "Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος"

Κουβέντα για τα μεταγραφικά στο ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK